torsdag 18. september 2014

Sykkel, sopp og støttehjul

Hei Else-Beth!

Jeg ble mektig provosert av samtalen vi hadde tidligere i dag på telefon. At vi ber om taxi for Bønna når de skal på en såpass lang tur, er da vel bare rett og rimelig?! Det at du ringer meg for å forklare at alle barna forventes å komme med sykkel, synes jeg var veldig ubehagelig. Vi kjenner vel vårt eget barn best? Bønna får hodepine av å ha på seg sykkelhjelm, og vi har tidligere latt ham få stå over alt som har med sykkel å gjøre. Du påstår du har sett ham sykle rundt i sentrum flere ganger - vel, det blir ditt ord mot vårt, Else-Beth. Jeg har aldri sett Bønna sykle rundt i sentrum. Ja, han har sykkel, en dyr, flott sykkel, men den brukes kun under vårt tilsyn.

Å sette av sted med nærmere 20 elever, synes jeg også er rimelig ekstremt, og jeg lurer på om dere har tenkt over det dere gjør? Hva hvis en elev velter inn i sidemannen, og dere får en dominoeffekt uten sidestykke? 20 elever liggende på asfalten med kuttskader mens blod og tårer renner? Ikke særlig forsvarlig, spør du meg.

Under samtalen vår, følte jeg at du rett og slett presset meg til å godta at Bønna skal stille med sykkel i morgen. Ja, jeg følte deg direkte truende, Else-Beth, og jeg undrer meg over hva du er ute etter når du snakker såpass krast til oss foreldre. At rektor er informert og at dere til og med begynner å nevne barnevernet?! Hva i all verden er dette?! Er det noe vi gjør, så er det jo å verne barnet vårt! Å komme med slike hentydninger, er grov trakassering og direkte mobbing. Ønsker du å komme på kant med folk?! Man burde forvente en litt bedre kundebehandling av personer i din posisjon! Vi har sett gjennom fingrene på veldig mye i lang tid, Else-Beth, men nå synes jeg at du går altfor langt.

Men greit, hvis du vil ha det på denne måten. Bønna stiller med sykkel i morgen. Roar kan kjøre opp med sykkelen i morgen tidlig, men vi forventer at dere er der og tar i mot sykkelen og sørger for at den blir forsvarlig innelåst fram til den skal brukes. Etter skoletid skal Bønna under ingen omstendigheter sykle hjem selv, og vi har ingen mulighet til å hente sykkelen, så den må fraktes hjem til oss en gang mellom 18 og 19.30.  

I morgen krever vi at han får sykle foran med de andre elevene et stykke bak, slik at han ikke forstyrres, og vi ønsker at en barneveileder skal ha full fokus på Bønna gjennom hele sykkelturen, gi ham væske når han har behov for det, og sørge for lett massasje av såre ben.

Jeg forsto det også slik at elevene skal sykle til en skog der de skal lære mer om sopp og bær. Husk at Bønna IKKE skal utsettes for sopp! Du aner ikke hvor lett det er for gutter i den alderen å få både nese og svelg dekket med sopp. Jeg har de siste nettene hatt fæle mareritt om Bønna der han ligger i ei maurtue som han dessverre har kommet borti med en kjepp, mens han sakte kveles av en rød fluesopp. I drømmen ser jeg deg helt tydelig foran meg, Else-Beth, der du står og ler hånlig ved siden av Bønna, uten antydning til å hjelpe ham. Dette sier vel litt om hvor følelseskald du er, innerst inne?

Jeg forventer at du lar dette tullet med barnevernet ligge, og heller konsentrerer deg om jobben din. Jeg finner meg ikke i å bli behandlet på denne måten.

Mvh Pia

P.S: Vi sender med et par støttehjul som kan være kjekke å ha hvis dere skal ferdes på asfalt. De kan være litt kinkige å montere fast, så ha med deg en del verktøy.

8 kommentarer:

 1. Hoho? En dominoeffekt uten sidestykke !!

  SvarSlett
 2. Snek seg inn et spørsmålstegn som ikke skulle være der :o

  SvarSlett
 3. Ha, ha, støttehjul du. JEG ler av mammaen til Nure i Svingen og enda mer av Bønnainnleggene dine. Applaus sendes (om du liker det eller ikke)

  SvarSlett
 4. Det er bare å dra med seg vertøykassa ja :) Den kan sikkert knytes fast på ryggen med et digert tau. Da kan man jo samtidig teste ut Ylvis-knuten!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. HAHA.. at det går an!! Jeg ser også for meg Nure i Svingen og mamman hans, men dette er enda bedre:) Men at noen foreldre er helt der forundrer meg ikke...det finnes sikkert gode eksempler, hehe..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails