lørdag 4. januar 2014

Nyttårsaften. Mest i ord.

Nyttårsaften ble for andre året på rad tilbragt sammen med søstera mi og hennes familie, og da kan det jo allerede kalles en god og staut tradisjon. Vi spiste kalkun, og skjønte raskt at de første dagene i januar også ville by på kalkunmiddager av ulik sort. (Det ble kalkun og spagetti, kalkunrisotto og kalkunsmørbrød. I skrivende stund kan jeg med hånden på hjertet si at jeg hater kalkun)

Vi klarte å sitte til bords i over tretti minutter, og hadde dermed bare seks timer å drøye før kveldens høydepunkt, nemlig leggetid.

Vi spiste kaker og is, sendte hverandre bilder på snapchat og spilte Idiotkunnskap, der svogeren min og mannen min tydelig viste seg som de største idiotene av alle. Jeg hadde blitt inspirert av Labyrinten på Nrk Super, og hadde laget en kjempeartig konkurranse for ungene. Jeg hadde tatt gåtefulle bilder på iPaden, og jeg hadde grubla og styra i over en time. Konkurransen ble en hit, men den varte bare i sju minutter, og vi hadde fortsatt mange timer å slå i hjel.
Ungene fikk se film, mens vi voksne kjedet oss. Jeg drakk tre glass av en nydelig musserende hvitvin, bet min mann kjærlig og altfor hardt i øret og hvisket noe usømmelig med sløret blikk. Så oppdaga jeg at vinen var alkoholfri, og sløret forsvant brått foran øynene mine, og jeg kunne like så godt gå over på Pepsi Max.

Så nærmet det seg endelig midnatt og vi kunne gå ut og more oss storveis med stjerneskudd og grisehyl, men da var fireåringen så lei at hun heller ville gå inn for å spille kornett. Så jeg og hun gikk inn, hun spilte seg heftig og begeistret inn i det nye året, mens jeg ryddet ut av oppvaskmaskinen og grublet over hvor mange trumf-poeng vi egentlig hadde opptjent i løpet av 2013. Og hva jeg burde bruke de trumf-poengene til.

Så kom resten inn, vi tok flere snapchat-bilder og prøvde å lokke ungene til sengs. Så la vi oss, og etter noen timer ble jeg fortsatt like forundra over at fire-fem timer ekstra på kvelden absolutt ikke utgjør fire-fem timer ekstra neste morgen når man er et lite barn. Jeg skjønner ikke hva biologien har ment med akkurat det fenomenet.

Hadde du en vidunderlig feiring på nyttårsaften?

5 kommentarer:

 1. Herlig og ærlig fortalt om nyttårsfeiringa :)

  SvarSlett
 2. Gjenkjennelig, du.. Skjønt, guttene stod opp 6:30. Det er noenogtredve viktige minutter mer enn vi er vant til :) Snapchat er altså for oss voksne også..? Det må bli. :)

  SvarSlett
 3. Ah, denne jula har vi virkelig lært å sette pris på at ungene kan skyve litt på døgnet. Er de lenger oppe, sover de tilsvarende lenger neste morgen. Gjelder også 4-åringen. Gull! :-)

  Godt nyttår, Pia!

  SvarSlett
 4. Godt nyttår, Pia :-) Her var det også fullt hus nyttårsaften, men jeg har funnet ut at greia er å ikke invitere gjestene før kl 8 ;-)

  SvarSlett
 5. Her hadde vi ei veldig rolig feiring, bare oss tre. Igrunn veldig fint!! :)
  Spent på skolestart i morgen med en som har snudd døgnet. Godt nytt år!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails