torsdag 19. desember 2013

Krenkende antydninger

Else-Beth!

Det er ikke ofte jeg blir provosert, men nå måtte jeg bare sende deg en mail!
Det gjelder et brev jeg fant krøllet sammen i bunnen av Bønnas sekk. (Som da gjaldt et arrangement som var for et par uker siden. Jeg ser det står at det skulle være obligatorisk oppmøte, men vi kan ikke droppe våre private gjøremål for å komme på skolearrangementer. Dessuten vet du jo hva vi mener om å samle inn penger til asylsøkere på denne måten. Heldigvis har vi fått ny regjering, og jeg stoler på at Siv snart vil sette en stopper for slike horrible innsamlingsaksjoner på skoler.)

Det jeg reagerer kraftig på, er denne formuleringa :"Foresatte har ansvar for eget barn". Akkurat denne setningen ble regelrett slengt etter oss etter forrige juleavslutning, og jeg føler at nå går dere for langt. Er det oss dere henviser til? Er ikke dette en krenking av privatlivets fred? Dere kan da ikke i fullt alvor mene at VI skal ha ansvaret for elever på en skole?!? Og hva i all verden skal en lærer gjøre på en kveld som dette? Bare ha fri? Vi andre forventes å komme slitne rett etter en lang arbeidsdag eller ei tøff spinningøkt, og alt vi får servert er noen tørre boller, litt sjokoladekake og grønnsakssuppe! Hva med oss som går på en lchf-diett? Ikke engang majones setter dere fram på slike dager! Jeg blir helt oppgitt av dere!

Jeg vurderer å sende et leserbrev til lokalavisen eller å starte min egen blogg, slik at jeg lett når ut til politikere. De må få øynene opp for hvordan skolen drives, og hvordan dere stiller urimelige krav til foreldre, og ikke minst hvordan dere regelrett henger ut andre!

Jeg krever at dere sender ut et nytt skriv til alle foresatte ved skolen der dere påpeker at den setningen i brevet IKKE var myntet på oss, Bønnas foreldre. Neste gang dere sender ut slike skriv, burde kanskje en oppegående person lese korrektur og luke bort slike antydninger som kan oppleves som støtende. Jeg har fortsatt igjen tre av åtte julebord jeg skal være med på, Else-Beth, og opplever faktisk nok stress i hverdagen som det er. At skolen påfører meg psykiske belastninger, er rett og slett skammelig!

Mvh Pia

P.S: Vi ønsker ikke at Bønna skal ta Pisa-testen, vi er generelt skeptisk til utenlandske tester, og italienske tester i særdeleshet. Han kan ta den norske, nasjonale testen, men vi ønsker å få emnene tilsendt på forhånd, slik at Bønna får nok tid til å forberede seg.

8 kommentarer:

 1. Åååå, det blir nok en herlig blogg.....hvis hun får tid.

  SvarSlett
 2. Haha. Vi har faktisk hatt en pappa i klassen til sønnen som mener at på skolen har skolen ansvar... Sønnen sto på en sommeravslutning og kastet grus og stein på de nymalte skoleveggene. Da han ikke sluttet med det, ble faren bedt om å stoppe ham. Svaret fra far: Nå er vi på skolen. Da har vel dere ansvar for ham!

  SvarSlett
 3. Du er bare god:))) Nyter hvert ord!
  Ha ei riktig god helg!

  SvarSlett
 4. Ha ha ha, kan levende forestille meg noen foreldre fra Murmels barnehage komme til å sende slike brev i fullt alvor om få år. Noen foreldre er helt utrolige.....
  I forrige referat jeg fikk fra SU-møte var det tatt opp som sak at noen foreldre mente at de ansatte ikke tørket barnas neser ofte nok.... Herre jemini.....

  SvarSlett
 5. :) :) Stakkars Bønna, det er ikke greit ! :)

  SvarSlett
 6. Else-Beth må skjerpe seg. Er'a på jobb så er'a på jobb. Får sikkert kveldstillegg på 70 kroner for oppmøtet PLUSS 20 kroner per time også. Makan. Late lærere ass.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails