fredag 28. februar 2014

Fiskeuka

Jeg tror vi aldri har hatt fisk tre dager på rad. Men det funka helt fint!

1) Første rett ut var sei. Eller tomatisert seigryte med grønnsaker, som vi også kan kalle det.
Lettvinthet: Terningkast 5

Smak: Terningkast 4. (Og her må jeg bare skyte inn at mer enn halvparten av familien forsynte seg med mer mat. Det er et godt tegn) (Okei, noen av gutta mente at de forsynte seg en gang til fordi de fikk så lite på tallerkenen første gangen. Vi prøvde å dandere maten sånn elegant på fatene, skjønner dere. Derfor kunne vi ikke dynge på.)

Arbeidet her var å kutte opp grønnsakene. Når det var gjort, var retten nesten ferdig.2) Andre rett: Ovnsbakt torsk med pesto

Lettvinthet: Terningkast 5. (Bortsett fra en som prøvde seg med terningkast 6, men han var ikke til stede da maten ble laget)
Smak: Mens familien var unisone med seiretten, var det mer sprik her. Noen mente at dette var mye bedre enn gårsdagens seirett og ga terningkast 5, mens andre ga terningkast 3. Dette førte da til en heftig diskusjon mellom brødrene der de kom med flotte argumenter som "Du synes vel ikke den med de tomatene var BEDRE enn dette her??" og "Den i går var jo MYE bedre enn det her!" og "Du er dust hvis du gir denne retten DÅRLIGERE terningkast enn i går!" Og så videre.

Jeg nøyer meg med å si at denne retten var like lett å lage som den med sei. Det er nesten litt skummelt å skulle sette inn rå mat i ovnen, tildekket med aluminiumsfolie, og så skal du hverken se eller lukte retten før du tar den ut, fiks ferdig. Vi hadde retten inne i tretti minutter, vi da, ikke tjue som det står i oppskriften.

3) Tredje rett: Ovnsbakt laks med parmesanlokk og tomatsalat. Dette var veldig godt! Og veldig lett!

Lettvinthet: 6, hvis du bare tenker på fisken. For å lage tomatsalat måtte du jo kutte både tomat, agurk og løk, pluss blande en slags dressing, og det tok mer enn fem minutter.
Her har ungene lagt til en ingrediens som ikke passer inn! Klarer du å finne den?
 
Smak: Alle synes dette var den beste fiskeretten. Jevnt over terningkast 5. Men en mente at tomatsalaten fortjente minus 6. Av alle rettene er nok dette den vi snart skal lage igjen, men da dropper vi tomatsalaten. Parmesan, som kan lukte litt stramt når du river den, smakte virkelig godt og mildt på fisken.
 
Konklusjon: De rettene vi laget, var enkle. Det største strevet er faktisk å planlegge og handle inn på forhånd. Men hvis du begynner å tenke fisk når du er ute og handler, vil du oppdage at fisk finnes! Jeg visste på forhånd at både Meny og Ica har fiskedisk, men har blitt overrasket over fisketilbudet de har på Rema.
 
"Ja, men Pia, vi har ikke barn som er så begeistra for fisk som det dine er, og da er det ikke noen vits i å lage sånne retter!" Njæææ, jeg er ikke helt enig der. For det første må barn få smake. Skulle de nå sitte der og kun spise ris, så er vel ikke det noen krise. Kanskje vil de smake på mer neste gang. Eller gangen etter det. Ikke gå i fella og steik opp et par pølser ved siden av.
 
Får mine barn valget mellom en nystekt Big One eller sei, så stiller nok Big Onen sterkt. Men man skal vel ikke la barna bestemme alt som skal serveres til middag? Og er det greit med kun pizza, pannekaker og pølser? Alltid?
 
Prøv den parmesanlaksen, er dagens råd. Lykke til!
 
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Godfisk.

13 kommentarer:

 1. Ok, kjøpte torsk i dag, men skal jammen meg teste den laksen med parmesan.

  SvarSlett
 2. Problemet her i huset er at sjuåringen brekker seg hver gang jeg tvinger han å smake. Det har han gjort hver gang siden han fikk fisk første gang når han var ett halvår. Kjempekjipt..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel ikke så bra å tvinge noen til å smake på noe, være seg fisk eller annen mat.

   Slett
  2. Absolut enig,Hørtes jo ut som værste nazien der. Ordla meg en smule feil. Joda,han MÅ smake på fisk hver gang vi har det,akkurat som han må smake på alt nytt vi har. Mange av gangene synes han det smaker skikkelig godt,noen ganger midt på treet, men hver gang det er fisk så kommer det i retur..
   Uansett,takk for fine oppskrifter,den siste skal prøves her i morgen :-)

   Slett
  3. Ha ha, så først for meg at du tvangsfora ungen med en sånn trakt der du stappet inn fisk...Ikke rart han brekker seg, tenkte jeg...;) Men man kan ikke forvente at alle liker alt. Hvis man avskyr enn viss type mat, MÅ man jo ikke spise det. Kanskje han plutselig får lyst på fisk om noen år?

   Slett
 3. Supert med tips! Her er hverken mann eller barn sørlig glade i fisk, så jeg sliter litt med hva jeg skal servere... Men denne vil jeg prøve ja!

  SvarSlett
 4. Fiskeuka:
  Fakkseua?
  Fusekika.
  Kukaske if!
  Skifukase. Ca. Tipper det er et japansk ord som betyr "kjempeinspirert-og-kommer-til-høylytt-protest-å-skippe-lørdagspizzaen-til-fordel-for-fisk-i-dag!"

  Tusen takk! fra meg, mest sannsynlig ikke fra mann og unger. (0:

  SvarSlett
  Svar
  1. Imponert hvis du dropper pizza og trumfer gjennom fisk! Her i huset er det faktisk mannen som er mest glad i fisk.

   Slett
 5. Her spiser poden fisk. Slet litt med en italiensk fiskesuppe som var mer eller mindre tomatsaus. Ellers er her bare å peise på med torsk og ørret. Laks går greit, men kan i noen tilfeller være migrenefremkallende, velger derfor ørret om det er. Og jeg synes Rema har fått flott fiskedisk. Ikke ferskvaredisk, men godt utvalg i fisk. Mye kommer i aluminiumsform også, bare pell av plasten og kjør i ovnen.
  Fisk er godt og sunt, kjør på!

  SvarSlett
 6. Tips til enkle fiskemiddager tas alltid imot med takk. Kanskje vi skulle prøve laksevarianten til uken?:-)

  SvarSlett
 7. Fiskepinner og fiskeboller er også en lett introduksjon til fisk for barn. Seibiff, fylt torsk, laks i alle varianter, fiskegrateng, fiskesuppe, fylte skjell med grønnsaker, hvit saus og valgfri fisk... ,

  SvarSlett
 8. Jeg synes nr 1 så best ut, men ombestemte meg nesten litt når jeg klikket meg inn på oppskfiten - ditt bilde så mye mer fristende ut! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, takk! Seiretten var god, synes jeg.

   Slett

Related Posts with Thumbnails