onsdag 26. februar 2014

Ti spørsmål fra Elin til Pia.

For noen år siden florerte det av sånne awards i bloggverdenen. Det er en slags kjedebrevgreie - man får en utfordring eller noen spørsmål som man skal svare på, og så sende utfordringa videre. Etter hvert gikk man litt lei. Og det tok tid. Samtidig blir man jo veldig glad for at noen nevner deg og roser deg. Og for en gangs skyld kan man jo ta seg tid til å svare på spørsmål. Så her er ti spørsmål fra spreke og kloke EventyrElin. Og mine svar:

1. Spiser du brunost? Hvorfor/hvorfor ikke?
Jepp. Jeg elsker brunost. Jeg vil nesten gå så langt som å si at en dag uten brunost, er en dag uten mening. Men det blir vel litt for drøyt. Jeg driter i om barn i Horten nektes brunost på skiva. Men hvis noen skulle tvinge meg til å fjerne Gudbrandsdalsosten fra mine knekkebrød, kommer jeg til å hvese.

2. Hva ville du endret på kjøkkenet ditt dersom du ikke hadde noen begrensninger?
Tjaa, si det? Vi har jo rimelig nytt og bra kjøkken, så jeg har ikke så mye å utsette på det. Vi ønska oss sånn kjøleskap med isdispenser, for det synes vi ser så kult ut. Men det var både dyrt og ikke helt rørleggermessig trygt, fikk vi vite. Så skulle jeg gjerne hatt utgang til terrasse rett fra kjøkkenet.

3. Hva tør du ikke gjøre?
Skal jeg nevne alt?
 • svelge en gaffel
 • hoppe ut av vinduet hvis jeg befinner meg i andre etasje (eller høyere opp)
 • putte armen inn i kjeften på en ilsk hyene
 • løpe lettkledd i Kabuls gater
 • svømme med haier
 • tråkke på en sånn sti av glødende kull.
Her kan lista bli langt, altså, så jeg tror jeg stopper her.

4. Beskriv deg selv med tre ord som begynner på samme bokstav.
Hvilken bokstav? A? Artig, artikulert, ansvarsfull.

5. Har du noen gang danset på bordet? Utdyp gjerne.
Ikke som jeg kan huske. Men jeg har kanskje det?

6. Fortell meg om en episode som gjorde at du ble stolt over deg selv.
Åj, her er det lett å trå i skryt/klisje-fella.... Jeg er stolt av å ha født barna mine på den måten jeg gjorde.

7. Hva gir blogginga deg og hva kunne du eventuelt ha vært foruten?
Blogginga gir meg rom for kreativ skriving, og gode sjanser til å bruke språket. I og med jeg skriver i min egen blogg, med meg selv som "sjef", kan jeg skrive som jeg vil. Skulle jeg ha skrevet for noen andre, innbiller jeg meg at jeg lett kunne fått prestasjonsangst eller skrivesperre. Er det bra nok det jeg skriver, lissom? Blogginga har også gitt meg noen gode venner. Gjennom blogginga får man tips til mye - matretter, shoppingtips, salg, fine butikker, interiør.
Hva jeg kunne vært foruten? Kan jo ikke si det at man får mange lesere, for det er jo bare stas. Men det er klart at jo mer en blogg sprer seg, jo større er sjansen for at lesere dumper innom og ikke skjønner bæret av det jeg skriver. Prøver hun å være morsom? Hvorfor i all verden nevner hun ditt eller datt? Herregud, så barnslig og frekt skrevet! Og så videre.

8. Kan du håndtere ei kapp- og gjærsag og har du skiftet dekk på bilen? Del gjerne konkrete erfaringer, med eller uten blod, svette og krokodilletårer. Vær ærlig!
Her måtte jeg spørre mannen min om de ulike begrepene. Jeg kan håndtere ei vanlig sag. Og jeg er god til å kløyve ved. Med øks. Jeg mener at jeg ville ha klart å håndtere ei kapp- og gjærsag. Å skifte dekk på bilen har jeg gjort en gang.

9. Fortell om en drøm eller et ønske du har for framtida. Igjen, her kunne jeg jo komme med utallige drømmer og ønsker. Noen drømmer er uoppnåelige, som fred i verden eller å bli gjeldfri før man blir pensjonist. Men noe jeg har skrevet om i bloggen min tidligere, er at jeg drømmer om å ta med meg barn og mann og reise til Tanzania. Jeg vil på safari utafor Arusha, jeg vil vise fram vårt gamle hus i Dar-es-Salaam, og jeg vil ut til Zanzibar.
Baraza Resort
Zanzibar. Bilde lånt fra Ving.
10. Hva mener du er grunnen(e) til at du ville blitt nominert til «Årets mamma» og hvorfor tror du selv at du ikke ville vunnet?
Jeg hadde blitt flau hvis jeg hadde blitt nominert til "Årets mamma". Akkurat som jeg blir flau når noen skriver "Du er et fantastisk menneske!" For så bra er jeg ikke. De som måtte ha nominert meg til "Årets mamma" måtte jo blitt barna mine. Og når jeg spør barna mine om hvorfor de ville ha nominert meg til denne gjeve prisen, sitter superlativene langt inne. "Du er morsom!" sier en sønn. "Eh...du er jo morsom....og alt sånt" sier en annen. "Ja, men er jeg noe mer?" prøver jeg å fiske. "Nææi, ikke som jeg kommer på...."

Ergo, jeg ville ikke ha vunnet. (Sjøl om jeg mener at jeg både er en snill, trygg og omsorgsfull mamma. Men det går tydeligvis ungene forbi...)

Sånn. Nå har jeg faktisk ikke funnet på spørsmålene selv. Og jeg har svart ærlig. Dessuten - hold på hatten!  - jeg har fått enda ti spørsmål! Så hvis du ikke synes du ble godt nok kjent med meg nå, får du sjansen i morra.

Så får jeg sende utfordringa videre til Ragaus, EllenSand, Draumesider, mammarie og Fru Storlien. Blogger jeg har lest i årevis og som har lest min blogg like lenge. Jeg gidder ikke å lage flere spørsmål - bruk mine, finn på dine egne eller gå tilbake til EventyrElins innlegg hvis du vil vite mer om awarden.

5 kommentarer:

 1. Åhhh, glemte i mine svar att jeg drømmer om tid til reise før poden begynner på skolen. Gjerne et halvt år, eller lignende.........
  Med din inspirasjon så laget jeg seigryte fra godfisk.no i dag, lite vellykket ... Men så har vi prøvd da ..

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det vanskelig å lage? Eller var det at poden ikke likte det?

   Slett
 2. Åååå, thank you, baby!!

  SvarSlett
 3. Så gøy at du ble med!! Morsomt å lese svarene dine :)

  Men du, sprek og klok? Bør jeg fortelle om den gangen jeg danset på bordet iført hjemmelagd og svært minimalt steinalderdame-antrekk sånn at folk ikke tror jeg nærmer meg 70? Neida, jeg bare tuller. Tusen takk for fine ord! Og så kjekt med linker til nye bloggere :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails