søndag 25. mai 2014

Improvisasjon. Og fiskekaker

Jeg har seriøst blitt inspirert til å prøve meg på nye fiskeretter. Det er mye som er lettere enn man tror. Og fisk finnes faktisk i de fleste butikker.

Før konfirmasjonen leste jeg mye om tapas, og jeg fant en oppskrift inne på Godfisk som jeg ville prøve.

I oppskriften står det at du skal bruke laks og torsk. Men så hadde de sei på tilbud. Derfor gjorde jeg noe rimelig sprelskt: I stedet for å blande laks og torsk (prøv å si laks og torsk ti ganger etter hverandre, forresten. Fort.), blandet jeg laks og sei! (I know! Rimelig sprøtt!)

Og jeg hakket ikke opp filetene fint for hånd som det står i oppskriften - jeg kuttet i store biter og så slang jeg alt i en kjøkkenmaskin! Og det stopper ikke her! Jeg brukte minst dobbelt så mye hvitløk som det sto i oppskriften! Og jeg aner ikke hva lys maisennajevner er! Men jeg fant ei pakke med maisenna innerst i skapet som nok har sett sine bedre dager, blanda litt vann med det maisennagreiene, og helte det oppi sammen med fiskeblandinga. (Det er kanskje det som er maisennajevner?)
Sleng sammen fisk, koriander, chili, hvitløk, ingefær, vårløk.

Uansett, fiskekakene ble riktig så vellykka, synes nå jeg. Det var lett å steke dem. De gikk ikke i oppløsning med en gang de ble lagt i steikepanna. Jeg må si at jeg ble riktig så fornøyd med resultatet. Og de smakte veldig godt.

Nå burde kanskje dette også bli merket som et innlegg som er skrevet i samarbeid med Godfisk, men jeg har liksom ikke turt å fortelle dem om dette her. Kanskje de ikke liker improvisasjonen min? Kanskje de klasker seg i panna mens de roper ut "Herregud, laks og SEI?! Hvor stor idiot går det an å bli?! ALLE vet jo at laks og sei aldri skal blandes!"
Ville du kun ha brukt laks og torsk når det er det som står i oppskriften? Eller hadde du bare kjørt på og blandet fisk helt sånn random, lissom?

5 kommentarer:

 1. Hehe - de høres og ser knallgode ut :)

  SvarSlett
 2. Hurra for deg, du er en sann fiske-inspirator. Tror jeg har en pakke maisenna innerst i skapet jeg også.

  SvarSlett
 3. Dine så minst like fine og gode ut som dem på GodFisk.

  Jeg synes det kunne stått maisennamel i oppskriften. Det er jo det folk flest har i skapet. Og det kunne stått at det skal tilsettes tørt.


  SvarSlett
 4. Jeg er jo selve dronninga når det kommer til å ikke holde meg til oppskrifter, det er jo derfor jeg er så livredd hver eneste gang jeg skal publisere noe som minner om ei oppskrift på bloggen, til tross for at jeg lager masse mat fra bunnen, hver eneste dag…. :) Dette så utrolig godt ut, og så smart å bare bruke blender! Sei og torsk er jo ikke så ulike på smak, så jeg vil tro du slipper inn i varmen hos Godfisk igjen… ;)

  SvarSlett
 5. oi, så frekt og freidig! Laks og sei, kobinert (!). Og for ein enkel og god måte å få i ungene fisk. Jeg stjeler nok denne ideen, men og freidigheten og kombinerer de to ferskeste fiskesortene de har neste gang jeg er på butikken. Kanskje blir det hyse, skrei? For en spenning!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails