fredag 12. desember 2014

Alkohol i jula?

Supernytt i går tok de opp dette med alkohol i jula.

Mange barn gruer seg til jul fordi de voksne blir fulle. Noen barn lever med foreldre som drikker mye og ofte. Så har du noen barn som har foreldre som ikke drikker så mye, men som virkelig slår seg løs i ferier og høytider.

De fleste barn synes det er ekkelt å se foreldrene sine bli fulle. Det er skummelt å se at mamma eller pappa forandrer seg.

Når du drikker, er det ikke lett for deg å vite når du egentlig er påvirka. Du tror du oppfører deg som vanlig, og du tror at ungene ikke merker noe.

Flertallet av foreldre mener at man ikke bør drikke foran barna, men det viser seg at vi gjør det allikevel.
Bilde lånt fra avogtil.no.

Mange har et forstandig forhold til alkohol, og kan fint ta et glass vin eller øl med barn til stede. Men mange vet ikke når nok er nok, mange oppfatter ikke at de har fått i seg litt for mye.

Jeg trenger ikke alkohol hverken for å slappe av eller more meg. Jeg tar mer enn gjerne et glass Pepsi Max eller to både i ferier og på julaften. Noen ganger drikker jeg vin. Uten at jeg får dårlig samvittighet av den grunn. Ungene våre ser at vi voksne av og til nyter alkohol. Men de ser også at alkohol hverken er nødvendig eller viktig for at voksne skal kose seg.

Barn må tørre å si fra hvis de synes at de voksne drikker for mye. Og vi voksne må lytte til dem.

Hva tenker du om kombinasjonen alkohol og foreldre? Hva er greit? 

2 kommentarer:

  1. Vi drikker omtrent ikke. Fordi vi bare ikke gjør det pga migrene, liker å kjøre og komme seg hjem på en grei måte etc. På julaften blir det nok en øl på far og bestefar og kanskje en akkejakk, men ingenting som jeg mener merkes. Og jeg er streng på det. Kommenterte til flere i sommer at når folk la ut bilder fra familieferiene sine, så var det ofte en pils eller vin med på bildet. Jeg vet at noen jeg kjenner drikker og fester mer som barna ser, enn jeg synes er greit, men... er det skadelig? Neppe. Forkastelig og unødvendig? Ja, i min verden.

    SvarSlett
  2. Jeg kan drikke både 1 og 3 glass vin sammen med ungene, men det er like gjerne en søndag som en festdag. Jeg er av oppfatningen at unger har godt av å oppleve at mat og alkohol, evt bare et glass alkohol kan nytes uten at det er fyll. Men jeg kan like gjerne drikke brus, kun fordi jeg ikke hadde lyst på alkohol den kvelden.

    Det drikkes sjelden her da, gubbens øl gikk ut på dato i kjøleskapet ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails