onsdag 10. september 2014

Hjemmebursdag vs eksklusiv bursdag.

Det oppsto en viss forvirring da jeg for et par uker siden la ut snasne bilder av verdens mest delikate bursdagsselskap.

"Wooot?! Har hun gått helt av hengslene?" tenkte noen.

"Fy fader assa, hu derre Piasverden har virkelig ført oss bak lyset - later som a ikke kan noe sånn borddekkinggreier, og så disker a opp med marinerte fiken, serranoskinke og perfekt bursdagskake, sånn rett etter jobb!"

Det var da ikke JEG som hadde stelt i stand den bursdagen. Det var Lego. Eller en legokvinne. Festen var IKKE til ære for hverken meg eller mitt barn, den var til ære for Lego.

Noen dager etter Lego-bursdagen stelte vi i stand bursdag her i heimen. Med mer vanlige muffins og brownies og gele. Vanlige pølser og vanlige lomper.
Vi hadde ikke innleid klovn, ei heller hadde vi lagt opp til SPA-behandlinger. Sukkerspinnmaskin droppa vi. Ikke en gang en skarve liten ponny hadde vi kjøpt inn til anledningen. Men vi lekte Bjørnen sover, vi hadde rebusløp og skattejakt. Og vi hadde veldig fornøyde gjester og bursdagsbarn.

Er sånne gammeldagse hjemmebursdager på vei ut?

11 kommentarer:

 1. Vi hadde bursdagsselskap med 7 stk 6-åringer. Villere tilstander har jeg sjelden vært med på! Pølse og kake var unnagjort første halvtimen, resterende 2 timer gikk til å holde alle skadefri. Neste gang blir det lekeland... Bursdagen til storebror var kompiskveld, det var mye mindre stressende :).

  SvarSlett
 2. Vi hadde bursdagsselskap med 7 stk 6-åringer. Villere tilstander har jeg sjelden vært med på! Pølse og kake var unnagjort første halvtimen, resterende 2 timer gikk til å holde alle skadefri. Neste gang blir det lekeland... Bursdagen til storebror var kompiskveld, det var mye mindre stressende :).

  SvarSlett
 3. Godt vi er noen som holder litt igjen. Hyggelig med gammeldags bursdag!

  SvarSlett
 4. Her er det også pølser, langpannekake og gele i plastglass. Og fisking går jo aldri av moten.

  SvarSlett
 5. Jeg tviholder på sånne hjemmebursdager, og det viser seg gang på gang at ungene faktisk liker det! Selv om de tror at de må ha bursdag på laserdome eller hva det heter, og er sure i ca fem minutter fordi det ikke blir noe av i år heller. Og så har vi det kjempefint hjemme. Og ser alle ungene som er i bursdag, ikke bare hører dem i vill jakt med skytevåpen

  SvarSlett
 6. Vi holder også på med hjemmebursdager :) Ja, det er ei stri når det står på, også går det noen år, så sitter det en gjeng med digre slamper uti stua og spiser taco og ser på film på bursdagen. Og det er heeeelt stille... Bortsett fra filmen, da. I fjor fikk minstemor lov å be alle på sin avdeling (liten barnehage) på 6 års bursdagen sin midt på sommeren. Jeg hadde gitt beskjed om at det var utebursdag i invitasjonen. Været var greit til å begynne med, men det kom jo noen dråper etterhvert. Da hadde jeg plutselig en kø med 5-6 åringer foran døra mi, gitt. Og de holdt på å dåne da de fikk høre at de måtte være ute. Men det gikk ikke lange tida før det var full fart på trampolina igjen, og de som var mest pysete laget seg hytte under hagebordet :) Og jeg tror alle syns det var et veldig fint selskap!

  SvarSlett
 7. Jeg tror og håper de er på vei inn igjen hvis de har vært på vei ut.... det er dette ungene liker best - tør jeg påstå :)

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Som 3-barnsmor er min erfaring følgende: det er først og fremst vi voksne som kompliserer dette. Barna mine er like fornøyde enten de har vært på Leos lekeland eller en hjemmebursdag. Jeg arrangerer ikke hjemmebursdag fordi jeg føler vi ikke har plass nok. Det er mitt valg. Datteren min har bursdag på Halloween og har Halloween-bursdag hvert år på et leid lokale. Sønnen min vil til Leos lekeland og andre turbosteder.

  Jeg synes fortsatt hjemmebursdager er koseligst. Ære være de som arrangerer det :-)

  SvarSlett
 10. Jeg får faktisk inntrykk av at det er høystatus med hjemmebursdag i vår omgangskrets. Akkurat som det er høystatus med hjemmebakst på et eller annet rart vis. Ikke er det kvinneundertrykkende i vårt hjem, da mannen er Bakeren med stor B, men dette varierer stort mellom sosiale kretser. Svigermor holdt på å besvime da vi bakte dåpskaka selv... Det skal jo være kjøpekake, må vite! Personlig synes jeg de fleste barnebursdager er forferdelige, men det er mindre forferdelig hjemme hos noen enn på lekeland, hvor den stauteste kunne få lyst til å kvele noen av barna med sammenknyttede sugerør el.l.

  SvarSlett
 11. Nei, det er ikke ut. Jeg kjører alt i all enkelhet. Ja det er middag og boller eller kake. Jeg gir aldri godteri eller andre gaveposer. Dvs, en gang inisterte han minste på det. En gang spurte en gjest etter det. Jeg sa nei, jeg gir ikke godterier til barn på en mandag i sjutida. Har vi feiring på en lørdag er det annerledes, da kan det bli lørdagsgodt, om selskapet er på kvelden. Jeg gir 100 kroner i gave til andres barn. Eller mindre. Om jeg har funnet ei bok på salg. Det gjør jeg ofte. God bursdag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails