torsdag 21. august 2014

Pensjonist og turdag.

Heisan Else-Beth!

Jeg oppdaget med glede at assistentlærer Bodil endelig har sluttet. "Gått av med pensjon" er vel et annet uttrykk for å "ha fått sparken"? Uansett hva dere liker å kalle det, er jeg glad for at den mannevonde assistenten nå er borte.

Du aner ikke hvordan hun har vært mot Bønna! Hun hang over ham som en plagsom klegg, og lot aldri den stakkars gutten få utfolde seg. I friminuttene sto hun og stirret olmt på Bønna. Prøvde han å gjemme seg inne på for eksempel jentedo, var hun etter ham med en gang og dro ham ut! På samlinger i gymsalen satt hun seg nesten uten unntak ved siden av ham. Bønna forteller at hun sendte ham sure blikk når han viste glede ved å klappe i hendene eller rope flotte tilbakemeldinger til elevene på scenen. En gang dro hun ham med seg ut av gymsalen bare fordi han var uheldig og veltet bakover der han satt på benken og fulgte interessert med på tredje klasses skuespill. Han klarte i fallet å dra med seg fire andre elever og en projektor, så det kunne jo ha gått riktig så galt. Men i stedet for å ta ham med på legevakta for å få utelukket en eventuell hjernerystelse, begynte Bodil å kjefte på ham fordi han ikke hadde sittet stille! Er det mulig, spør jeg bare!

Nei, vi får alle være glade for å være kvitt henne.

Over til noe helt annet. Jeg forsto at dere hadde vært på tur i dag. Det er jo merkelig at dere lærere ennå ikke er klare til å starte opp med skoleåret etter alle disse feriemånedene deres, men jeg går ut fra at det blir ordentlig skole neste uke? Eller skal dere begynne å streike, dere også, sånn at dere får fri fram til høstferien deres starter?

Uansett, da Bønna kom hjem, hadde han et stygt, rødt merke nederst på låret. Han forteller at de ble tvunget til å gå på en trang sti, og han hadde skadet seg på en grein. Det hadde heldigvis ikke gått hull på huden, men det er et tydelig merke på låret hans. Ser vi litt stort på det, er det ikke mange centimetre som skiller lår og øye, og jeg tenker med gru på hva som kunne ha skjedd hvis han hadde fått den greinen midt i øyet. Da kunne du ha sittet med en synshemmet elev i klassen i morgen, Else-Beth. Og det ville vært din skyld. Jeg håper du tar deg tid til å reflektere litt over det.

Mvh Pia

5 kommentarer:

 1. He, he, Bønnainnleggene dine er bare fantastiske:-)

  SvarSlett
 2. Takk for nok et fabelaktig Bønnainnlegg!

  SvarSlett
 3. Jeg ler og ler og ler av innleggene om Bønna. Håper det blir flere:)

  SvarSlett
 4. Mer enn fornøyelig-som alltid!!

  SvarSlett
 5. Herlig! Nei - det er jamen ikke langt fra lår til øye, haha :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails