lørdag 15. november 2014

Prosjekt adventskalender

Oj, oj oj, for en dag!!

Jeg spratt opp i firetida, mens alle i huset sov. Etter en kjapp runde med støvtørking, rigget jeg meg til ved det hyggelige spisebordet vårt. Med en stor, deilig kopp te og en liten scone, var jeg klar for morgentimenes viktige prosjekt: Barnas adventskalender!

Jeg har virkelig kost meg med saks og papir, og rakk akkurat å pakke inn og dandere 96 gaver i et flott juletremønster på en retro hylle av teak da jeg hørte minstemor rope på mamma.

Prikken over i-en ble den stjerna som jeg har laget av gamle majonestuber. Lekkert, ikke sant?
KØDDA!!

Altså, det er ikke kødd at den kalenderen på bildet er lekker, men det er ikke jeg som har laget den! Jeg har ikke fiksa noen adventskalender i det hele tatt! Der gikk dere fem på, tenker jeg!

"Åh, ho derre Pia fra Pias verden er syykt kreativ og dyktig altså!" tenkte dere litt sånn småmisunnelige. Eller så tenkte dere "Hun tryller fram så mye lekkert! Hun er virkelig en god mor!"

Men så har jeg rett og slett tatt dere ved nesen! Jeg har lurt dere trill rundt, som den spøkefuglen jeg er! Jeg har bare tatt et bilde med mobilen min av ei side i KK!

Ja, ja, sånn kan det gå.

Men seriøst. Da jeg la ut det juleinnlegget her om dagen, og virkelig følte at nå var jeg på god vei mot ei strålende og velplanlagt jul, slo det meg at før jula kan feires, så skal man jo gjennom den hersens julekalenderen! Og det er ikke lenge til! Nå har jeg vel for lengst gitt opp ideen om å pakke inn 96 delikate pakker som inneholder noe som er a) nyttig b) billig c) morsomt  og d) kreativt. Men jeg lar meg ikke knekke. Julekalender skal bli! Om ikke så fancy som alle de jeg nå ser på alle nettsteder, i alle aviser og magasiner.

Er du i gang med julekalenderen? (Og er dette bare noe damer er opptatte av?)

11 kommentarer:

 1. Jeg er i gang, min er av det sydde slaget, ble gjort nå førstemann ble født. Henger på gaver hvert år. Gutta min deler denne og får gaver ca hver 3. dag, så det blir jo ikke så mange pakker selvom de er tre .

  SvarSlett
 2. Unger er nok mest ( mer enn mor) opptatt av kalender - akkurat så opptatt av den som foreldrene (mor) har vent dem til. For nei, jeg har enda ikke hørt om en eneste far som pakker inn små gaver til julekalender.

  SvarSlett
 3. Jeg hopper over i år jeg. Sa til mormor (som eeeelsker å lage gavekalendere) at nå er det nok dritt (vel kanskje ikke så bokstavelig). Ta heller ungen med på noe koselig som et dukketeater. Og selv satser jeg på at toåringen er for liten for å skjønne at moren hans er lat. Kanskje vi kommer sterkere tilbake neste år, men egentlig håper jeg at han lever lykkelig uviten til han i alle fall er fire...

  SvarSlett
 4. Ikke la deg knekke av julekalenderhysteriet, det der har tatt helt av.

  SvarSlett
 5. Her er vi allerede i mål med kalendere. Ikke snakk om at jeg lager 120 pakker!!! (til fem barn, de store vil fortsatt også ha kalender, og jeg syns det er koselig) men vi har gjort det sånn; de to eldste gutta får griseflakskalender, de to minste får hver sin playmo og star WARs ferdigkjøpt fra Toys`R og høna på 18 får sminkeprodukter fordelt i 24 kalenderposer. Dette betyr at jeg bruker over tusen kroner på kalendere, men da vet barna at det blir èn julepakke mindre. De må velge om de vil ha julekalender som koster penger, eller èn ekstrating under treet til ca 200,- Jeg har hatt mange varianter opp gjennom årene; pakke-kalender, skrape-kalender, opplevelses-kalender, ordtak-kalender. Jeg aner ikke når vi kommer til å slutte med dette, nå fyller eldste kalenderbarn 18 i disse dager.. Mannen bare fnyser i nesa og rister på hodet..

  SvarSlett
 6. Javisst er vi i gang. Har kjøpt til det ene barnet. Ble ikke sånn fancy hjemmelaget i år heller gitt.

  SvarSlett
 7. Mine tre barn og faren får en pakke hver søndag. Begynte med dette når eldstegutten ble femten. Da ble det umulig for meg å finne på nok billige små gaver. Han trengte ikke fem lipsyler og ti blyanter, liksom. Nå blir det sokker, truser, gavekort på kino, deodoranter og andre bruksting de ellers ville fått litt av til jul. Litt dyrere ting, men da er det ikke husafyll. Ellers lager jeg meg ei liste på mobilen med navn på alle som skal ha gaver. Og så når jeg kjøper noe så skriver jeg det inn bak navnet. Etter jeg startet med dette er det blitt slutt på dobbeltkjøp til noen og panikkjøp til andre

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Kjører samma greia i år som i fjor :)

  http://www.mummimammaen.blogspot.no/2013/11/demokratisk-julekalender.html

  SvarSlett
 11. Anbefaler igjen en eller annen form for resirkulerbar kalender med lommer, samt det faktum at det er 24 biter i en stor melkesjokolade. Twist har flere biter, og er perfekt for den som ønsker variasjon.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails