mandag 18. august 2014

Strålende matpakketips!

Tro det eller ei, men dette bildet er tatt hjemme hos oss.
Nå har aldri jeg vært kjent som selveste matpakkekvinnen. Ingen kobler lekre matpakker med meg. Så hvordan kan dette ha seg?

Vel, jeg ble spurt om jeg kunne komme med vårt beste tips når det gjelder å ha sjømat på matpakka. Selvfølgelig ville jeg det. Å fronte sunn og god skolemat ser jeg ingen grunn til ikke å gjøre.

Men så balla det på seg. Greit nok at jeg skulle komme med en oppskrift, men det skulle komme en fotograf hjem til oss! Som skulle ta bilder av den idylliske familien som lissom lager sjømatskolemat. (Eller sjøskolemat. Sjømatskole? Skolesjømat?)

Her kom frykten. Dere som kjenner meg, vet jo at jeg ikke akkurat er den som danderer så innmari mange matpakker. Skulle jeg plutselig framstå som DEN matpakkebaben? Med striglet hus, striglet tanngard og noen striglede cupcakes dandert i bakgrunnen? Skulle jeg snitte gulrøtter, posjere kveite og brasere breiflabb mens jeg smilte og lo inn i kameraet? Skulle jeg trå til med noen rakfiskrullader? Skulle jeg late som om jeg lettvint og uanstrengt panerer isgalt klokka kvart på sju om morran, som jeg deretter plasserer i en snasen matboks, sammen med kremet pasta og kantarellstuing? Ville jeg virket troverdig? Neppe.
 
Greia er jo at ungene smører matpakker sjøl. Sånne vanlige, gammeldagse matpakker med kjedelig, vanlig pålegg. Men innimellom, hvis vi har noen middagsrester liggende, tar gutta det med seg i matpakka. Og vi har særlig en rett som ungene liker, og som de faktisk har hatt med seg på skolen. Hva dette er og hvordan reportasjen ble, kan du lese om hvis du klikker deg inn hit.

2 kommentarer:

  1. Kjempefine, er dere, der dere står. Striglet mer enn nok. Og gode tips ;-)

    SvarSlett
  2. For en koselig familie dere ser ut som :) Fiskekaker i matpakka er supert!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails