mandag 27. oktober 2014

Barnefri ferie

Hvorfor sier du ikke hvor du har vært den siste uka?!!

Chill!

Jeg og mannen forlot fire barn, to katter, en mormor, et lass med single sokker og en velfylt ukeplan. Så dro vi. Til det forjettede land. Eller Tyrkia, som vi også kan si.
Vi kom fram, fikk innlosjert oss på flott hotell uten så mye som en kortvokst i sikte, og la oss til ved poolen. Men jeg fant liksom ikke roen. Var det riktig av oss å bruke både så mye tid og penger bare på oss to? Ei hel uke? For bare noen uker siden hadde skoleguttene høstferie og slang bare hjemme mens vi foreldre jobba. Hvorfor skulle bare vi voksne få en flott høstferie? Og hva i all verden skulle vi finne på? Klarte de seg der hjemme?

Heldigvis forsvant de tankene fort, og vi hadde ei strålende uke. Vi visste at alt hjemme var på stell, og det som eventuelt ikke var på stell, gadd vi ikke å bry oss om. Vi ringte ikke hjem hver bidige dag, ba om bilder, oppdateringer og små filmsnutter av barn som pusser tenner eller spiser ei skive med leverpostei. Ute av syne, ute av sinn. (Okei, ikke helt, da...)
Vi to voksne holdt oss ved hotellet, vi droppa utflukter og welcomst-drink i pool-baren. Vi lå som to slakt ute de dagene det var sol, og som to slakt inne de dagene regnet bøtta ned.
Jeg fikk lest nesten fem bøker på tur. Jeg er ikke så veldig fan av typiske dameromaner der man ser en rygg på omslaget. Men "Den hvite skyens land" synes jeg var grei nok, og tenkte jeg skulle prøve meg på oppfølgeren. Enn så lenge er den veldig lik den forrige boka. Mange klisjeer, ymse kjærlighetsforhold og viltre rødtopper også i denne boka...
Og når vi først er inne på klisjeer og kjærlighet: Nå ser dette ut som noe jeg har gjort sjøl. Men nei da! Personalet gjorde alt for at vi skulle få en romantisk ferie. Hadde vi vært rausere med driksen, ville vi nok fått elefanter med solbriller eller svaner med roseblader i senga. Vi fikk dette vidunderlige hjertet. Greit nok.
 
Konklusjon: Det var fint å være på tur uten ungene. Og det var fint å komme hjem.

4 kommentarer:

 1. Det var sikkert deilig på tross av litt dårlig samvittighet. Jeg venter på pocketutgaven av Maoriboka... syns den første var veldig fin.

  SvarSlett
 2. Så herlig! Godt å få ladet batterier og bare være to <3

  SvarSlett
 3. Så digg, sikkert litt rart og veldig fortjent ;)

  SvarSlett
 4. Kjæresteferie er herlig! :o) Vi hadde ei uke på Kreta uten unger (mine er 14 og 16 år da) etter at skolen begynte i høst. Mmmm... Dårlig samvittighet? Ikke ett sekund. :o)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails