fredag 25. april 2014

Nye spørsmål. Nye svar.

1) Vet du ikke at ordet konfirmasjon kommer fra det latinske ordet confirmare, og poenget med konfirmasjonen er å bekrefte dåpsløftet? Blir det ikke for dumt at du skriver at sønnen din skal konfirmeres når det er en humanistisk seremoni?

Nå er det ikke jeg som har bestemt at det heter humanistisk konfirmasjon. Jeg ser jo at det kan bli en feil betegnelse, i og med at det ikke er noe som konfirmeres. Nå tror jeg ikke at det er så fryktelig mange som står inne for det den kirkelige konfirmasjonen dreier seg om, heller. Da har jeg mer sansen for de som har tenkt godt gjennom hva de gjør, og klarer å ta et standpunkt. For min del kunne det godt hete ungdomsfest. Ungdomsseremoni? Eller drøyd det til man kan feire at man blir myndig.

2) Godfisk har jo inngått et samarbeid med to bloggere, nemlig deg og Fotballfrue. Hvordan føles det å se den enorme responsen hun får på sine fiskeinnlegg? Mens dine ikke akkurat får taket til å løfte seg....

Nei, du, det takler jeg helt fint. Hun lager mye mer delikate innlegg enn jeg får til, det skal hun ha. Men jeg synes oppriktig at mine fiskeinnlegg er inspirerende, jeg! Vi her hjemme blir i hvert fall påvirka...


3) Jobber du aldri, du, eller? Du skriver aldri noe om jobb? Vet jo at du er lærer og har masse fri...

Ha ha, jo, jeg jobber. Ganske mye, selv om jeg har 80 % stilling. De fleste dager drar jeg på jobb litt over sju. Og jobber. Rigger til PCer og projektorer. Skriver, vurderer, diskuterer, lager planer og opplegg. Drøfter. Leser om vurdering for læring og klasseledelse. Snakker med folk. Og så er jeg i klasserommet og underviser. Det er nok den delen av lærerjobben jeg liker best. Jeg skriver ikke noe om jobben fordi jeg ikke har lov eller lyst til å dele noe derfra. Men som lærer burde man kanskje blitt flinkere til å meddele at "Hey, nå er det søndag og jeg har sitti et par timer og forberedt meg til i morra!" eller "Yo, mai betyr prøver! Og retting! Her er det bare å stå på utover ettermiddagen og kvelden! Klemz!"

4) Hun derre dattera di har da sykt mye klær? Hvordan kan du forsvare det?

Ja, hun har sykt mye klær. Jeg skal ikke prøve å forsvare det.

5) Kan du ikke komme med noen konfirmasjonstips?

Nå har vi ennå ikke vært gjennom noen konfirmasjon, så jeg er vel ikke akkurat noen ekspert. Mitt beste tips er å gjøre det sånn som passer dere. Som med alt annet i livet, kan det være vanskelig å trå utafor de vanlige, opptråkka grensene. Men det må være rom for litt individualisme. I konfirmasjonen vi driver og planlegger, blir det lite lyseblå pynt, dårlig med blomsteroppsatser og ingen tente lys. Men vi skal lage i stand en fin og morsom fest.

6) Kunne du ikke vist oss et bilde fra Kypros, for eksempel et du har tatt på kveldstid. Der vi ser månens refleksjon i bassenget, lissom? Det hadde bare vært sååå herlig å få se!

Oki doki. Jeg er ikke vond å be!

7) Jeg synes jo giveawayinnlegga dine er helt supre! Jeg vrir meg i latter, klasker meg på låra og nikker gjenkjennende når jeg leser akkurat de innlegga. Men hvorfor så mange giveaways rettet mot småbarnsforeldre? Hva med oss som har store barn? Hva med oss som bare har en mann? Hva med oss som er menn?

Chill. Snart kommer det en giveaway som er perfekt for dere.

8) Hvordan styler du håret ditt til hverdags?

Jeg pleier ofte å gre det.

9) Unnskyld meg, men synes du virkelig at det du skriver er morsomt?

Ha ha, ja, noen ganger! Jeg ler av sånne helt teite ting. Men jeg skjønner at det for mange bare blir teit. Ikke morsomt.

10) Er det ikke litt stakkarslig å sitte og finne på disse spørsmålene?

Jo, men jeg tør liksom ikke å åpne opp for noen sånn spørsmålsrunde. Tenk om ingen spør om noe? Eller tenk om jeg får spørsmål jeg ikke kan svare på? Men ok, spør meg om noe da. Så skal jeg svare på fem spørsmål. På ekte.

6 kommentarer:

 1. Jeg synes du klarer både å lage gode spørsmål og gode svar, men er spent på hva folk vil spørre om.

  Konfirmasjon kan også betyr støtte og styrke derfor brukes det også av Human-Etisk forbund selv om jeg også hadde likt Humanistisk ungdomsfest bedre.

  SvarSlett
 2. Når er konfirmasjonen?

  SvarSlett
 3. *haha* Jeg ble litt sjokka over hvor frekke folk kan være der gitt! Jeg digger bloggen din! :o)

  SvarSlett
 4. Hmmmm….. Jeg er interessert i noe metabloggingsaktig, jeg. Fordi jeg føler det kan jeg vinne litt på, skjønner du. Syns du skrev så flott om det her for en stund siden. Jeg lurer på om du lar vær å publisere tanker, meninger o.l fordi du er redd for hvordan det vil bli mottatt/hva andre vil tenke om deg/mener du har for lite kunnskap om temaet? Bekymrer du deg for hva folk du kjenner, som betyr noe for deg, tenker om det du skriver? Ikke type ligge våken i senga og vrir seg, men litt sånn "tro hva de eeegentlig mener"?

  SvarSlett
 5. Spørsmål:
  Kunne du tenkt deg å spasere med en zebra i bånd?

  Om du var en sjokolade, hvilken ville du vært?

  Hvem synes du er penest av Selena Gomez og Miley Cyrus?

  Hva er ditt yndlingspålegg?

  Barberer du deg under armene?

  Hva er ditt forhold til alpeluer?

  Hva er det teiteste spørsmålet du har fått?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails