tirsdag 29. april 2014

Dikt til konfirmanter

I disse tider sitter jeg og griner over bilder, minner og dikt. Høres jo ut som om noen her hjemme har vandra heden, det er da ikke tilfelle. Men med en konfirmasjon rett rundt hjørnet, sitter jeg og funderer over vise ord, kloke vittigheter og gode formuleringer.

Et dikt som passer for en konfirmant, er dette av Hans Olav Mørk.

VÅG Å VÆRE

Våg å være ærlig
våg å være fri
våg å føle det du gjør
si det du vil si.
Kanskje de som holder munn
er reddere enn deg?
Der hvor alt er gått i lås
må noen åpne vei.

Våg å være sårbar
ingen er av stein.
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt
er svakest likevel?

Våg å være nykter
Våg å leve nå.
Syng, om det er det du vil -
gråt litt om du må.
Tiden er for kort til flukt,
bruk den mens du kan.
Noen trenger alt du er
og at du er sann!


Og der begynte jeg å snufse igjen. Godt at Costa del Kongsvik starter straks!

16 kommentarer:

 1. Grining i forkant av konfirmasjon hører med til forberedelsene for oss foreldre :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I forkant er liksom greit, begynner å frykte talen min, jeg vil ikke stå der med gråt i røsten...

   Slett
 2. Veldig flott! Siste innspurt her før konfirmasjon 11. ;) Hils

  SvarSlett
 3. Flott dikt! Tusen takk for at du delte det med oss på bloggen din! Prøver selv å få snekra sammen en sangtekst til sønnens konfirmasjon, men strever litt..... Ønsker dere lykke til med den store dagen! Hilsen Todo.

  SvarSlett
 4. Hehe. Akkurat, i dag fant jeg også fram til dette diktet. Det er så bra. Jeg tenkte jeg skulle bruke det til nevøen min, men nå er det vel fare for at både den ene og andre i familien finner det hos deg. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller så finner de det et annet sted - googler du dikt til konfirmant, er det store sjanser for at dette diktet dukker opp:)

   Slett
 5. Flotte ord til rette tid:) Lykke til med forberedelsene!

  SvarSlett
 6. Nydelig dikt, lurer på om jeg ikke må spare det til niesen min konfirmeres neste vår - men så er det jo en viss fare for at denne tanta blir stående og hulke så mye at budskapet ikke kommer frem, da ;) Sånn som på navnefesten til minstemann da jeg prøvde å lese "Livets høyeste lykke" av Zinken Hopp, tårene trillet og stemmen skalv så mye at ingen fikk med seg hva jeg sa. Men var heldigvis et par andre som gråt med meg :D

  SvarSlett
 7. Det diktet passer også godt å skrive som helsing i eit kort. I staden for tale satser vi på ein prensentasjon med musikk og bilder. Jenta her har vore brukt som fotomodell i pappaen sitt arbeid sidan ho kunne gå, så vi har mange flotte bilder. Lykke til med dagen!

  SvarSlett
 8. Leste dette diktet i min lillesøsters konfirmasjon nå på søndag, synes det passer godt uansett om det er humanistisk eller kirkelig konfirmasjon :)
  Her var jeg nok førstemann i familien til å lese dikt i et selskap, men man er jo ikke norsklærer for ingenting!

  SvarSlett
 9. Dette diktet leste jeg og min yngste datter i konfirmasjonen til eldste jenta :0) Nydelig dikt!

  SvarSlett
 10. Hei!
  J var på utkikk etter et dikt til konformasjonen til en jente(datter til en fetter). Lette etter noe slik som"Elsk meg også når jeg er slem". Fant det ikke, men fant ditt Pia. En skatt til et ungt menneske! Tusen takk for ditt meningsfulle dikt til nytte og ettertanke. Det blir i år (2015) sendt avgårde på konfirmasjonskoertet til Kathrina i Trondhem! Tusen takk,\. Fra Randi iSvolvær

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails