tirsdag 12. august 2014

Geriatri?

Jeg unner meg jo aldri noen spa-behandlinger hjemme. Men er vi på reise, higer jeg etter spa. Også denne gangen da vi var i Portugal. Vi befant oss ikke i turismens vugge, for å si det sånn, men jeg klarte å google meg fram til en eller annen terapi-greie, som virka nokså spaaktig. Når jeg så ordene Oferta especial, måtte jeg bare slå til. Alle special offers er interessante for meg.
Nå viste det seg at det spa-stedet jeg hadde funnet, nok var for den eldre garde. Altså, ikke sånne eldre som meg, men mer sånne skikkelig gæmliser. I syttiåra. Minst.

Jeg ble ført inn i et saltvannsbasseng der de gamle mesket seg. Så jeg fikk prøve å meske meg, jeg og. Jeg hoppet litt fram og tilbake på bunnen, tok et svømmetak eller to, og så prøvde jeg ut alle de ulike dysene og slusene og dusjene. Det var et veldig avansert saltvannsbasseng, med masse ulike stasjoner, lissom, der boblene bruset og vannet sprutet. Jeg likte best en sånn stasjon der jeg fikk harde vannstråler i nakken.

Den ene hvitkledde terapeuten etter den andre kom og kalte med seg en gæmlis. Ingen ropte på meg. Til slutt var det kun jeg og en hårete mann på minst åtti igjen i bassenget. Han var sånn hårete at jeg kjente veldig lyst til å vokse ham på ryggen. Men det ville antageligvis tatt livet av ham. Ikke hadde jeg sånne voks-strips med meg heller. Etter en time i det varme bassenget holdt jeg på å klikke, og jeg begynte å frykte at den oferta especial jeg hadde bestilt, faktisk kun var et opphold med pensjonister i et giga saltvannsboblebad.

Så kom det ei dame og nikket til meg!  Jeg tolket nikket som "Kom opp av bassenget", og jeg var ikke vrang å be. Dama tok meg med inn på et rom, og jeg så fram til en nydelig aromaterapitime. Eller noe lignende. Men jeg ble da smurt inn i en illeluktende algeblanding som minnet om gjørme. Så wrappet hun meg inn i noe plast, og der lå jeg. Bastet og bundet. Prøvde å late som om jeg var en geriatripasient som lå og veltet meg i min egen avføring. Så kom ho dama inn igjen, tok av meg plasten, sendte meg inn i en dusj. Og så var jeg ferdig.
Nydelig.
Not.

Neste gang jeg skal på spa, vil jeg mer vite hva jeg går til.

3 kommentarer:

  1. Ja, jeg tenker du undersøker grundigere på forhånd neste gang. Jeg er uansett skeptisk til spabehandlinger. Jeg har aldri syns noe særlig om det, men vi er alle forskjellige.

    Cecilie

    SvarSlett
  2. Hahahaha! Åh, for en nydelig fortelling, og opplevelse. :D "Prøvde å late som om jeg var en geriatripasient som lå og veltet meg i min egen avføring.". Nydelig!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails