onsdag 19. november 2014

Skinnende tenner? Og refleksbruk

"Ta på deg refleksvest når du skal ut og sykle!" formaner jeg.

"Jeg trenger ikke! Jeg har så skinnende tenner!" svarer femtenåringen og forsvinner ut i høstmørket.

Jeg klarer ikke å tvangspåføre dem reflekser. De yngste gjør som jeg sier, men jo eldre de blir, jo mer egenrådige blir de.

Akkurat det med refleksbruk tror jeg ikke de helt skjønner viktigheten av. Ungdommer er uovervinnelige, ikke sant? Ikke noe skjer med dem! De har full kontroll!
SKRIK 44 cm
Refleks fra seeme.no

Som mor og ikke minst som bilist nå i høstmørket, må jeg få slå et slag for refleksen. Det er ikke lett å se deg der du tusler med din svarte jakke og mørke bukser. For ikke å snakke om når du suser i vill fart nedover bakker på din mørke sykkel. Det hjelper ikke at du gliser aldri så mye. Du synes ikke! Seriøst! Jeg har ikke sjans til å se deg når jeg kommer kjørende!

Bruk refleks!

Ha en fortsatt trygg kveld, med eller uten tenner!

6 kommentarer:

 1. Ja! Det er viktig. Jeg husker at kjøreskolen arrangerte mørkekjøring, hvor de demonstrerte hvor dårlig man så personer uten refleks. Dere kunne jo lagd en egen "kampanje" for barna med samme prinsipp? Alle sitter i bilen og kjører forbi den andre voksne med og uten refleks :)

  SvarSlett
 2. Helt enig, refleks er kjempeviktig. Man syns jo overhodet ikke nå i dette mørket uten.

  SvarSlett
 3. Det er påbudt med lys på sykkelen. Hvitt/gult foran og rødt bak. Det er ikke nok med bare refleks.
  Linda.

  SvarSlett
 4. Jeg får heldigvis mine til å bruke refleks ennå. Men ser det er mange som gir blaffen.

  SvarSlett
 5. Jeg har heldigvis en 'Thor'-paraply som lyser blått i skaftet. Den er fantastisk. Alle ser meg, og jeg går der som en jediridder.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails