tirsdag 4. november 2014

Fine gaver? Og eplesmør?

Nå er dette ikke ment som en hets av bladet Foreldre og Barn, bare for å gjøre det klinkende klart. Jeg har lest bladet i mange år, og har ikke noe ondt å komme med. Men noen ganger ser man jo ting som ikke helt treffer.

Nå veit jeg at alt får ikke truffet alle, og jeg er sikkert sær og merkelig, og alle er heldigvis ikke som meg.

Men denne her. Fine gaver. Gå-bort-gaver du og barna lett lager.

Allerede her begynner det å skjære seg for meg. MÅ jeg ha meg gave når jeg skal gå bort? Hvis ja, MÅ jeg LAGE noe? MED barna?

Så fortsetter vi og det blir bare verre. Cookieblanding, faktisk! Hva er det? Og hva er den store forskjellen på cookieblanding og småkjeks?

Så har vi det verste. Eplesmør. Selv om bladet så elskverdig trår til med oppskriften på side 90, så undrer jeg meg. Hva er eplesmør? Er det noe vanlig? Og hvorfor skal noen ha glede av at JEG, SAMMEN med barna, lager eplesmør? Hvem ville blitt glad, sånn helt oppriktig, hvis jeg stakk innom og slang opp et tacoglass som nå ikke inneholdt tacosaus, men eplesmør? Hjemmelaget eplesmør?

Nei, livet byr på mange utfordringer, det skal være sikkert og visst. Jeg har liksom akkurat lært at man bør ha med ei flaske vin eller blomster eller noe sånt hvis du blir bedt hjem til noen. Men eplesmør eller cookieblanding? Dette blir for mye for meg.

Lager du ofte eplesmør? Lager du det lett sammen med barna?

9 kommentarer:

 1. Helt enig at det hørtes sært ut med eplesmør! Men er faktisk mer overrasket over at du ikke har vært vant til å ha med noe når du er bedt bort en kveld! Vertinnegave er jo helt normalt, noe mine foreldre også gjorde for 20 år siden, og som vi selv begynte med allerede i begynnelsen av 20 årene som studenter.

  SvarSlett
 2. Ikke helt hva jeg hadde hatt med meg bort heller. Cookie-blanding tror jeg er melblandingen med nøtter og sjokoladebiter - klar for å ha i litt smeltet margarin av mottakeren.

  SvarSlett
 3. Eplesmør må være for gourmetganer. Ja til ei flaske vin hvis en blir invitert til middag en fredag/lørdag. Nei til gaver hver gang en blir bedt på kveldsmat, hverdagsmiddag eller te og TV (les skravling). Vil ikke at en alltid MÅ ha med noe. Men lag litt eplesmør med barna og skriv et innlegg om det :))) hva spises det til???

  SvarSlett
 4. Å ta med en liten ting til vertskapet når man blir bedt bort har vært normalt i mine omgivelser de siste 25-30 årene ca. Og ja, jeg synes hjemmelagede spiselige gaver er det kjekkeste å få når jeg er vertinne og om de er laget sammen med barna eller barnebarna (jeg er i den alderen) er det bare koselig. Jeg ville ikke tatt med ting barna har vært med på om det var et fint middagsselskap, men om det var en lunch- eller frokostinvitasjon er det gangbart i mine øyne. Eplesmør vet jeg ikke hva er, men jeg må visst Google og finne det ut.

  SvarSlett
 5. Å ta med noe til vertskap når man skal spise middag eller overnatte hos venner en helg, er vel ganske så vanlig, enten man er i 20-årene, middelaldrende eller av dn eldre garde. Tror ikke dette har noe med verken by/land, klasseforskjeller eller noe annet å gjøre. Hva som gis bort, er ikke så vikitg, men gesten er.. Noen ganger er det sikkert moro for barna å gi bort noe også, om hele fam skal bort. Men de glossy bladene våre kan man jo ikke ta alvorlig hva angår tips..

  SvarSlett
 6. Synes faktisk generelt FogB har tapt seg. Hadde en masse gamle issues liggende i venterommet der jeg jobbet før, og innbiller meg at bladet har blitt mer overfladisk.. eller kanskje jeg bare har fått barn selv og skjønt at det ikke er så enkelt? Det vrimler av sånne teite ting som det du nevner, samt dårlig researchede artikler om egentlig ganske viktige ting. Sikkert kjekt for yummy mummies som liker å kle barna i matchende outfits, men jeg kjedet meg sånn at jeg sa opp abonnementet så snart jeg kunne.

  SvarSlett
 7. Haha. Fornøyelig lesning! Jeg er over perioden som leser av Foreldre og Barn. Men saken er: Nå ble jeg faktisk veldig nysgjerrig på oppskriften på dette eplesmøret :-) Jeg regner med det er eplevarianten av "Lemon curd", som jo er både veldig godt og en populær gave. Har du oppskriften?
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jeg har ikke oppskriften på eplesmør, dessverre:)

   Slett
 8. Det er ikke uvanlig å ha med en liten ting (blomst, vin, eller et rør med nespressokaffe for den saks skyld) når man er bedt bort. Altså at det foreligger en invitasjon. Men selvsagt MÅ man ikke.
  Jeg reagerer på den lett arrogante tonen som om det er helt vanlig at alle lager sånn med barna - og at det er lett. Nuvel.

  Eplesmør er forresten en avansert eplemos.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails