fredag 13. mars 2015

Bil på hjernen

Det har åpna seg en stor bilverden for meg, en verden jeg ikke har vært så opptatt av tidligere.
Men nå skulle du ha hørt meg! : "Jøss, er Peugeot 107 så liten!", "Hmmm, den c3-en var jo veldig snasen, da", "Hva med Skoda?" og "KIA? Interessant!". Ja, jeg har faktisk begynt å legge merke til hva slags biler andre folk kjører, jeg leser biltester og jeg begynner nesten å melde meg på sånne prøvekjøringer. (Men klarer å holde meg unna, altså. Jeg er jo så lettlurt. Drar jeg først på prøvekjøring, ender jeg opp med panoramaglasstak, skinnkledd ratt, tåkelys og cruisekontroll. I tillegg til selve bilen og et lån på et par hundre tusen)

Mannen i huset sitter og googler kontrabass og bil, og ender opp i bloggen Pias verden, så det er det jo ikke så mye hjelp i. Uansett er jeg ikke på utkikk etter en bil som kan romme en kontrabass. Jeg vil romme meg sjøl, pluss noen unger i ny og ne. Jeg stiller ikke store krava.

Citroen C3 ligger fortsatt høyt oppe på ønskelista mi, selv om jeg er skeptisk til den store frontruta. Eller Zenith-frontruta, som vi også sier, som faktisk er en boble av lys og et mesterstykke av avansert teknologi. Hva skjer ved den uunngåelige steinsprutsprekken? Det kan vel ikke være bare bare å skifte ei Zenith-rute?

Honda Jazz ser jeg flere av dere anbefaler, og den er fortsatt på ønskelista mi. Ellers kan vel koreanske biler være bra? KIA, for eksempel, har sju års garanti. Det må da være et pluss? Jeg liker sånn reklame som lover mye for pengene.
Jeg ser at Citroen har en ny modell som heter Cactus, og sjekk det interøret, a!
Men jeg kan ikke kjøpe bil kun på grunn av snasent interiør.

Jeg vil ha en grei, solid bil som ikke gir meg trøbbel. Og som er trygg å kjøre om vinteren.

Ikke en stor bil. Vi har sjuseter som kan romme kontrabass og sånn (Og hvordan vi veldig spontant kjøpte den bilen, kan du lese mer om her)

Så har du biltips, just bring them on!

10 kommentarer:

 1. Du har sikkert stålkontroll, men kan bare skyte inn at jeg er veldig fornøyd med min trofaste Ford Focus. Ikke av de minste bilene, men samtidig ikke stor. Greit plass folk og bagasje, og god å kjøre. Og så har Ford varmetråder i frontruta som standard - er genialt (for sånne som oss som ikke har motorvarmer eller kupevarmer...).
  Lykke til med valget/kjøpet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har absolutt ikke stålkontroll, og tar gladelig imot tips! Varmetråder i frontruta må jo være genialt, ja:)

   Slett
 2. Jeg har en Volvo V50 som jeg rett og slett elsker! :o) Akkurat passe stor stasjonsvogn, får mye rart i bagasjerommet og trenger jeg mer plass er det bare å legge ned baksetene så får jeg halve Ikea baki der! Bilen er solid, driftsikker, knallgod både å sitte i og å kjøre og god på vinterføre. Blir nok Volvo neste gang også på meg. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange skryter av Volvo:) Jeg skal ikke ha stasjonsvogn, ser etter en liten bil.

   Slett
 3. Honda Jazz… Limegrønn og hybrid… superb til bykjøring, kan brukes på langkjøring også :)

  SvarSlett
 4. Hei, jeg er Mr. Daniel kamera, en privat långiver lån byrå, som gir en levetid mulighet lån for å betale av hans personlige regninger, gjeld og etablere virksomheten din. lånefinansiering og tildeling av private selskaper og enkeltpersoner med en hastighet på 3%. Så kontakt oss i dag via e-post, danielchambers717@outlook.com

  SvarSlett
 5. Å kjøpe bil framstår for meg som veldig lite lystbetont, nettopp fordi det er så mye å sette seg inn i og så mange valg å ta. Vi endte opp med en Kia Sportage sist, veldig fornøyd med den. Den enste mangelen er at den kom uten ekstra lange armer. Jeg rekker ikke fram med kosten og får ikke børsta bort snø på midtdelen av frontruta.....men du er jo høyere enn meg, så. Etter å ha hatt tre "høye" biler, kommer vi aldri til å bytte tilbake til en sånn vanlig, lav en.

  SvarSlett
 6. På jobben min er Toyota Yaris som er den store hiten. Sjøl ender jeg visst opp med større og større bil ettersom unga flytter ut! (Må innrømme at jeg ikke har så stor sans for små biler, føler at de store er tryggere...)
  Var det ikke Honda Jazz som opprinnelig hadde et noe mindre flatterende navn?

  SvarSlett
 7. Dra og finn en Hyundaiforhandler, og be om prøvetime. Jeg har hatt en Getz, som er den tidligere i20 tror jeg. En kjempebil, aldri feil, billige servicer og eu kontroller...kjempelav veiavgift og bruker lite drivstoff. Min var knallgul og kjempekul. Har nå gått over til en i40 grunnet behov for større plass. Kommer nok alltid til å holde meg til Hyundai, er storfornøyd. Masse digg utstyr og gode biler å kjøre. Lykke til med bilkjøp, velg ei knallfarge, det kler småbiler godt. Hilsen fra AnneC

  SvarSlett
 8. Når det gjelder små biler og contrabass, så kan jeg fortelle at mine svigerforeldre har en Hyundai i20 og I den er det plass til to lange voksne og en contrabass. De er ellers fornøyd med bilen, men hvis kontrabassen plutselig skal med og den store bilen er borte er det greit at den passer I den lille også.
  Hilsen meg

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails