mandag 2. desember 2013

Bønnas førjulsplan

Heisan Else-Beth!

Jeg strekker herved ut en hånd og ber dere på skolen gripe den. Jeg håper vi i år kan klare å lage en god og verdig plan for Bønna nå i førjulstida. Det var jo så mye som gikk galt i fjor, og hvis vi sammen kunne sette oss ned, formulere mål og kriterier og dermed lage en flott førjulsplan for Bønna, tror jeg det ville spart oss for mye unødig bryderi.

Vi har tid til å møte deg og rektor nå på fredag, mellom kl 17 og 19, bare gi oss beskjed om hvilket klokkeslett som passer dere best!

Punkter vi gjerne vil ta opp er:
 • Luciafeiring. Hvordan skal vi få Bønna til å føle seg verdsatt selv om han ikke får være Lucia? Kunne han ha gått hånd i hånd, kanskje, med Lucia? Han vil gjerne ha fargerike lys i år, og han vil gå med Batman-kappe. Han liker bare lussekatter som er helt jevne og glatte, husk det!
 • Juleavslutning. Vi hadde satt stor pris på om musikklæreren kunne lært Bønna å spille et instrument, enten fiolin eller klarinett. Det hadde betydd mye for Bønnas selvfølelse om han kunne opptrådd med en nydelig julesang. Men det er viktig at musikklærer øver inn sangen så den sitter godt! Det var meningsløst med pauker i fjor - vi forstår ikke at en musikklærer kan la en elev slippe til på den måten! En lærer må vise til resultater, ikke bare vås!
 • Juleverksted. Vi ønsker at Bønna selv skal få bestemme hvilken gruppe han vil være på, og også velge aktivitet fritt. Ikke knus kreativiteten hans - vil han lage et julemaskingevær, er vel det helt greit? Jeg vet at visse foreldre blir sure for den minste lille ting - forrige gang Bønna lekte med gevær på skolen, ble det jo føyset opp det at Bønna ropte tulleord som "Jeg heter Anders BB!" og "Nå skal dere tas!" men dette var jo bare en rollelek! Heldigvis har disse nevrotiske foreldrene flyttet barna over til en annen skole, og dere bør bare være glade for å være kvitt slike problematiske foreldre.
 • Julekortskriving. Vår familie sender ikke julekort, og vi ser dermed ikke hensikten med at Bønna skal tvinges til å skrive et julekort med skjønnskrift på rød papp. Han kan heller få sitte på iPaden i de timene.
 • Kirkebesøk: Bønna opplevde det som særdeles krenkende i fjor da en multihandicappet elev ble kjørt i varm bil til og fra kirken, mens Bønna måtte gå og fikk svære vannblemmer på begge føtter. I år bestiller vi taxi, og sender regningen til skolen.
 • Siste skoledag: Siden 1,5 liter brus omtrent har samme pris som en halvliter, forstår vi ikke helt hvorfor de oppfordres til å ta med en halvliter? Bønna er glad i brus, og vi er glade for at får i seg nok væske, så vi sender med den mengde brus vi mener er hensiktsmessig for vårt barn. Et lite tips fra meg er å la Bønna få forsyne seg først fra kakebordet, han kan bli trist og lei seg hvis det blir tomt for favorittkakene hans.
Da ses vi på fredag, Else-Beth!

Mvh Pia

P.S: Det hadde betydd mye for Bønna om han kunne fått en julegave fra deg, Else-Beth, ikke bare et håndskrevet kort. Det trenger ikke å være store greiene - et lite Armani-belte eller en Gucci-genser hadde vært topp!

15 kommentarer:

 1. He he he, du fornekter deg ikke! :-) Livet er herlig! Fredag mellom 17 og 19 burde jo gå greit det, da har man jo så lite å gjøre likevel! :-)

  SvarSlett
 2. he, he, og jeg tror at du må velge de riktige merkene på gaven til Bønna, - du vet i merkene ligger kjærligheten og omsorgen ;)

  SvarSlett
 3. Man har jo tross alt krav på individuell tilrettelegging i skolen ;)

  SvarSlett
 4. hahaha :D
  Tilrettelegging er jo alfa og omega i dagens samfunn :)
  Ler høyt her jeg sitter :D

  SvarSlett
 5. bare digg og ja de finns!

  SvarSlett
 6. Jeg humrer i 'skjegget' - du er bare rå til å skrive! God førjulstid :)

  SvarSlett
 7. Hehe...skulle jo bare mangle....

  SvarSlett
 8. Ikke så mye å be om dette..skulle bare mangle:))
  Kos deg i førjulstida:)

  SvarSlett
 9. En liten personlig gave fra læreren hadde vært koselig for Bønna. :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 10. Dette er jo et minimum av hva foreldre kan forlange ;-)

  SvarSlett
 11. Nice, really nice!!

  SvarSlett
 12. Mohahahahaha... tror nesten du bør sende gavekortet fra coop til Else-Beth... høres nesten ut som hun trenger det ;)
  God førjulstid Pia. Hilsen AnneC

  SvarSlett
 13. Så sant så sant, slike foreldre finnes det grader av. Alt handler om kjærlighet til sitt barn. De blir så oppslukt og får ikke av skyggelappene og får de ikke av før det er for sent. Barnet kommer ut i yrkeslivet og sykemelder seg, for det takler ikke motgang og en vet ikke hvordan man skal irettesette seg etter andre eller profilere seg selv. M

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails