mandag 24. februar 2014

Dekor?

Fireåringen kommer opp i stua, og drar et lass med premier opp av hatten. Bokstavelig talt.
Hun har lenge svermet rundt disse lekkerbiskene nede på et gutterom, og nå så hun sitt snitt til å forsyne seg. For hun synes de er vidunderlig flotte. Og det er nettopp det - en fireåring synes sånne premier er flotte. Men hvem andre?? (Okei, gutter i skolealder synes tydeligvis også at de er ganske så ålreite, siden de har slikt stående framme i vinduskarmen. Men de samme gutta har nå så mye i vinduskarmen. En tom brusboks. Tyggegummipapir. Og en boksehanske fra Thailand. Ergo er de ikke akkurat de rette å rådføre seg med når det gjelder hva som er fin dekor)

Er det mange voksne mennesker som synes sånne premier er flotte? Vil du ha den slags stående framme i stua? Jeg klarer ikke å forstå motivasjonen bak å produsere sånne dingser. Det må jo være voksne som står bak disse premiene? Som har tenkt at "en sølvaktig miniatyrgutt med fotball klistret til beinet oppå en marmoraktig plastfirkant må jo være det alle gutter drømmer om å få!"

Jeg vil påstå at jeg i skrivende stund vil kunne ramse opp ganske så mye som ville vært en mye nyttigere/finere premie. Et viskelær. Ei lue. En banan. For eksempel.

Vi har forklart fireåringen at hun ikke bare kan ta disse premiene. "Men de er kjempe-fine!" argumenterer hun med. Nå har hun dandert dem på en hedersplass i stua. Der skal de ikke få stå lenge. Og er det noe ungene virkelig skal få ta med seg når de en gang flytter fra oss, er det disse premiene.

Har dere mange slike premier i hus? Synes du de er dekorative?

7 kommentarer:

 1. Jeg var superfornøyd den gangen vårt troll fikk en telysestake fra Porsgrund som skiløppremie. Siden det slettes ikke er lov å tenne lys på rommet, må den stå på peishylla i stua.......kremt.

  SvarSlett
 2. Jeg har to sånne, fra min tid på hesteryggen. :) Men, ok, de ligger i kjelleren et sted... Men jeg er så barnslig at om jeg hadde hatt plass så kunne jeg nok funnet på å ha dem stående fremme. Men sløyfene jeg vant - de kommer ikke opp på veggen igjen altså! No way. Der går grensa.

  SvarSlett
 3. Eir har fått noen slike premier nå. Noen fotball og noen skyting. Noen av dem finere enn andre.. Jeg synes vel et eget premieskap eller noe slikt er et egnet sted å ha dem, men stoltheten som lyser ut av Eir når hun får dem gjør at de får lov å stå fremme i stua til hun har glemt dem.. Tar ikke mange ukene. Og da flyttes de opp..

  SvarSlett
 4. Vi har forholdsvis mange skiløpere av den typen. En del små pokal-saker. Noen premieskjeer. Masse medaljer. Og foreløpig kun en fotballspiller. Pluss alle skimerkene og svømmemerkene osv. Ungene har egne premiehyller på egne rom og spikre å henge medaljer på. Ingen framheving i stua.
  Jeg synes de tjener sin funksjon jeg - som noe ungene virkelig ser på som en ordentlig anerkjennelse av sin egen innsats. Og på barnerommene passer de helt greit inn. For all del.

  SvarSlett
 5. Jeg elsket disse da jeg var lita, særlig den firkanta, blå jeg hadde vunnet i et skiløp… De stod på hylla inne på soverommet mitt og jeg elsket å se på dem, ta på dem, stille dem opp, endre plassering. Interiørmessig kan jeg jo skjønne veldig godt hvorfor mamma med glede mente de kunne stå inne på rommet mitt.. :)

  I tillegg; sjekk ut http://eventyrelin.com/2014/02/24/hva-torr-du-ikke-gjore-og-liebster-award/ - og du, jeg beklager, eller noe sånt, men jeg skulle veldig gjerne likt å se dine svar, altså :) Og, så syns jeg virkelig du fortjener det :) Og nå kommenterer jeg med gammel profil fordi pcen min er sta i dag. Og jeg er trøtt og langt over leggetid.. :)

  SvarSlett
 6. Ser "problemet". Foreløpig har det ikke kommet så mange hit ennå, men de vil guttungen ha på rommet. Vi får se på utviklingen av premiesamlingen etterhvert.
  Noen venner har "Familiens wall of fame" på gjestetoalettet med hylle for pokaler og tavle for små og store medaljer og utmerkelser. Genialt synes jeg. De vises fram til gjestene, men slipper å ta plass i stua!!

  SvarSlett
 7. Jeg er så enig! Har tenkt det samme mange ganger. Mannen her er en anelse sportsgal, så barna driver med mye ulikt. Jeg har diskutert med ham at det heller bør deles ut noe mer brukandes. Da jeg i ungdommen drev på med friidrett, husker jeg at jeg vant fine krystallting fra Hadeland. Det var jo mer stas med en vase eller lysestake som jeg faktisk enda kan bruke. Mannen pleide i ungdommen å spille i en osteturnering der premien selvsagt var ost.
  Jeg stemmer for praktiske gevinster :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails