mandag 19. mai 2014

Den perfekte 17.mai-feiring!

Nasjonaldagen ble jo perfekt, som seg hør og bør.

Vi startet dagen med at barna kom inn med champagnefrokost på senga. Her var det kanapeer, nystekte scones og müsli. Sykt mye champagne. Jeg ble rørt av ungenes omtanke. Da veslejenta dro fram en liten cupcake som hun hadde stekt på morrakvisten, knakk jeg sammen i pur lykke.

Så var det på med bunadene, som jeg akkurat rakk å brodere ferdig kvelden før! Jeg har nå gjort det litt vanskelig for meg fordi jeg har bestemt at alle skal få nye bunader hvert år. Men all beundringen jeg høster på sosiale medier er verdt det. I år ble det Romsdalsbunader på oss alle, og en liten beltestakk på vesla. 

I byen trasket vi kilometer på kilometer på lette og stødige ben. Vi har heldigvis innført gode marsjrutiner fra første nasjonaldag, slik at vi slipper gnagsår. Det er en fryd med all flott fløytespilling på kvalitetsblåser fra ICA for ti kroner stykket, og så er det jo strålende enkelt med toalettbesøk når man er nede i byen! For ikke å snakke om når fireåringer blir akutt tørste! Alt ligger til rette!

Vi dro opp på skolen for å være med på de artige aktivitetene der. Det er jo så mye flott som skjer på nasjonaldagen, men jeg må si at å få lov til å komme med ei flott gulrotkake og ei kanne kaffe, få stå og selge pølser og brus i et par hektiske timer eller å få stå ved noen av aktivitetene, er et av de store høydepunktene på en dag som denne. I år hadde vi uheldigvis ikke ansvaret for noen ting, men jeg fikk mast meg til et par timer ved styltene.

Så var det hjem og lage i stand et feiende flott tapasbord! Dampede fiskekaker med peanøttsaus, små delikate kjøttboller, reker på sticks og nydelig foccacia var noe av det jeg raskt og erfarent stelte i stand. Salater, patatas, og grissini hadde jeg laget dagen i forveien, og bærene som jeg pyntet Pavlovaen med hadde jeg faktisk kjøpt! Ikke noe egendyrket og egenplukket denne gang! Det er lov å gjøre det litt lettvint i blant!

Klokka fire strømmet de inn, nesten hundre av våre aller beste venner, og huset ble fylt av glede, liv og latter. Vi spiste nydelig mat, drakk sprudlevann, sang nasjonalsanger og spilte kubb langt inn i de sene nattetimer. Jeg rakk en halvtime på tredemølla før jeg stupte utslitt, men lykkelig, til sengs.

Regner med at din 17. mai var noenlunde i samme gata?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 
k.eilertsen ble trukket ut til å vinne merkelapper fra Din merkelapp

8 kommentarer:

 1. Omtrent som min, bortsett fra at jeg også rakk å skrive ferdig analysedelen på masteroppgaven min etter tredemølla. Var egentlig ganske deilig å få slappe av med litt akademisk påfyll etter en slik dag.

  SvarSlett
 2. Veldig lik.... men spilte ikke kubb.

  SvarSlett
 3. Tror du glemte å legge ut bildene! Ellers var forøvrig dagen min som din, sånn omtrent...

  SvarSlett
 4. Hahaha.. Sitter her å ler HØYT for meg selv! Gubben tror det har tørna for meg... Men neida, jeg leser jo bare om din fantastiske 17-mai feiring! Nærmere hundre av deres nærmeste venner faktisk! Bra at dere har gode venner da.. Takk for kjekk lesing!
  Anita (uten blogg)

  SvarSlett
 5. Hehehe.. jeg kjenner faktisk noen som hardnakket ville påstå at de hadde det slik!! og gjort et stort nummer ut av tredemøllen til slutt også...fått meg til å føle meg som en dritt!! Slike folk er spennende... jeg står alltid igjen å måper litt etter at de har gått, tenker på hva som egentlig rører seg i sånne familier...hvordan det sikkert egentlig var der på morgenkvisten. Så ler jeg litt, rister på hodet og tar en ekstra is på den!

  SvarSlett
 6. Du er aktiv på blogginga enno forstår eg. 100 år sidan eg var innom både å sjekka bloggar eg følg og ikkje minst blogging på min egen. Kjenner meg godt igjen i det du skriv. Eg gjorde ny rekord på strykinga. Rekorden var "kor mange bunader klarer eg å stryke innan ein halvtime før toget startar". jada.... Lærer aldri. Men hadde ein fin dag lell. Er i bloggmodus igjen så då er eg vel straks tilbake.

  SvarSlett
 7. En fin fin dag altså ;) Hehe, her også! Ikkje helt som din da,
  siden me bare har en 3 åringm, er det sikkert litt roligere her ;)
  Ikkje blir det så mye frukost og shampagne på sengekanten heller,
  men med riktig oppdragelse, så kommer det gjerne med tiden hehe...
  Ha en fortsatt fin fin uke ;)

  SvarSlett
 8. Å ja, samme her, skulle tro du beskrev vår 17.mai.. ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails