søndag 11. mai 2014

Impulskontroll? Og kjoler

Jeg får stadig gode tips på nettet. Jeg ser ofte noe jeg får lyst til å se nærmere på. Jeg oppdager kule klær, fine bilder eller snasne sko.

Inne hos Susan så jeg en kjempesøt bunadsaktig kjole. Fra Lindex. Nå er jeg sjelden rundt i butikker, men jeg måtte bare ta turen for å se om jeg kunne finne den kjolen.

Jeg fant kjolen, jeg holdt den i mine armer og jeg likte den veldig godt. MEN jeg klarte faktisk å styre meg. Vesla har en festdrakt fra før. Vi er ferdig med konfirmasjonen, og det er kun 17.mai som gjenstår. Ergo trenger hun faktisk ikke den kjolen. For jeg ser ikke for meg at en sånn kjole vil bli brukt i så mange andre anledninger.

Mens jeg med skjelvende og nølende hånd hang fra meg den søte kjolen som jeg hadde klart å finne ut at vi absolutt ikke trengte, så jeg meg rundt om i butikken. De har faktisk veldig mye fint på Lindex! Jeg skulle være sterk og gå ut av butikken. Jeg var faretruende nær utgangsdøra. Jeg kom meg forbi tilbudstrusene og alle sånne Ta 3 betal for 2!-fristelser.

Så hang den der. Alene og vakker. Skilte seg ut fra alt det fargerike jeg egentlig trekkes mot. Når det kun var EN igjen, er det sikkert et fantastisk kjøp, tenkte jeg. Og kjøpte en veldig søt og sart og litt sånn Ida-i-Lønneberget-aktig kjole. For 149 kroner. Orker ikke å tenke på hvem som har sydd den eller hvor den er sydd.

Impulskjøp, anyone? Ender du noen ganger med noe helt annet enn det du hadde sett for deg?

7 kommentarer:

 1. Helt nydelig kjole-og ja! impulskjøp forekommer titt og ofte her...kommer ofte ut fra butikken (feks Lindex...) med noe heelt annet enn det jeg gikk inn for.Sjekka ut bunadskjolen, og den var knallfin; ble veldig usikker nå på om den strikka bunadskjolen hun har faktisk passer lenger!? Og hun fikk jo også gavekort på...nettopp Lindex! til bursdagen. Hmm, ja blir nok en tur dit en av de nærmeste dagene ja!

  SvarSlett
 2. Jeg kikket faktisk på den bunadskjolen da jeg var innom Lindex før helga, jeg tenkte at ..om jeg hadde hatt ei lita frøken... det har jeg jo ikke...bare en haug med gutter og en stor frøken... jaja.. men impulskjøp ja.. når jeg finner slike tilbudsstativ og finner noe jeg syns er fint, så jeg ikke veldig kontrollert, og så er jeg i tillegg litt slik at jeg tenker at jeg skal gå ned noen kilo, slik at om det jeg prøver ikke passer helt så kjøper jeg det med tanke på at da må jeg jo bare gå ned for å komme inn i det. jeg kommer aldri inni det og skapet er fullt av en tanke for små klær... snakk om impulskjøp..

  SvarSlett
 3. Jeg har jo skrevet en del om dette med tekstilindustrien på bloggen min, og derfor fikk jeg lyst til å skrive litt lang kommentar her. Det er ikke det at jeg vil rette pekefingeren mot deg, for jeg er stor fan av deg og bloggen din...
  Jeg er selv en som alltid har elska å handle klær. Noen vil nesten si at jeg hadde svart belte i shopping før.
  Da jeg begynte å tjene egne penger var det nesten så jeg ble litt rusa når jeg hadde gjort gode kupp på klær og diverse, men etterhvert forsvant rusen, og den ble erstatta av en aldri så liten "hangover".
  Jeg kan enda stikke innom de vante butikkene mens jeg venter på bussen, men jeg gjør det nå mer for å se, og mindre for å handle. Jeg prøver virkelig å holde meg i skinnet.
  Kjolen du viser er kjempefin, og jeg er enig i at det ikke er lett å la være. Men - jeg tror vi bør prøve å tenke mer på historien til plaggene vi kjøper. Kjolene blir mindre fine når vi ser for oss mennesket som har dyrka og plukka bomullen full av sprøytemiddel som siver ut i naturen (vanlig bomull sprøytes intesivt) og mennesket som har sittet og sydd i 8 timer hver dag, dag etter dag etter dag… Der er jo vi i den vestlige verden som har mulighet til å gjøre noe for å hjelpe disse menneskene - forbrukermakta er stor.
  Dersom vi krever at de som selger klær til oss skal se til at menneskene blir tatt vare på også i produksjonslandene, kan vi alle få det bedre. Det er kampanjer på gang, blant annet i regi av Framtiden i våre hender.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra! Dette er noe vi alle bør minnes på. En del klær er jo utrolig billig - synes prisen på klær ikke har gått noe opp siden jeg var barn. Vi lar oss blende av tilbud og lave priser, men burde sette oss mer inn i under hvilke forhold klærne blir produsert.

   Slett
 4. Ja, det hendte inni mellom at det ble noen impulskjøp når barna var mindre. (Men de trengte det stort sett likevel, for jeg var flink til å kjøpe noe å vokse inn i.) Nå må de selv være med for å prøve, så da blir det lite av sånt!

  Kjolen er søt, og jeg er glad på dine vegne for at det ble den og ikke bunadskjolen! For det første kan denne brukes MANGE ganger mer enn bunadskjolen, og for det andre syns jeg vel ærlig talt ikke at den var så topp den bunadskjolen jeg så på Lindex på fredag. Men det er kanskje fordi jeg liker at bunader ser ut som bunader! Denne så mer ut som ei svensk folkedrakt (eller hva de kaller det) som var laget i norske farger. Mulig jeg er litt sær, men det var i allefall det jeg tenkte da jeg så den. Så bilde av to søte jenter med slik bunadskjole på IG i går, og de var søte og fine de, det var ikke det, men .... Smak og behag :-)

  Ang hvem som har sydd kjolen under hvilke forhold; jeg tror ikke det utgjør noen forskjell om du kjøpte den ene eller den andre kjolen, de er nok dessverre like mye underbetalt i begge tilfellene :-(

  SvarSlett
 5. Jeg synes den bunadskjolen var veldig søt, men jeg tenkte som deg at den får hun vel kun brukt en gang.
  Begge kjolene var jo billige, ja, og de er vel sikkert produsert under samme forhold (uten at jeg har satt meg veldig inn i Lindex sin klesproduksjon...)

  SvarSlett
 6. Hadde sikkert ikke klart å gå forbi den der kjolen jeg heller - en super sommerkjole :-) Det hender seg jo at handleturen ikke blir aldeles som planlagt - det "verste" tilfellet var den gangen jeg skulle ha to garnnøster, og kom hjem med ny PC ;-)

  God 17. mai :-))

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails