torsdag 3. april 2014

Forkle, farger og forbilde

Hei Else-Beth!

Vi synes at Bønna har lagt seg ut i det siste, og har besluttet å sette ham på en 5:2-diett. De to fastedagene blir mandager og tirsdager. De dagene er jo Bønna lenge på skolen, og det blir viktig med et godt samarbeid mellom skole og hjem. Siden Bønna hverken liker salat eller fisk, bør han få servert en mild og kalorifattig fersk suppe disse dagene. Kunne assistentlærer Bodil settes til noe slikt? Eller ønsker du som kontaktlærer å ta fatt i dette?

Det hadde vært fint om du kunne sette deg inn i dette med kalorier og glykemisk indeks, og laget en individuell diettplan for Bønna. Bare send oss noen tanker og menyforslag, så tar vi det derfra!

Når vi er inne på matlaging - jeg undrer meg over det rælet av et forkle Bønna kom hjem med her om dagen. Hvorfor i all verden setter dere elevene til å sy selv? Bønna har da aldri rørt en symaskin før, og så skal han tvinges til å sy forkle! Og hva skal en gutt med forkle?! Dessuten var det rett ut grusomt det han kom hjem med. Når dere ser at en elev syr skjevt og stygt, bør dere vel gripe inn? Eller hadde du friminutt akkurat da han holdt på? Ja, jeg lurer virkelig noen ganger, Else-Beth. Det er så mye snakk om at lærere skal se elevene. Jeg tror virkelig ingen så Bønna da han gikk amok med pepitarutete stoff og rød trådsnelle. En ting er at vi reagerer sterkt på det produktet han ble sendt hjem med. Noe annet er tankene som har kvernet rundt i hodet mitt når det gjelder sikkerhet på formingsrom. Hva om han hadde sydd seg selv gjennom hånda, for eksempel? Fått en knappenål i øyet? Eller blitt kvalt av sytråd? Jeg har hatt mareritt de siste nettene der jeg ser for meg stakkars Bønna liggende på gulvet med en ustoppelig symaskin over seg, en maskin om syr seg inn i marg og bein, mens Bønna skriker om hjelp. Og du står ute i skolegården og koser deg med en kopp kaffe. Jeg har blitt sykemeldt fram mot påske slik at jeg får tid til å bearbeide de vonde tankene.

Vi reagerer også på at dere absolutt ikke har involvert oss foreldre når det gjelder valg av stoff og farger. Ikke en simpel liten stoffprøve har dere sendt med hjem, ei heller har vi sett snurten av et fargekart. Bønna er en typisk høst, og han bør ikles klær med fargene kamel, khaki, grått, terrakotta, lys beige, myntegrønn eller sjøgrønn. Å tro at han vil kle noe som både er rødt og pepitarutete, er nesten et hån, Else-Beth. Hva med å forberede seg litt før timene? Sette seg inn i enkel fargeanalyse? Det kan da vel ikke være så vanskelig?

Det såkalte forkleet gikk rett i restavfallet, og vi kjøper heller noe litt mer tidløst og stilig til ham.

Mvh Pia

P.S: Bare et lite tips når det gjelder farger - din ferskenfargede leppestift og dine oransje gensere framhever faktisk gule tenner og gusten hudfarge. Kanskje du burde tenke litt mer på hvordan du framstår? Du er tross alt et forbilde for barna våre, vet du!

11 kommentarer:

 1. Om mange i kommentarfeltet er glad for at de ikke er Else-Beth så er jeg inderlig glad for at jeg ikke er fastlegen til Bønnas mor...

  SvarSlett
 2. Herlig!
  Skjønner jo at det var noe jeg ikke skjønte ang. foreldrekontakt da jeg jobba som formingslærer i barneskolen......

  SvarSlett
 3. Oioioi - her klarer jeg ikke å komme opp med en passende kommentar. Fantastisk!

  SvarSlett
 4. Dagens høydare!
  Resten av dagen blir kjempekjedelig...
  Ellen :D

  SvarSlett
 5. Fantastisk! Jeg gremmes langt inn i sjela... Lena ;)

  SvarSlett
 6. Nå ler jeg meg inn i helgen! Takk. God helg til deg og dine :)

  SvarSlett
 7. Else-Beth må være det seigeste ever, hun holder stand!
  Jeg vil også hå hverdagsmeny hjem med ukeplanen :-)

  SvarSlett
 8. Oi oii oi hahhahahaha...
  Stakkar Else-beth !!
  Hehe du er råbra til å skrive ! ;)

  SvarSlett
 9. Haha! Eg har nokre eksemplar av slike forkle :)
  Eg prøver å ta opp att blogging, men blogger vil ikkje godta meg. Innlegga mine viser ikkje i bloggroller rundt omkring. Har sjekka innstillingar utan å bli noko klokare. Kjedelig. Eg er nok ikkjeseriøs nok.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails