tirsdag 17. desember 2013

Pepperkakebakeglede?

Når man leser blogger eller ser på Facebook, ser man jo at norske barn er usedvanlig opptatt av bakst i disse tider. Særlig pepperkakebakst. De koser seg faktisk glugg i hjel.

Ikke blir de leie etter det første brettet med pepperkaker har gått i ovnen, og ikke er de mer opptatte av å spise deigen eller kakene enn å kjevle og stikke ut. Ikke krangler de med søsken om hvem som skal ha flaggermusformen, og ikke krangler de om hvem som skal ha den største kjevla. Og de begynner absolutt ikke å skjære ut egne, stygge former i stedet for å bruke noen av de treogseksti pepperkakeformene man allerede har.

Bortsett fra mine barn. De er gira først, altså. Men så går liksom piffen ut av dem. Og jeg blir stående og kjevle og trykke og stikke. Men det er nå greit nok. Pepperkaker er en takknemlig julekakesort å holde på med. I hvert fall når du slipper å lage deigen sjøl.

To slag i boks. Da gir vi oss.

Har dere mange herlige pepperkakestunder?

10 kommentarer:

 1. Jeg synes sånn koselig pepperkakebaking er oppskrytt! Blir bare rot og klin og man blir aldri ferdig liksom. Har smultringer i fryseren, det får holde.

  SvarSlett
 2. Ikke bare dine barn. Mine også... Jeg satser på at pyntingen er en større suksess enn bakingen. Motivasjonen der er i alle fall sterkere, med all den nonstop-en

  SvarSlett
 3. Nå, når gutta er 15 og 17, er det kos. Iår gikk de til pepperkakehuslagingen med linjal og passer og konstruerte villig vekk og skar ut og stekte(men når jeg tenker meg om, sto jeg igjen med deig og former for å gjøre det ferdig) Men krangling ble det ikek!

  SvarSlett
 4. Pepperkakebaking med unger er veldig oppskrytt. Det er snakk om minutter stas. Heldigvis øker antall minutter tålmodighet med økende alder. Min datter på 28 holder ut en hel dag.

  SvarSlett
 5. Du fikk jo tatt et fint bilde da - og det hører med.

  SvarSlett
 6. Vi fikk kjevlet figurer til en plate før vi kapitulerte. Men du skal vite at det gikk med en stor pose nonstopp og en pose seigmenn for å pynte de få kakene.... :)

  SvarSlett
 7. Jepp!
  HAR bakt ut sååå mange deiger etter mine har stikket ut 2 plater av 10...
  Men kjekt er det og da :)
  Iår ble det kjøpekaker på pepperkakefronten :D

  God jul :D

  SvarSlett
 8. Jeg tror (uten at jeg har sjekket facebook om norske barn) at du tar litt feil. De fleste mødre har akkurat slike barn som du og jeg har, forskjellen er at de klarer å ta et bilde på tidspunktet at barna tilfeldigvis lager en ordentlig kake. Eller er jeg feil? Slik går det her altså, men da må jeg inrømme at jeg ikke har norske barn.

  SvarSlett
 9. Jeg møtte med en stor dose optimisme til barnas pepperkakebaking etter å ha sett de nevnte insat/face-oppdateringene fra det ganske venneland. men det er nok bare det vanlige juget/smøre på i store hauger-opplegget. Sønnen på 4 ville se Olsenbanden på dvd etter det første brettet, og dattera stakk til venninna si etter halvannet.

  MEN det skal sies at jeg dro dem i gang igjen etter to dager, og da klarte vi å fullføre. Så kanksje det er løsningen? Å dele det over to dager. kan jo hende også ungene er i overkant gira til en oppgave som strengt tatt ikke er sååååå gøyal. Alle veit jo at det er å pynte og spise kakene som er gøy.

  SvarSlett
 10. Jeg synes det var ultrakoselig! Men vi møtes flere venninner og tar med barna, og da blir det faktisk mye baking selv om de løper litt til og fra og vesla spiste nesten alt hun fikk! Men vi voksne bakte sikkert tjue brett og alle familiene fikk med seg to svære bokser hjem.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails