torsdag 15. mai 2014

Vidunderlig kake til 17.mai!

Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg noen ganger blir fristet til å prøve ut kakeoppskrifter. Dere som har fulgt bloggen en stund, vet at jeg har prøvd ut diverse oppskrifter. Med større eller mindre hell.

I disse 17.mai-tider oppdaget jeg en stor fristelse inn hos Rafens. Ikke nok med at kaka så utrolig stilig ut - den så farlig god ut også. Bare av å se bildene begynte jeg å fable. Tenk på ansiktsuttrykkene hos mine kjære når de skjærer et stykke av noe som ser ut som ei vanlig hvit kake, og så åpenbarer det seg et flagg inni! Ungene ville jo blitt fra seg av begeistring, og mannen hadde vel gått fra sans og samling. "Er det DU, o store mor slæsj hustru som har laget noe så delikat??" ville de ha stotret fram.

I noen sekunder tenkte jeg seriøst at jeg skulle prøve meg på denne kaka, selv om det virket skremmende med vaniljeekstrakt og skummel kulturmelk.
IMG_2471
Bildet er selvfølgelig ikke tatt av meg, men lånt fra Rafens.

Men så tok det liksom helt av i den oppskriften, med blå sirkler som skulle være en centimeter brede og en blå kakebunn som skulle være en centimeter høy og noe ostekrem som skulle sprutes inn i tomrom og du trengte kakeløfter og målebånd og konditorkniv.

Det ble rett og slett for mye for meg.

I morra skal jeg kjøpe en boks med tress-is fra Joker.

10 kommentarer:

 1. haha - og så kan du kjøpe Nonstop på Nille... i rødt, hvitt og blått! Genialt!

  SvarSlett
 2. Det virker som en god plan og slår sikkert an. Ha en fin nasjonaldag!

  Cecilie

  SvarSlett
 3. Samme plan her! Is fra Henig Olsen står på handlelista. Sammen med nonstop og peanøtter.

  SvarSlett
 4. Stilig kake! Eg hadde aldri fått til noko slikt, og heldigvis er her kaker igjen frå konfirmasjonen.

  SvarSlett
 5. Hahaha:)Is er godt det:)

  SvarSlett
 6. Rosa, hvitt og brunt er nesten det samme som rødt, hvitt og blått. Samme forbokstav iallfall. Is duger, men du hvor gøy det hadde vært å ha ei sånn kake! :-)

  SvarSlett
 7. Til å dåne av, den kaka! Men med så mye påkrevd dilling, står jeg over. Men sier ikke nei takk til et stykke om du bestemmer deg for å bake!

  SvarSlett
 8. Haha, kaka var knallstilig, men hjelpes da! Gå for is!

  SvarSlett
 9. Ei utruleg stilig kake! I allefall på eit oppstilt fotografi, men tenk, når fire-fem har forsynt seg, og det ligg smuler utover kakefatet, krem litt her og der, så står kakebakaren der og tenkjer "sukk, åtte timars arbeid og nå er det berre graps". Betre å nyte synet av eit kjempestilig kakebilete medan ein et is, det må blir bra, det! God 17.mai!

  SvarSlett
 10. Taaakk! Elsker bunaden min! Og er stolt av den:-) Follobunad!
  Tress-is er gull, ha en flott feiring!
  Klem♥

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails