søndag 11. januar 2015

Julebilder. Og snart avskjed

Riktig svar på nyttårsquizen var selvfølgelig svaralternativ 10. En helt vanlig hjemmejul. 
Så hadde jeg tenkt til å komme med et bildedryss og avslutte med å erklære prosjekt Pias verden som avsluttet.
Men jeg klarer det ikke helt. Jeg har mye på hjertet. Jeg har mange ord. Men jeg har lite tid. Og jeg opplever mer og mer en manglende blogglyst.
Jeg har lært mye om sosiale medier via blogginga. Det har vært morsomt. Jeg har opplevd mye takket være bloggen. Jeg nevner i fleng Aschehougs hagefest, India-turen, Puls- Pia, Godfisk-kvinnen, rabalder i kommentarfeltet når man blir fronta av VG.  Og husker dere det tovede ullhuset?
Samtidig som jeg har sagt ja til en del av de forespørslene jeg har fått, har jeg sagt nei til veldig mye. Noen ganger har jeg tenkt på om det har vært dumt av meg. Å avslå tilbud om samarbeid, å avslå medieomtale? Å avslå muligheter til å komme seg opp og fram, som blogger?

Det er noe av det jeg er mest stolt av med blogginga - jeg har holdt meg til det som har vært riktig for meg. Jeg har aldri hatt noe ønske om å bli titulert blogger, jeg har aldri hatt noe ønske om å fronte meg sjøl.

Det har vært veldig ålreit med all tilbakemelding jeg har fått. Jeg er veldig forsiktig med å ta til meg ros, men jeg føler at det meste av det dere har skrevet til meg har vært oppriktig. Tusen takk.
Jeg merker at når jeg først åpner datamaskinen, får jeg lyst til å skrive. Om krenkelser og terror, om bursdagsfeiringer, om lekser og om fotballfrues kommentarjuksing.
Liggende her i bloggen har jeg per dags dato 112 uferdige blogginnlegg. Som jeg jo har lyst til å skrive ferdig og få ut.
Derfor sier jeg ikke farvel ennå. Men jeg trapper gradvis ned.

32 kommentarer:

 1. Å nei! Da forsvinner jo Bønna ut av livene våre! Kanskje du kan opprette en datterblogg som bare handler om Bønna? Da slipper du unna med ensifra antall i året...

  SvarSlett
 2. Takk for mange gode bliggstunder Pia!

  SvarSlett
 3. Ha ha, får jeg mer Bønna-inspirasjon, dukker det vel opp i bloggen. Men kan liksom ikke holde på i all evighet, om du skjønner....

  SvarSlett
 4. Håper du dukker opp i ny og ne :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for all latter, for vettuge innlegg og for fjas og fanteri. Jeg har digget og digger bloggen din ( ja, ja, kanskje du ikke tar det til deg) fordi du er et medmenneske når du skriver om fisk, om forut, om dagsaktuelle temaer og ikke minst om Bønna. Jeg kommer til å følge deg i nedtrappingen også, og du det er jammen en real sak å sette seg en grense. Selv om ... ;)

  SvarSlett
 6. Det er krevende å holde en blogg oppe og gå med jevnlig sig av interessante og morsomme innlegg over mange år, som du har klart. Full forståelse for din beslutning om å trappe ned. Blogginga skal være lystbetont, vet du. Skriv kun når du føler sterkt for det. Jeg håper det drypper et innlegg fra deg i ny og ne i framtida for du er jo min bloggedamefavoritt. Smask.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tiltrer. Jeg ble så glad da jeg oppdaget at du holdt til rett i nærheten, og det har vært så hyggelig å bli kjent med deg og dine. Så selv om jeg helt sikkert får beholde den delen, så håper jeg at du skriver ferdig noen av de 112 uferdige tekstene.

   Slett
 7. Skjønner jo hva du mener og sier og kan forstå deg ihjel herfra til evigheten. Det betyr ikke at dette er noe jeg synes om. Men det er da vel klart det skal være gøy og sånn.
  Men Bønna... å kjære vene. Bønna må få bok eller egen blogg eller noe.
  Ubetalelig.

  Klemz

  SvarSlett
 8. Du har skrevet innlegget jeg ikke har turt å skrive! :) Jeg skjønner deg godt! Har vært nære på å slette domenet mitt, men får meg ikke til, for av og til får man jo lyst til å mene noe, eller fortelle noe - og da er bloggen fin å ha. Men til hverdags krever det for mye akkurat nå. Tusen takk for alle fine innlegg, det har vært en fornøyelse å følge deg! :) Respekt for avgjørelsen om å ta valg som er riktige for deg! Det er ikke alle som klarer...!

  SvarSlett
 9. Alt til sin tid. Du gir så mye av deg og din tid til oss så jeg skjønner du vil trappe ned litt. Bønna kunne du sikkert ha gitt ut som bok, så fornøyelige som de historiene er. Jeg har blogget med mine intetsigende innlegg i 5 år og fortsatt er det mange som kikker innom daglig. Mange ganger tenker jeg også på å slette bloggen, men så er den på en måte blitt litt av meg også gjennom alle disse årene.

  Ha en finfin søndagskveld.

  SvarSlett
 10. Bloggverden trenger Pias verden mener jeg! MEN, så er det nettopp det at du er jo en firebarnsmor som jobber og står på og som IKKE lever av å kun blogge og være "online" hele tiden. Så da skjønner jeg godt det med tid og rom osv. Men du må virkelig ta til deg all ros og gode ord til deg og skrivingen din, for du og bloggen din er jo helt unik :)
  Det er noe med det ekte, jordnære, ironiske og humoristiske som jeg liker så godt. Uten at det er påtatt eller "krampeaktig". Bare helt enkelt og greit Pias verden :)
  Tusen takk for muligheten til innblikk hos deg! Og lykke til med videre avgjørelser. Håper innerst inne at du ikke blir helt borte fra bloggverden, hehe.
  God klem.

  SvarSlett
 11. Pia - du er helt unik.
  Måten du skriver på, med både humor og alvor, og litt fjas innimellom, gjør at jeg håper du fortsetter lenge, lenge..
  Men jeg skjønner deg så veldig godt - man må velge hva man skal, og vil, og kan, bruke tid på. De viktige tingene...
  Heier på deg uansett jeg!
  S M A S K fra Hege

  SvarSlett
 12. Respekt for at du gir deg når lysten ikke helt er der. Men håper jo veldig at du finner den lysten igjen da for du er jo tross alt grunnen til at jeg begynte med dette og min store inspirator. Synes blogglandia trenger Pis verden for å dra resten litt ned på landjorda og se at alt ikke trenger å være så fryktelig seriøst altid. Digger deg og bloggen jeg!!

  SvarSlett
 13. Håper inderlig du fortsetter, selv om det kan bli lengre mellom innleggene. Du har en herlig og reflektert blogg, og jeg ler så godt av Bønna :-)

  SvarSlett
 14. Phuu, snakk om å gjøre ein litt halvdårlig måndag enda verre! Men BRA at du ikkje gjer deg - du er ein av mine favorittbloggere og eg bruker deg som belønning innimellom! "Først gjøre ferdig årsregnskapet for 2014 SÅ lese Pia sin blogg!" Gler meg til de blogginnleggene du skriver, uansett kor ofte eller sjeldan de kjem ut! hæshtæg diggerpia!

  SvarSlett
 15. Det blir rart det! :-O Håper du kan være litt avogtil-blogger, noen ganger er det ok.. (Det er i alle fall den forklaringa jeg klamrer meg til der jeg humper avsted i blogglandia.)
  Takk så langt. :-)

  SvarSlett
 16. Vi kommer jo til å savne deg da, men du må gjøre det som føles riktig for deg - selvsagt. Det spiser helt klart tid :) Jeg må også kutte ut frem til sommeren, men så kommer jeg tilbake igjen. Litt frem og tilbake er ok det også. Bedre med få veldig gode innlegg, enn mange mindre gode også :) (Ikke det at du har hatt dårlige, men du skjønner sikkert hva jeg mener :) Kos deg med familien :)

  SvarSlett
 17. Hmm, skeptisk! Men egentlig så følger du jo en trend som dessverre sprer seg veldig. Mange gode bloggere har forsvunnet de siste par åra. Noen gjør sporadiske forsøk på å komme tilbake, uten særlig hell. Det er kanskje litt sånn at når man er ferdigskrevet, så er man ferdigskrevet... Jeg håper selvfølgelig at du ombestemmer deg og blir. For godt!

  Personlig har jeg startet min egen vendetta mot bloggdøden. Ett av nyttårsforsettene er å kommentere mer på andre blogger OG skrive minst ett innlegg selv i uka. Hadde jeg hatt 112 innlegg liggende, hadde jeg iallfall holdt bloggen gående et par år til. Minst! ^^

  SvarSlett
 18. Jeg husker veldig godt det tova ullhuset. ��
  Tusen takk for alt du har delt med oss.
  Klem Ellen

  SvarSlett
 19. Hei Pia :-) Du har vært og er superflink. Klem!
  Hilsen Fjase-Bergljot

  SvarSlett
 20. Jeg digger bloggen din, og håper du har lyst til å skrive av og til! 112 potensielle innlegg gir jo et lite håp😉
  Men en dame må gjøre det en dame må gjøre, så jeg vil takke for alle morsomme, opplysende, inspirerende og litt alvorligere innlegg jeg har fått muligheten til å lese.
  Mvh Elisabeth

  SvarSlett
 21. Jeg har kost meg masse med bloggen din, men jeg skjønner hva du snakker om. Jeg har knapt nok blogga siden august, og da har jeg heller ikke lest så mange blogger - sånn er det vel bare.

  Kan tenke meg at det er flere måter å få ut skrivekløen din på, Pia ;-)

  SvarSlett
 22. Så typisk teit at du driver å avrunder blogginga di, nå som jeg har tatt det opp igjen (kun foto denne gangen)...! Selvom jeg ikke har vært tilstede som blogger de siste årene, så har jeg fulgt med på spesielt din blogg. Du skriver så flott og relevant, og er en så bra kontrast til mye av blogg-søppelet som finnes der ute. Takk for alle velskrevne og morsomme bloggposter, så gleder jeg meg til de siste 112 ;-)

  Celine aka Scapa

  ps: og for en fantastisk flott gjeng med avkom du har ordna deg!

  SvarSlett
 23. Du skriver så godt og morsomt og er så herlig ujålete. Takk så langt!

  SvarSlett
 24. Håper du ikke slutter å blogge helt... For hvem skal vel poppe opp og skremme meg på bloggarrangementer da? :(

  SvarSlett
 25. Dette her.. ja dette her.. det har gått hardt innpå meg!! Mhm. Jeg skal ikke si at jeg ikke skjønner det med tid og sånn, presset og alt mulig.. men det ER faktisk lov å ikke føle på det presset, og bare skrive når man føler for det!! (jeg prøver alt jeg kan på det, å bare lytte til skrivelysten!!) For du kan jo ikke gi deg!!! Det er jo faktisk ingen som deg! Og det sier jeg rett fra levra, og nyrene, OG hjertet!! Og lov meg hvertfall at vi sees på Aschehoug-festen! I hate goodbyes.. spesielt fra sånne fine mennesker man møter (og med sånne utsøkte skriveferdigheter som får en til å le, gråte eller bare undre!!) Jeg sier det frimodig på godt unorsk: Hang in here sistah!!!

  SvarSlett
 26. Takk for mange fine innlegg proppfulle av humor ironi som treffer på en god måte (det er det ikke alle forunt å få til)! Lykke til videre (og det er jo fortsatt lov å håpe på et lite innslag i ny og ne fortsatt?)!

  SvarSlett
 27. Åh..det blir trist når du slutter helt. Men jeg skjønner jo greia. Skal følge deg så lenge det går :) For en FLOTT familie du har!!!!

  SvarSlett
 28. Jeg prøver meg på et comeback jeg da. Har ikke tegna eller skrevet noe på en evighet, og for se hvor lenge jeg klarer å holde det gående, har to uskrevne innlegg og en plan for to til, så
  et par uker ihvertfall.

  Syns det er imponerende at du har holdt det gående så lenge som du har, og håper du holder deg her litt til!

  SvarSlett
 29. Å trappe ned er lov, men jeg håper da inderlig ikke at du blir helt borte. Det har blitt mer og mer stille i bloggverden har jeg sett, men likevel er det jo så godt å ta noen rusleturer og oppdatere seg hos de man setter stor pris på- som deg og din blogg. Glimte litt sånn nå og da må du bare gjøre :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails