torsdag 1. mai 2014

Delikate småkaker! Og Tara

Wow! Her ligger altså de lekreste, kunstferdige småkaker. På kjøkkenet vårt. Hva har skjedd? Er det prøvesmaking før konfirmasjonen? Har de hatt en baker på besøk?

Vi må rett og slett gå tilbake i tid:

Jeg var hos frisøren. (Dette har jeg dessverre hverken blogget om, lagt ut på Facebook, ei heller har jeg delt et eneste bilde på Instagram. Sorry. Det er ikke alle hendelser som er like interessante)

Jeg har ganske mye hår, og ganske mye ettervekst. (En sånn kalott med mørkt hår øverst på hodet) Så jeg ble nå sittende. Tidligere har det vært sånn at frisøren har hentet noen eksemplarer av Det Nye til meg. Eller Henne. Nå ble jeg tilbudt kaffe. Og frisøren hentet Tara. Og Tara Helse. Og Tara Mat. Og hva nå alle disse Tara-bladene het. (Tara er da et magasin for kvinner over førti. Du leser Tara før du går over til Familien. Og Vi over seksti)

Jeg ble litt snurt da jeg fikk Tara, men etter å ha kastet et blikk på meg selv i speilet der jeg satt med meget trang frisørkappe rundt halsen og en god del aluminiumsfolie i håret, kunne jeg egentlig forstå det. I Tara Mat (eller hva det nå het) begynte jeg å lese oppskriftene. Det var noen scones som så ganske gode ut. Noen fiskekaker fikk meg til å nikke. Og så oppdager jeg en oppskrift som jeg faktisk vil prøve! Den hadde ikke så mange ingredienser, så jeg trodde faktisk at jeg ville mestre de delikate småkakene som var avbildet. Jeg dro diskret opp mobilen, tok et par kjappe bilder mens jeg hostet (jeg vet ikke åssen man skrur av den klikkelyden som kommer når man tar bilder), og så gledet jeg meg til å komme hjem. Ikke for å vise min nye frisyre, men for å prøve ut oppskriften.

Jeg kom meg nå omsider hjem, ingen kommenterte at jeg hadde en sveis som hadde kosta meg halvannen tusenlapp, og ikke har man tid til noe bakst en vanlig ettermiddag.
Det er den oppskriften i midten jeg fulgte. Bortsett fra at jeg ikke fant mascarpone (hvor finner man det? I en ostedisk?)

Så ble det helg. Og bursdag. Skulle jeg? Ja da! Fram med mobilen, fram med bildet, og fram med smør, melis, maizenna og mel. Vi har dessverre ingen rosa Kitchen Aid, kun en svart fra Bosch (det er kjøkkenmaskiner jeg snakker om her, ikke folk), men det funka helt fint. Med stolthet i blikket fant jeg fram en sånn sprøyte, som jeg har hatt liggende ubrukt lenge. Og med enda større stolthet sprøytet jeg ut de lekreste småkaker.

Og resultatet ser dere altså på bildet. Not a big step for mankind. A big step for me.

11 kommentarer:

 1. De har mascarpone på Meny og ICA i mykosthyllene hvor man også finner Philadelphia. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg trodde det var noe sånt, men jeg fant ikke mascarpone på Kiwi. Kjøpte Philadelphia, det gikk helt fint:)

   Slett
 2. Wow! Imponert! Jeg hadde også gått for Philadelphia...

  SvarSlett
  Svar
  1. og så greide jeg å kommentere.... men måtte skrive inn tegn TO ganger.... dårlige briller... du hadde aldri sånn robotgreie før? Er det bare meg som får det? hmmmm

   Slett
 3. Dette er da kaker for viderekomne. Veldig bra.

  SvarSlett
 4. Veldig fine kaker : ) Jeg får heller ikke til å slå av den der klikkelyden om jeg bruker Instagramkameraet.... ;-)

  God helg!

  SvarSlett
 5. Ah, der ser kjempegodt ut. Gratulerer.

  SvarSlett
 6. Wow! De så flotte ut! Ikke lett med sånne som skal sprøytes pent ut og legges sammen to og to (som forhåpentligvis er like store i omkrets ....)! Syns du har vært flink! Og enig med at Philadelphia sikkert er et vel så godt valg som mascarpone! Disse klarer du til konfirmasjonen også! :-))

  Jeg tar også bilder av oppskrifter hos frisøren :-0 Skal dit om en time, og er spent på hvilke oppskrifter jeg finner i dag ;-)

  Men er Tara for dere over førti? Jaja, jeg tror det er Tara mat jeg også leser hos frisøren, men jeg har ikke bikka førti helt enda ...

  SvarSlett
 7. Disse så supre ut. Mascarpone er sånt som man finner noen ganger og andre ganger ikke, og derfor er det ganske så håpløst å planlegge mat med det i ingredienslista. Nå ser jeg at Tina (hun skåne-kokken) har mascarpone i noen av oppskriftene sine for det nyeste Kiwi-heftet, så da blir det helt sikkert å finne der til over sommeren i alle fall!

  SvarSlett
 8. Forsiktig Pia! Disse er for fine. Du kan ende med å miste ironibloggerstempelet og havne i mainstreamen av blogger ( sånn som meg;)

  SvarSlett
 9. Fiiine kaker! Du skrur av lyden på kameraet når du skrur av lyden på tlf! Det fant jeg ut for ikke lenge siden...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails