torsdag 27. februar 2014

Ti spørsmål til.

Når jeg først tok meg tid til å svare på EventyrElins spørsmål, fikk jeg være såpass at jeg svarte på Florisas også. Florisa er ei samfunnsbevisst og klok jente. Eller dame får man kanskje kalle ei som har tre barn.

1. Hvorfor blogge og har du noen ganger tenkt at du ikke burde blogge?
Jeg svarte vel på hvorfor jeg blogger i går. Når det er debatter og kritikk av såkalte mammabloggere, tenker jeg at det kanskje er dumt det jeg gjør. Men jeg klarer ikke å se at jeg burde holde meg unna blogginga. Nå aner jo ikke jeg om det sitter tusenvis av folk der ute som smugleser bloggen min og klasker seg hardt i panna mens de utbryter "Herregud, denne dama burde virkelig holdt kjeft!" eller "Huff, så pinlig og utleverende denne bloggeren er!".

2. Fortell noe unikt/ utradisjonelt om deg selv/ du har gjort...
Jeg snakker flytende swahili! Okei, det er vel ikke så unikt, siden det er en del millioner mennesker som gjør det. Men det er ikke så mange hvite nordmenn som kan det.
 
3. Hva er dine mest positive og mest negative egenskaper? 
Positive egenskaper: Jeg er rask. Snakker ikke seksti-meteren her, men tenking, lesing, skriving. Jeg er kreativ. Jeg er flink til å oppfatte ting, å få med meg ting. Jeg har vel et snev at fotografisk minne, noe som kommer godt med. Jeg er flink til å omgås ulike mennesker. Jeg kan få de fleste til å le. Jeg er flink til å lytte. Jeg er ekte. Jeg er pliktoppfyllende.
 
Negative egenskaper: Jeg er ikke verdens mest sosiale. Jeg er noen ganger mutt. Jeg blir snurt hvis jeg føler meg urettferdig eller urimelig behandla og jeg klarer ikke helt å legge sånt fra meg. Jeg tenker ofte dårligere om meg selv enn det jeg burde. Jeg er veldig kritisk.
 
4. Hva var det beste med 2013? 
Det var veldig spennende å få være med Forut til India.
 Det ble mange selfies i India. Både med og uten myself.
5. Hvilke tanker har du om likestilling og guttefarger/ jentefarger ? 
Her i Norge har vi på de fleste måter kommet langt i forhold til andre land. Men jeg irriterer meg blant annet over lettkledde damer i alle manneblader, dårlige vitser fra fulle menn om kjerringer og sexrelaterte ting og annet piss, at jenter omtales som prinsesser og at gutteklær skal ha påsydd en hodeskalle eller racerbil. Småting kanskje? Men til sammen blir det såpass at det hele tida opprettholder et for stort skille mellom jenter og gutter.

Kvinner og menn er ikke like, og det er ikke noe mål om at man skal bli det. Men å legge opp til begrensninger allerede fra babyalder, liker jeg ikke. Ønsker ei jente å være Spiderman er det like greit som at en gutt vil kle seg ut som prinsesse. Vi voksne trenger ikke å le av eller å kommentere det. Jenter må få høre at de er tøffe og sterke. Gutter må få høre at de er snille og omsorgsfulle.
Det irriterer meg at rosa skal være ensbetydende med søtt og mildt og jenter, mens blått er kult og sterkt og GUTT!
 
6. Hva er ditt beste råd til vordende foreldre (utenom at de ikke skal høre på råd)?
Hmmm...med babyer: vær til stede, vær tålmodig, vær nær. Når barna blir større, må du våge å være voksen. Du bestemmer fortsatt. Det tror jeg mange foreldre sliter med i dag. Samtidig må du være et godt forbilde, gi ungene ansvar, ros og oppmerksomhet. Og så må du følge med! (Dette ble kanskje litt mer enn et råd...)
 
7. Hvilke matvarer må du bare ha i hus?
Kommer ikke på noe som vi desperat MÅ ha. Men jeg blir stressa hvis det begynner å bli tomt for Pepsi Max...
 
8. Har du en "teit" ting du er redd for? 
Jeg har blitt mer og mer redd for å fly. Vet ikke om det defineres som en "teit" ting?
 
9. Hvor mange barn ønsket du deg før du fikk barn og har dette ønsket endret seg etter du ble mamma?  
Jeg så vel for meg de vanlige to. Så ble det fire.
 
10. Hvilket husarbeid er best og hvilket er verst?
Jeg kommer ikke på noe husarbeid som kan defineres som BEST! Husarbeid? Pjuk! Nei, der stiller vel alt likt.
 
Sånn. Nå har jeg vært utleverende og personlig så det holder.

4 kommentarer:

 1. Så hyggelig å bli enda bedre kjent med deg, og mange gode svar :)

  SvarSlett
 2. Veldig godt svart. Men altså, kan du virkelig swahili? Det er bare så imponerende. Selv om du bodde der som barn.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, kan faktisk swahili:)
   Og så håper jeg du ser "awarden" din i innlegget under:)

   Slett
 3. Så gøy at du svarte, veldig kjekt å lese! Swahili altså? Kult!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails