søndag 30. mars 2014

Jeg spør. Du svarer.

Jeg har gjort dette før. Nå gjør jeg det igjen. Jeg spør dere et par spørsmål, nemlig "Hvem er du? Hvorfor leser du bloggen min?"

Jeg koste meg veldig forrige gang da jeg så alle kommentarene. Det var tenåringer og bestemødre. Til og med en mann eller to! Det var stas for meg å lese hva som fenger. Og hvorfor.

I fjor sommer kom ei hyggelig dame bort til meg på gata og sa at hun koste seg sånn med bloggen min. En mor på fotballkamp sa at hun begynte å le bare hun så meg (ikke fordi jeg ser så veldig rar ut, men fordi hun tenkte på bloggen min) Før ville jeg bare blitt brydd over sånt, men nå blir jeg veldig, veldig glad. Jeg er til tider småflau over å blogge (for da er du rimelig hjernedød/PR-kåt/overfladisk/patetisk). Men så hører jeg gang på gang om oppegående, flotte folk som koser seg med skrivinga mi. Og da tenker jeg at det vel ikke er så ille det jeg gjør?

Noen ganger tenker jeg at det sikkert er mange som er innom og leser sånn foraktelig i smug og tenker "For en ufyselig kvinne! Later lissom som a er så opptatt av nettvett/gode verdier/integritet/sunn fornuft/ærlighet/solidaritet (bare velg sjøl) og så er a sååå dobbeltmoralsk/besserwisser/utleverende/teit/patetisk/falsk (velg sjøl). Jeg blir kvalm!"  Eller noe sånt. Og til dem får jeg lyst til å ile bort til og forklare at "Nei, det er ikke helt sånn!" eller "Det er ikke så ille ment!" Men man kan vel itte væra ælle tel lags. Eller åt lags te ælle. Eller ei pølse i slaktertida. Whatever. Jeg suger på ordtak.

Men alle dere som er innom sitter vel ikke igjen med den samme følelsen som jeg gjør når jeg ser Svenske Hollywoodfruer eller Charterfeber?
The wolf felt in love, postal card CP002

Mine største dårlige samvittigheter når det gjelder blogginga, er vennligheten min. Og kvaliteten. Jeg klarer ikke å rose og takke og klemme alle. Dette har jeg beklaga før, og jeg må si det på nytt. Jeg skulle ønske jeg rakk å svare dere alle i lange og personlige vendinger, men det har jeg ikke kapasitet til. Jeg har heller ikke tid til å sitte å skrive de lange, velformulerte og reflekterte kvalitetsinnleggene. Jeg er en vanlig, småstressa lærer og firebarnsmor. Jeg skriver på kveldstid, når jeg orker. Jeg skriver i helgene. Jeg har heldigvis den evnen at jeg fort kommer på noe å skrive, og orda flyter som regel greit. Jeg lagrer opp og har innlegg liggende så jeg bare kan publisere dem når det måtte passe. Men det meste blir lett og enkelt, ikke gripende og dypt.

Jeg er ingen proff blogger, og har ikke hatt noe ønske om å bli det heller. Jeg griper noen muligheter, mens andre lar jeg flyte forbi. Jeg liker å skrive sånn som jeg gjør.

Lange blogginnlegg fenger sjelden. Derfor gir jeg meg nå. Men spør altså: Hvem er du? Og hvorfor leser du bloggen min?
Du trenger absolutt ikke å si hva du heter, eller hvem du er. (Men kjenner jeg deg, setter jeg pris på et lite hint...)

63 kommentarer:

 1. Lærer, 3 barnsmor, og elsker dine bønna blogger og nyter hvordan du skriver om livet. Trives godt med å lese om ting som ofte minner om mitt eget liv. Takk for hyggelige stunder og en fin blogg.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg har lest bloggen din lenge, husker ikke lenger hva som førte meg dit :-)
  Men jeg leser den fordi du skriver så godt, morsomt og ærlig! !
  Jeg kjenner meg igjen i å ikke alltid ha alt på stell, men være tilstede der og da.
  Jeg er lærer som deg og ler så jeg griner av Bønna-innleggene :-D
  Jeg er skilt tobarnsmor, bor i Fredrikstad, og håper virkelig jeg treffer deg engang :-)
  Ha en fin søndagskveld!
  Sofie

  SvarSlett
 3. Jeg er lærer og elsker bønna innleggene:) Begynte å følge deg etter et av de innleggene og liker måten du skriver om hverdagen på. Det er lett å kjenne seg litt igjen.

  SvarSlett
 4. Snart 30, stemor til to gutter, bor i Trøndelag men er fra et annet sted i landet. Har vel lest bloggen din minst et par år. Da jeg kom over den måtte jeg lese meg gjennom alle blogginnlegg, utrolig morsomt :).

  SvarSlett
 5. Snart 30, stemor til to gutter, bor i Trøndelag men er fra et annet sted i landet. Har vel lest bloggen din minst et par år. Da jeg kom over den måtte jeg lese meg gjennom alle blogginnlegg, utrolig morsomt :).

  SvarSlett
 6. Bønna. Alt det andre hopper jeg stort sett bukk over. Jeg har ikke barn boende hjemme så polarn og pyret salg og konfirmasjon er ikke så spennende :-)

  SvarSlett
 7. Bønna. Alt det andre hopper jeg stort sett bukk over. Jeg har ikke barn boende hjemme så polarn og pyret salg og konfirmasjon er ikke så spennende :-)

  SvarSlett
 8. 31/f/Tromsø Leser bloggen fordi den er noko meir enn oppdolla skrytebilder av hus, mat og klær. Litt meir tekst, litt meir substans og så e det masse humor. Humor av den typen eg liker. Håper du blir å fortsette lenge lenge, for eg mollkoser meg med innlegga dine! Tusen takk :)

  SvarSlett
 9. Og så var det meg da.... ble seksti i fjor og jeg oppdaga bloggverdenen via yngstedatter og deg. (Ble selv blogger, og har vent meg til himling med øya og spørsmål om hvorfor fra noen bekjente hvis jeg nevner at jeg er det)
  Hvorfor jeg leser din? Fordi jeg liker den :) Enkelt svar, men sånn er det bare! Det er så godt å kunne selv velge sine favoritter, og du er en av mine! Takkskarruha!

  SvarSlett
  Svar
  1. Væshego! Vi har jo fulgt hverandre i årevis!

   Slett
 10. Skulle ønske jeg kunne skrevet noe litt mer "utafor" enn lærer, men der har du meg og. Kjenner meg veldig igjen i mye av det du skriver om, elsker Bønna, og liker måten du ser på livet. (Og jeg er glad for å være lærer, altså, det var bare så mange lærere som hadde kommentert, og jeg tenkte kanskje det ville vært fint å skrive litterat, prof.cand.philol eller noe. Men lærer er bra.)

  SvarSlett
 11. Jeg er barnehagelærer, så vi jobber vel innen samme feltet. Jeg er dansk, bor på Rykkinn i Bærum. Jeg elsker Bønna-innleggene dine! Så er jeg også mamma til 3 gutter, men bare en bor hjemme, de to eldste er 28 og 29 og selvfølgelig flyttet for lenge siden. Nevner det bare for å si at de der familiegreiene kjenner jeg jo igjen, selvom jeg ikke er der lenger. (Apropos hun som nevner konfirmasjon..) Alder 56, hvis det er interessant. Og, jo, så elsker jeg at du har sånn makt over språket, det er morsomt å lese det du skriver!

  SvarSlett
  Svar
  1. Makt over språket - det var en flott kompliment - takk!

   Slett
 12. Mann, 34, lærar. Kom over bloggen din då mange kollegaer la ut Bønna-historiene på Facebook. Og sidan så har eg titta innom eit par gongar i veka. Kvifor? Fordi du innimellom har gode historier, vittige innlegg, fine bileter, tips, og mykje meir. Dessutan likar eg at du ikkje prøver å vere verken betre eller verre enn det du faktisk er, det virkar iallefall slik. Takk for underhaldande lesing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøver seriøst ikke å framstå hverken verre eller bedre enn det jeg er. Hyggelig med en mannlig leser:)

   Slett
 13. Til lags åt alle...Ivar Aasen.. Ellers er eg blodfan av bloggen din. Diggar spes. BØNNA. Likar å lese ei mors beretningar om ungane sine utan at det ligg eit rosa honningdyppa slør over. Du er stolt av og glad i dei utan å gi dei overjordiske kvalitetar.Hurra! Helsing lærar frå Ivar Aasen-land.:)

  SvarSlett
 14. Fordi det er gøy :) Og fordi du er kul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yey! Leser DU bloggen min?? Kult! Og litt flaut...

   Slett
 15. Innom jevnlig, en av mine favorittblogger;). Liker humoren din. En alvorlig undertone i mye av det du skriver, ikke bare fjas. Du skriver underholdende, lett og godt!
  Håper du vil fortsette å glede oss!!
  Mvh. Gift trønderkvinne, snart 50, sykepleier og mor til tre (den yngste skal konfirmeres i mai:))

  SvarSlett
 16. Troms-jente på 42, mor til to døtre på 17 og 19, bosatt i Indre Østfold på tjuefemte året. Begynte å lese bloggen for mange år siden, da du ofte blogget om scrappinga di, og jeg hentet inspirasjon og gode idéer. Ble betatt av måten du skriver på og fasinert av alle de fine bildene, og har fulgt deg siden. Bønna-innleggene blir ofte dratt fram på venninnekvelder, og min datter som for tiden utdanner seg til lærer har innsett hva hun har i vente ;-)
  Føler at jeg etter så mange år kjenner deg, og venter bare på at du skal komme på kaffe. Og så er du kjempekul da! :-)

  SvarSlett
 17. Porsgrunnsdame, snart 50 (huff det gjør nesten vondt å skrive det;), lærer og T-leder ved en videregående skole. Liker måten du skriver på, elsker Bønna historiene dine. Føler jeg meg litt nedpå finner jeg bloggen din og leser litt, gjerne da gamle Bønna innlegg. ler så jeg griner og er plutselig klar for nye utfordringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Age aint nothing but a number! (prøver jeg å si til meg selv...)

   Slett
 18. 38 år, mor til både mine, dine og andre sine barn. Til sammen 6stk, Jeg liker bloggen din og leser den for der finner jeg mange morsomme historier, lett å svippe innom da jeg har deg som en av favorittbloggerne mine og har hatt det et par år. Husker ikke hvordan jeg kom over deg, men har likt deg siden! Du formidler humor og det er lett å kjenne seg igjen i hverdagene du beskriver. Som kanskje en av få, hopper jeg over bønna-innleggene, men liker mer de som omhandler hverdagen, tips om klær og mat og morsomme små historiene;) (nå hørtes jeg skikkelig kjedelig ut!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Faktisk gøy å høre om noen som leser noe annet enn Bønna... Det er jo lett for meg å tenke at folk kun er innom kun pga av de brevene. Så dette var fint å høre!

   Slett
 19. Jeg er også lærer, tobarnsmor, vesteråling, liker ironi og at folk er ærlige. Jeg begynte å lese bloggen på grunn av Bønna, men nå liker jeg mange av de andre innleggene like godt som Bønna. Jeg liker at du er så "nedpå", du har ikke behov for å være perfekt hele tiden, og det er så befriende å lese.

  SvarSlett
 20. 34 år, lærer, mor til 2, innflytter til Jæren.
  Hvorfor jeg leser bloggen din? Fordi den er BRA! Variert, humoristisk, (sarkastisk), vennlig. Liker både Bønna-innleggene og dine betraktninger på livet og familielivet. Du klarer å vise en (til tider kaotisk) hverdag - uten å gå over streken.

  SvarSlett
 21. 30 år gammel blogger som heldigvis ramlet innom bloggen din..det der vet du jo alt for mange detaljer rundt.. :) Jeg skulle ønske du skrev noen lange innlegg innimellom, men setter veldig stor pris på de du legger ut og innholdet i dem. Du har en unik evne til å være både sarkastisk og komme med budskap som ofte er så på kornet at jeg blir stum av beundring :)

  SvarSlett
 22. Lærerstudent som snublet over bloggen din en eller annen gang i tiden. Jeg leser denne bloggen fordi jeg liker humoren din. Som student har jeg ikke noe stort behov for å lese mammablogger med tips til konfirmasjonsbordkort eller hvordan få barn til å spise mer fisk. Jeg liker ganske enkelt bare måten du skriver på.

  SvarSlett
 23. 40 år gammel sivilingeniør uten barn. Jeg TROR mitt første møte med bloggen din var et innlegg som viser at ikke alle hjem var like perfekt stylede til enhver tid. Deretter oppdaget jeg Bønna, og selv uten å være verken lærer eller forelder har jeg humret godt over de innleggene. Jeg er innom fra tid til annen, fordi jeg synes det er hyggelig å lese blogger skrevet av "hverdagsmennesker". Som Ingrid with hat over her, liker jeg måten du skriver på, selv om jeg neppe er midt i målgruppa.

  SvarSlett
 24. 38 år, bosatt i Trondheim. Er gift med en sykepleiermann og har to barn. Er nå hjemme i permisjon med minstemann og har fast rituale å lese blogger når han dupper.. Og da må jeg innom din blogg. Liker den ironiske stilen og at jeg får mange tips og råd om barn. Og Bønna er jo bare helt herlig!!!!
  Så fortsett å skrive, Pia!!!!!

  SvarSlett
 25. 34 årig tobarnsmamma fra Haugalandet, som ler så jeg griner hver gang jeg leser om den kaotiske bilturen dere hadde for ei god stund tilbake. Liker godt innlegg om hverdag og familieliv, ei av jentene mine er på alder med din, så kjenner meg godt igjen der. Er ikke så fan av Bønna, men syns du skriver så godt om ulike situasjoner vi havner i, der det går litt på tverke. Liker at du viser den usminkede sannhet der andre kun viser en glattpolert fasade.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint å høre fra noen som ikke har Bønna som favoritt! Jeg glemmer heller ikke turen vestover. Da jeg slepte med meg barn og søppelposer gjennom Etne, var jeg ikke så høy i hatten...

   Slett
 26. Tobarnsmamma på 32 fra Bergen, har lest bloggen din i flere år nå, kan ikke helt huske hva som gjorde at jeg snublet innom den første gang. Men jeg ble værende, for jeg likte så godt måten du skriver på! Jeg henger meg på det andre skriver her: takk for at du skriver om den usminkede hverdagen, og elsker ironien din! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har vært her lenge! Flott at du henger med fortsatt!

   Slett
 27. Hoho, mange lærere. ;) jeg er 31 år, også lærer, Oslobeboer og mamma. Jeg har lest bloggen din i nærmere 4 år tror jeg, fant deg gjennom noen som jeg fant gjennom noen som jeg fant.. Det startet i hvert fall hos en Interiørblogger! Også husker jeg veldig godt at du var den andre som kommenterte på bloggen min da jeg supernervøs og veldig i tvil publiserte mitt første innlegg. Det var stas, hoho! Jeg leser deg fordi du skriver konsist, morsomt og poengtert, blant annet. Også har jeg jo møtt deg irl, og synes det var veldig gøy å se at du var akkurat slik som jeg trodde. Bare enda litt mer morsom, og veldig sånn åpen og imøtekommende . ;)

  (Og, jeg liker innleggene akkurat så lange som de er jeg da. Du er flink til å si mye med få ord, det liker jeg.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Også kjenner jeg meg veldig igjen i det med å være flau over å blogge. Jeg jobber med saken..

   Slett
  2. Det var veldig ålreit å møre deg også. Jeg har likt bloggen din fra første stund, og jeg påstår at man kan skjønne ganske godt hvordan en person er utfra hvordan personen skriver.

   Slett
 28. Heia Pia!
  Æ e fra Troms, straks 42 og mamma til to gutta på 13 og 16. kom over bloggen din ganske tilfeldig for nån år sia, og har sia fulgt dæ, både på facebook og instagram. Har sansen for måtn du skriv på; ujålete, ærlig og artig, men med en liten alvorlig undertone. Du får frem budskapet ditt, og æ kjenne mæ igjen i mye av det du skriv :) Sjelden æ kommentere innleggene dine, men æ håpe du blir å fortsette lenge!

  hilsen Randiosa :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at du fortsatt henger med:)

   Slett
 29. 55 år, leder- og organisasjonsutvikler, ingen barn. Det er befriende å lese bloggen din fordi du er så lite selvhøytidelig. I tillegg er du flink til å fange stemninger med kamera. Takk for at du deler med oss andre!

  SvarSlett
 30. Kom over bloggen din i permisjonstiden. Lo så jeg grein av dine fødselshistorier og søvnproblematikk med dine barn. Er blitt jevnlig leser av bloggen din siden. Har nå og da tilogmed høytlesning til min sambo. Er ikke lærer, men megler på 28, og leser også forballfrues blogg jevnlig, haha. Variasjon er sunt er det ikke det man sier?
  Ha en fin en!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du hva, jeg tror man fint kan lese og like blogger som framstår helt ulike. Jeg har lest og likt mye som er totalt forskjellig fra hverandre - det er jo helt greit! Og naturlig!

   Slett
 31. Har lest bloggen din siden i høst. Kom over den ved en deling på FB siden min. Da jeg skjønte at vi bodde i samme by og hadde unger i samme korps har jeg bare vært nødt til å følge med på det du skriver. Har selv fire unger i alder 7 - 17 og elsker dine hverdagsbetraktninger om smått og stort. Liker humoren din og selvfølgelig Bønna (på tross av at jeg ikke er lærer). Det er et stort privilegium å bli "kjent" med deg gjennom det du skriver på bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, nå ble jeg veldig nysgjerrig! Hilser vi på hverandre? Kan du ikke gi meg et hint en gang, a? Så skal jeg hilse.

   Slett
 32. Jeg måtte søke opp bloggen din da noen snakket om Bønna på et nettforum og siden har jeg vært innom titt og ofte. :o) Jeg er 45 år, bor i Trondheim og er deltidsalenemamma til to tenåringer og kjærestependler ut av byen når de er hos pappan. Har vel lest på bloggen din siden i fjor høst tror jeg og jeg storkoser meg! Både med Bønna og de fleste andre innleggene og det at du skriver såpass ofte gjør jo at det er morsomt å følge med hos deg. :o)

  SvarSlett
 33. Lærer (bombe!). Fikk en link til et Bønnainnlegg fra datteren min (også lærer) ved skolestart for to- tre år siden. Etter lang fartstid i skolen var det, til tross for at ting ble satt på spissen, mye å kjenne igjen. ( Det føles i alle fall slik..) Dersom vi trenger litt "oppmuntring" på teamrommet, leser jeg høyt om Bønna . Da stiger humøret betraktelig! Jeg håper virkelig du fortsetter å skrive, både om Bønna og familielivet! Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 34. 39, jobber m regnskap, 2 barn (2 og 5) og bor så langt syd man kommer i Norge, :) Favorittinnlegg: et påskeinnlegg du hadde for et par år siden der du viser fram påskepynten, og deretter påskerotet. :D Jeg humrer for meg selv ennå. Noen ganger stikker jeg innom Fotballfrue på vei inn til deg, så får jeg litt av fantasi-verdenen før jeg entret det virkelige livet her hos deg - fortalt på en snerten og morsom måte! :D

  SvarSlett
 35. Innflytter til Oslo, lektor, 26 år og mamma til en snart 5 åring. Jeg begynte å lese bloggen for flere år siden, husker ikke hvordan det startet, men grunnen til at jeg fortsatte er nok aller mest at jeg slipper å holde inn magen mens jeg leser bloggen din. Du er jordnær og ærlig og morsom :)
  Også er du flink til å variere. Det er fint. Håper du fortsetter å skrive lenge! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg holder ikke inn magen når jeg skriver heller...;)

   Slett
 36. Pia, du "kjenner" meg :) I perioder med lite tid/energi til overs til blogglesing, er din en av få jeg likevel titter innom. Gjenkjennelse kombinert med en humor jeg bare elsker, det er vel derfor jeg kommer tilbake.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, vi har hengt sammen i mange år nå, Ellen!

   Slett
 37. Hei Pia. Du er kjempe flink til å skrive - derfor leser jeg bloggen din. Humoren - treffer hjertet mitt "midt i"! Og med en jobb som din - for du jobber i skolen(?) - bare må man le av Bønna historiene. De kjenner meg igjen i- selv om du setter det på spissen! Ellers må jeg nevne at du har vist meg mange nyttige nettsteder - siste tips var DIY-bazar. Tusen takk :) Og måtte du fortsette lenge med å skrive!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var noe av det jeg likte best da jeg oppdaga blogger - at folk tipsa om ulike nettsteder. Jeg prøver å gjøre det sjøl, hyggelig å høre at det settes pris på!

   Slett
 38. Også meg da! Snart 32 år og bosatt på Dovre i et lite hus med samboer og en sønn! Har lest bloggen din lenge, lurer på om jeg fant deg via Foreldremanualen? Siden har jeg vært her! Kjenner meg igjen i mye som guttemamma, og syns det er moro se/høre hva lillesøster driver med :) Føler igrunn at jeg kjenner deg, og tror du er ei veldig trivelig å naturlig dame!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg glemmer aldri da vi fikk en flott, overraskende gave i posten;)

   Slett
 39. Jeg heter Lena, 42 år og jobber i bhg der de to yngste gutta dine har gått; kjenner du meg igjen? Er også søstra til Maria som tok bilder av deg og familien din for en stund siden, OG søstra til Heidi som kjøpte huset deres....snakker om!! Fikk tips om bloggen din av Maria tror jeg...og da jeg leste den første gang var jeg "tapt", du skriver så bra, morsomt, ærlig, og er så "spot on" på de rette stedene. Kikker ofte innom i håp om nytt innlegg! Fortsett sånn! Tu-de-luuu...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Selvfølgelig veit jeg hvem du er! Vi nikker da litt sånn diskret til hverandre når vi ses utafor Joker? Men jeg tenker at du sikkert ikke husker meg. Neste gang jeg ser deg skal jeg vinke heftig!

   Slett
  2. Moro! Har flytta, og jaggu passerte vi ikke hverandre i bil igår utenfor huset vårt ved Raumyrbanen! Jeg skal vinke entusiastisk tilbake! Ps! Må jo si noe om Bønna jeg óg; fantastisk morsomt! Men alt annet du skriver er minst like bra, og ikke minst: velformulert!

   Slett
 40. Heisann! 32 år gamal tobarnsmor og marinbiolog frå Vestlandet her �� datt innom via fb pga bønna, og har blitt verande. Faktisk den einaste bloggen eg les.. Usminka kvardag slår an! Pleier ikkje kommentere innlegg, men gleder meg over kvar og eitt av dei :) stå på!

  SvarSlett
 41. 30år gammel husmor fra Bergen. Digger Bønnainnlegg, men er større fan av intervjuene dine, med selvskrevene spørsmål. Har egentlig aldri kommet over et eneste dårlig innlegg i disse 2-3årene jeg har fulgt deg :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails