torsdag 23. april 2015

Min nye bil!

Mange av dere higer nok etter å bli oppdatert på dette med bilkjøp. Det kryr av kvinner rundt om som er sykt interessert i å lese om mammagreier, konfirmasjonsforberedelser. Og bruktbiler.
(Til dere stakkarer som gikk på aprilspøken min: Seriøst? Ny bil i gave? Jeg er sånn som blir hæppy hvis jeg en gang blir sponsa med ei t-skjorte i bambus.)

Det gjør noe med en kvinne å gå inn i en bilbutikk (som jeg egentlig helt random var inne i fordi jeg måtte drøye tid mellom kamper på en fotball-cup) og rett og slett kjøpe en bil. Helt sånn på egen hånd.

Jeg hadde på forhånd lest meg opp. Og jeg hadde kriteriene klare.

 • Liten og søt bil. (Mannen min bare himler og sier KOKO hver gang jeg nevner dette med søt bil. Hvorfor?)
 • Maks 100 000 kroner. 
 • Ganske ny. 
 • Lav kilometer. (Og derav kom kriteriet med liten bil... Det er ikke mange nye bruktbiler du får i den prisklassen...)
 • Jeg ville ha bensinbil. (For jeg har lest et eller annet om et jævla partikkelfilter som må byttes på dieselbiler som kjører korte turer, og det er visst svindyrt.) 
 • Og så ville jeg gjerne ha en kul farge.


Nu vel. Jeg gikk inn i denne bilbutikken. I litt sånne casual fotball-cup-klær. (Som vel egentlig er sånne klær jeg alltid går med) Jeg hadde med en mutt sønn med fotballsko. Jeg spurte om de hadde noen knøttsmå, søte biler. De hadde en. Den var fin den. Den mutte sønnen med fotballsko ble tvunget inn i baksetet. Der var det ikke mye plass, for å si det mildt. Og jeg begynte å tenke på at jeg faktisk har fire barn med tilhørende sekker, bager og instrumenter (har jeg nevnt kontrabassen?) og jeg begynte å skjønne at jeg kanskje måtte utvide søket fra knøttliten, søt bil til litt større liten, men søt, bil.

Jeg snudde meg, og så drømmebilen. (Okei, her tar jeg kanskje litt hardt i. Men la oss bare si det sånn. Drømmebilen) (Akkurat som om jeg aner hva en drømmebil er....). Den var fryktelig søt. Plass til full size mennesker i baksetet. Plass til noe i bagasjerommet. Og la jeg ned baksetene, kunne jaggu meg en kontrabass smette inn. Bilen hadde radio! Og air condition! (det er vel det jeg kom på av fasiliteter. Jeg regner jo med at den hadde bremser og sånn) (ja, du prøvekjørte vel bilen?) (eh nei? Men jeg satt inni den og lata som jeg gira. Og så gikk jeg rundt bilen og strøyk på den og lata som jeg hadde peil på det jeg gjorde. Så på lakken, og sånn)

Bilen var bare 2 år gammel og hadde lav kilometer. Det var en dieselbil, hadde en rimelig vanlig farge, og den kosta 50 000 mer enn jeg hadde som maksgrense. Men skitt au. Han bilselgeren var hyggelig, og så sa han lissom bare "skal vi gå inn og fikse papirene da?" Og jeg bare "shit!" og jeg tenkte på at jeg burde ringe banken for å fikse et lån og så burde jeg kanskje ha snakka med mannen min som akkurat da befant seg i Nederland. Men jeg tro bare til. Det er jo overraskende enkelt å kjøpe bil. Og å ta opp lån.
Sånn i ettertid har jeg faktisk en god følelse inni meg. Og jeg var sykt stolt da jeg henta hjem bilen. Den var nydelig å kjøre. (Nå sammenligner jeg med en Citroen Berlingo 2001-modell, så en traktor ville også vært nydelig for meg å kjøre)


Da mannen kom hjem, ble han veldig imponert. Jeg trur faktisk han ble litt misunnelig også? At JEG, lissom, plutselig hadde DEN snasne bilen.
Min Subaru Trezia. Hadde aldri hørt om merket før jeg så bilen i butikken. Men har googla i ettertid. Den er helt lik som Toyota Verso-S, hvis det sier deg noe. Nei,det gjør det nok ikke. Men jeg tror jeg har gjort et godt kjøp.

11 kommentarer:

 1. Gratulerer - den var fiiin! Hilsen Line :-)

  SvarSlett
 2. Snaisen bil :) Gratulerer. Du handler bil på samme måte som meg skjønner jeg... Ikke att jeg har bil... men drømme om det har jeg ;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nye bil. Elegant.

  Jeg kjører en Toyota nå og er veldig fornøyd.

  SvarSlett
 4. TROR DU HAR GJORT ET BRA KJØP!
  Imponerende :-)
  GRATULERER

  SvarSlett
 5. Grattis! Jeg kjører også Subaru, dog en litt større modell. Jo flere unger som flytter ut, jo større bil får jeg... ^^

  SvarSlett
 6. Hadde du hatt mannen med, kunne prisen kanskje blitt litt slått av... Men det var en fin opplevelse uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pruta, Karien! Mannen hadde ikke turt det;)

   Slett
 7. Gleder meg til å se den😊

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails