søndag 14. desember 2014

Lucia og førjulsstress

Else-Beth!

Nok en gang klarte dere å legge Bønnas liv i ruiner! Han har aldri fått gå først i Lucia-toget på skolen! Aldri! Jeg hadde så inderlig håpet at du ville la ham få denne gleden når han nå er inne i sitt siste år på barneskolen. Men nei da! Han fikk ikke en gang gå i Lucia-toget.

Ja, jeg vet at det kun er første klasse som får gå Lucia, men du vet jo hvor sterkt Bønna ønsker å gå i Lucia-tog? Det må da gå an å gjøre noen unntak? Å la ham få gå helt foran, gjerne med en stor fakkel, hadde gjort dagen hans mye lysere. Men nei, det dere lærere er flinkest til, er å knuse barnedrømmer. Dessuten forteller Bønna at da han høflig hadde tatt en neve lussekatter, hadde en av lærerne strengt sagt at han ikke fikk flere. Her har dere akkurat hatt aksjonsdag på skolen der dere har messet om at alle barn har rett til å spise seg gode og mette, og så nekter dere samtidig et sultent barn mat! Snakk om dobbeltmoral!

Jeg skulle ønske dere kunne arrangert et nytt Lucia-tog denne siste uka og latt Bønna få gå helt først. Med fakkel og et lite maskingevær i plast.  Men det er vel for mye forlangt, kjenner jeg dere rett.

Hvis klassen skal i kirken før jul, ønsker vi å bli informert i god tid i forkant. Vi synes det er skammelig at vi, i verdens rikeste land, ikke kan ha råd til å spandere taxi på barna våre. Bønna sliter med et gnagsår, og det blir umulig for ham å gå til og fra kirken. At barneveileder Ole-Harald prioriterer å ta med seg multihandicappede Morten i bilen sin, synes vi er merkelig. Morten har egen rullestol, og har, så vidt vi vet, hverken gnagsår eller forkjølelse, og han kunne fint ha rullet ned til kirken på egen hånd og latt Bønna få plass i Ole-Haralds bil. Men vi vet av erfaring at dere gjør deres beste for å ødelegge Bønnas skolehverdag, så denne gangen kommer en av oss og kjører Bønna til og fra.

Det hadde vært fint om Ole-Harald kunne ha fulgt Bønna i kiosken før julegudstjenesten slik at han får kjøpt seg popcorn og en Red Bull så han har noe å kose seg med før den fryktelig kjedelige kirkeforestillingen.

Mvh Pia

P.S: Ønsker svar på denne mailen nå i kveld, slik at vi får planlagt eventuell kjøring av Bønna så fort som mulig. På grunn av mye stress, kommer jeg til å bli utbrent denne uka, og har dermed tid til å kjøre Bønna både tirsdag og onsdag. Resten av uka er fylt opp med gløggparty, juleyoga og julefrokost med gode venner, i tillegg til julegaveshopping i København. Hvis julegudstjenesten krasjer med noen av våre fastlagte planer, ser vi oss nødt til å bestille taxi for Bønna. Vi sender regningen til deg, så får du ta det videre.

8 kommentarer:

 1. Kunne ikke Bønna fått vært Lucia.......... Hehe

  SvarSlett
 2. Staaakkars gutt...not!

  SvarSlett
 3. Jeg skal innrømme at jeg siste året i barnehagen, gjorde meg litt vanskelig da de sa at Lucia var den som vant trekningen og alle var med i trekningen. Og gutta var ikke med i trekningen... haha

  Ellers har jeg ikke mye tro på at Bønnas mor eller far stiller opp og kjører ham til kirken. De plages av mer enn gnagsår...

  SvarSlett
 4. Errre mulig lissom. Ah, priser meg lykkelig for at jeg ikke er lærer. ;)

  SvarSlett
 5. Vi lever da i likestillingens tid, så derfor syns jeg absolutt at Bønna kunne fått vært Lucia. :P

  Cecilie

  SvarSlett
 6. Elsker Bønnainnleggene dine! Du skriver alltid bra, men disse er geniale. God jul ønskes deg og dine

  SvarSlett
 7. Virkelighetens Else-Beth: den urimelige læreren som ikke vil vekke og hente barna. På videregående... http://www.agderposten.no/nyheter/blitt-bedt-om-a-vekke-og-hente-elever-1.1371177

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails