torsdag 20. februar 2014

Har hjemstedet ditt gode tilbud for barn og unge?

Når folk får høre at jeg bor på Kongsberg, får jeg ofte høre at "Ja, der er det jo så flotte skimuligheter!" og "Glimrende sted både for langrenn og slalåm!" og jeg smiler bare falskt og sier "Jeee!"

Vi flytta ikke hit på grunn av skimulighetene. Jeg er nesten sånn som ville ha feika sykdom på en skidag, om du skjønner. (Og jeg er da en kvinne som aldri feiker sykdom, OG stiller på jobb uansett form, farge og temperatur, bare for å ha det sagt) (Edit: har hatt et par sykedager nå. Jeg som har hetsa alle som har blitt "syke" midt i OL. "Lissom!" har jeg tenkt. Men gikk ned for telling sjøl, gitt...)

Okei. Dere skjønner ståa med meg og ski. Men utad later vi som om ski er toppers ålreit.
Sjøl om det til tider har vært tøft for meg å bli bosatt på et sted der skisport elskes og dyrkes fram, så ser jeg at denne kommunen har så mye mer å by på enn ski.
 
Kongsberg kommune ble nylig kåra til landets beste kommune for barn og unge. Og det teller. Det teller faktisk mer enn det aller meste. Skolene her er bra, det er nå en ting. Men fritidsaktivitetene! Ungene våre har vært innom mye, og vi har møtt engasjerte, dyktige og omsorgsfulle fotballtrenere, speiderledere og musikklærere.

Men det beste her er kulturskolen. Jeg har ikke sett maken til hva barna får bli med på. Ungene mine har fått spille på proffe rockescener, i staselige kirker og på toget. I parader, på fjellet og i skogen. Det er workshops, jamsessions og huskonserter. Ungene får muligheter jeg som mor aldri ville ha tenkt på at de skulle ha fått. (kronglete setning, det der...)

Er du fornøyd med det som hjemstedet ditt tilbyr barn og unge?

7 kommentarer:

 1. Det var vel mer ski og ball, enn horn på mine unger da vi bodde på Kongsberg. Jeg har et par helt ubrukte ski på låven, men har ikke noen stor sorg over at skiføret her i år ikke har vært topp. Kanskje neste år.

  SvarSlett
 2. No er eg ravande inhabil sidan eg jobbar for Bergen kommune for å lage kulturtilbod for barn og unge - men det er vi veldig flinke til altså! Tommel opp for Kongsberg kommune sin pris - eg er sikker på at den er vel fortjent, og ein veldig viktig pris å få for eit viktig engasjement!

  SvarSlett
 3. Ja, vi er veldig fornøyd. Kulturskolen ja. Korps, idrett, speider og det ene med det andre. Kulturskolen i SFO-tiden koster, men samtidig stiller de med enetimer "gratis" for korpsungene. Uansett får alle gjøre hva de vil, og hva foreldrene betaler for. Ski er vi også gode til men mest på grasrota :-)

  SvarSlett
 4. Vi bor jo midt i gryta med de fleste muligheter rundt oss. Ettersom vi reiser ofte så blir det til at vi ikke får til alt, men vi har et godt tilbud og som foreldre er vi gode foreldreressurser.

  SvarSlett
 5. Igjen, takk for premie/gavekort på POP. Jr er happy eier av ny jakke :-)

  SvarSlett
 6. Da jeg flyttet til Lillehammer sa folk "Da får du gå mye på ski!!". Jepp, de skiene sto igjen i Moss, og ble kastet noen år senere. Har aldri kjøpt nye. ;)

  Men til spørsmålet ditt; Jeg opplever at vi har mye i Elverum - Hedda er med på både turn (det er mange partier, flere ganger i uka, fra 2 år og oppover) og skiskole (der var det også mange partier så jeg på torsdag). Det er skirenn i alle skolekretser i vinterhalvåret. I tillegg har vi kulturskole, fotball, håndball og svømming (i en eldgammel hall med iskaldt vann dessverre :( ). Det er nok mye mer som jeg ikke har fått med meg, med tanke på at vi ikke har skolebarn ennå.

  SvarSlett
 7. Veldig fornøyd.. men vi bor jo i Stavanger så det skulle egentlig bare mangle. Det er en liten pingle-landsby, men det er mye penger i omløp i kommuen og det er jo faktisk et av landets største "byer". Kulturskolen er kjekk, det er eventyrstund på Kulturhuset hver lørdag, bokbad for babyer, babykino, Petroleum Wives Club-kino for familier, Vitengård og Vitenfabrikk... Og norges beste barneteater (beklager, kulturskolen, you just can't touch this). Hvis man klager på at det ikke er noe å gjøre så er det fordi man er bortskjemt eller litt lat. Jeg lengter tilbake til Science Museum i London, men så lenge jeg ikke tenker på sånne ting så er jeg egentlig ganske fornøyd!

  Forøvrig takk igjen for pakken vi fikk i posten fra Meandi! Gleder meg til å ta i bruk :)

  http://barnestyrt.blogspot.no/2014/02/takk-og-takk.html

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails