fredag 14. februar 2014

Valentinsdagen!

Nå har dere nok ligget søvnløse og vridd dere i ren spenning. Hvilken skreirett skulle Pia prøve seg på? Skulle hun trå til med de squash-hjertene? Og hvorfor i all verden var det egentlig så mange hjerter på de bildene?

Først det der med de hjertene: Visste du at skreien også blir kalt kjærlighetsfisken? Skreien er på en måte fiskens svar på Rod Stewart.  Du kan lese mer om kjærlighetsfisken her. Jeg synes jo ikke at Godfisk er så spenstige når de skriver om skreien, så jeg sendte inn noen småfrekke skreirim som kunne passe på en kjærlighetens dag som dette. Men jeg fikk liksom ikke noen respons. Legger heller ut de flotte diktene her, free of charge, til dere:
 • Med et skreimåltid i magen
er du klar for valentinsdagen!

 • Husk at fisk er sunnere enn både biff og svin
- ha en strålende Valentin!

 • Glem lær og oljer og pisk
finn heller fram en diger lofotfisk!

Uansett, så skjønner du at det ikke er uten grunn at jeg i dag, på selveste Valentinsdagen, velger å komme med et skrei-innlegg!
Nå er det skreisesong, og i flere butikker får du tak i fersk skrei. Vi valgte å prøve oss på retten Ovnsbakt skrei med tomat og hvitløk som viste seg å være en veldig lettvint rett.
Vi fulgte oppskriften slavisk, bortsett fra at vi ikke fikk tak i basilikum. Og så tro vi til med ris i tillegg til brød. Denne retten var kjempe-god, synes de aller fleste i vår familie, bortsett fra en som synes den var kvalmende på grunn av alle tomatene. Han hater nemlig tomater, men han har ikke sagt det til oss tidligere. Nå vet vi det.

Har du en god skreirett du vil dele? Eller kanskje du vil prøve å lage noe? Velger du å blogge om din favorittskreirett, kan du vel tipse meg?

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Godfisk. Det eneste de vet, eller har bestilt, er at jeg skal skrive om skrei. Akkurat hva jeg skriver, står jeg for selv.

6 kommentarer:

 1. Hei og hopp Pia! godt for alt du får oppklart, også at tomater er kvalmende, Her i huset fiskes det for en lav sko, og torsk av alle slag går til hunden. Samboeren spiser ikke torskefisk av en eller annen grunn. Derfor blafrer jeg ikke med så mange torskeretter. Men jeg arvet kokeboka fra mamma, og hun lagde masse fiskeretter, om jeg finner en oppskrift som jeg husker som god, så skal jeg jammen få sendt den over til deg.
  God helg ! - og kanskje vinterferie…

  SvarSlett
 2. Flott med enkle fiskeretter! Vi liker fisk, men er ikke så flinke til å spise det likevel.

  Vel, ungene bytter jo preferanser hver uke. Hedda sier "Jeg liker ikke.....!" FØR hun vet hva vi skal ha. Løvly!

  God helg, Pia :D

  SvarSlett
 3. Ikke så annerledes enn din, men bortsett fra battered fish & chips (som er den *beste* tingen å gjøre med all hvit fisk synes jeg) så er juksebacalao alltid lettvint og nom. Kanskje litt waste med skrei, men det blir jo bedre jo bedre fisken er, da.

  http://barnestyrt.blogspot.no/2013/08/oppskrift-juksebacalao.html

  SvarSlett
 4. Hold i torsken
  og slå et slag for norsken
  fiskerett og rim
  er garantert bedre enn prim
  tomat og skrei
  må jo takket være deg
  bli det nye store
  som skal være på bordet

  Happy Valentin med skrei
  denne retten er den nye sei


  SvarSlett
 5. Prøvde meg på en hilsen, men noe skjedde..

  Den retten så veldig god ut. Noe jeg fint kunne prøvd :-)

  Regner med at nå som fisken og middagen er unnagjort så har du huset fullt av tente stearinlys og hjerter - happy Valentines

  Gørill/oss5

  SvarSlett
 6. Tror kanskje det er på tide å sjekke brillene. Har sett på dette innlegget flere ganger og lest "Hvilken skiidrett skulle Pia prøve seg på?"

  Syntes det ga lite mening... :)  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails