søndag 10. november 2013

Julekortfotografering. Og kvinnen som aldri gir seg

Jeg er vel til tider en sta kvinne. Jeg kan gyve løs på de tøffeste oppgaver. Selv om jeg veit at det kan bli et helvete. Og så synes jeg i ettertid at det gikk ganske greit.

Nok et år slo jeg til med julekortfotografering. Jeg tro til en helgemorgen. En tid på døgnet hvor ingen har rukket å bli trøtte, kranglete eller sure. Det gjelder å benytte sjansen mens de viser et snev av positivitet, og jeg dro de med meg. Outfits fikk vi bare blåse i, så her var det morgenkåper, treningstøy og Pippi-klær. Litt hårstell kunne jo ha gjort seg, men man kan ikke fikse alt. Her prioriterte jeg å få tatt et bilde av alle fire. Gjerne mens de så inn i kameraet. Kunne de utstråle lykke og harmoni, ville jo det være en stor bonus.

Juleeffekter, nisser og alt annet juledall har jeg droppa for lengst. Det får være julete nok at vi skriver GOD JUL på kortet.
Jeg hadde på forhånd rigga til en veldig flott bakgrunn med en sånn hvit plysj-duk fra Jysk. Bakgrunnen ble dessverre veldig populær blant kattene. Og fireåringen skulle leke hytte. Sammen med kattene.
Så fikk jeg endelig rigga dem på plass. Fire barn. Mor med kameraet. Og far ved siden av mor. Han skulle holde barna fokusert, konsentrert og glade.
Katter rev ned bakgrunnen gang på gang. Gutta elsket å komme "tilfeldig" borti bakgrunnen med beina sånn at duken ramla ned. Og ingen var spesielt opptatte av å ta noe julekort. Men de synes det er fryktelig stas at mora blir mer og mer irritert over at de ikke kan se inn i kameraet.
Far prøver å heise fireåring ned, og det ble jo fryktelig vellykka. Julestemninga kom sånn helt akutt akkurat der, synes jeg.

 Så får de ta grimasene sine, da. Det liker de.

"Men fikk du tatt noe julekortbilde, da, Pia?" Ja da! Det er jo bare å holde knappen inne og knipse som en gal, så treffer man jo på et av hundre. Men det ene legger jeg ikke ut nå.

Har du julekortbildet i boks? Eller driter du i hele julekortstyret?


19 kommentarer:

 1. Haha, ser det for meg.
  Vi har som regel plukket et bilde vi har fra før, og har vi ikke hatt noe passende av begge to sammen, så har vi laget kollasje.
  Men kanskje vi skal gå for et "julekort"-bilde i år.

  SvarSlett
 2. Men så digget jeg det øverste bildet her :) Snakk om fornøyd frøken!!

  SvarSlett
 3. Hahaha nå lo jeg lenge og godt her! Heeeerlig!

  Nei jeg dropper hele greia. Eller dvs, jeg tenker hvert år at jeg skal droppe det, men uti desember får jeg plutselig så lyst likevel. Også går jeg i gang da, men da er det jo for seint også får alle julekort fra oss i romjulen. Men i år skal jeg droppe det, hehe :p

  SvarSlett
 4. He, he, akkurat slik har vi holdt på i noen år med våre fire unger, tre gutter og minste jenta akkurat som hos dere :o) Det endte med at vi dro til fotografen da de var mindre, der var det pepperkaker, julegløgg og julestash og gratis fotografering, men vi måtte betale for julekortene da :o) Nå lager jeg collage og da gjerne av bilder som er tatt i løpet av året. Litt roligere det da, men ungene dine har nok hatt en knallgøy seanse her :o) Herlig kveld til deg!

  SvarSlett
 5. Neidu, det er ikke prioritert. Om lysten dukker opp helt av seg selv, så skriver jeg kort til den jeg tenker på. Det gjelder å gjøre må-lista så kort som mulig. Prioriterer middag, lekser og kos.

  SvarSlett
 6. Hahaha, syns bildet der den minste blir heiset ned var utrolig morsomt!!

  SvarSlett
 7. Det siste der var innertier syns jeg ? Planen og klærne er helt klare her nå. Det gjenstår bare å finne en måte å heise 5-åringen opp i flaggstanga på uten at barnevernet kommer. Photoshop skal visst være bra greier.

  SvarSlett
 8. Så herlig! Kan se det hele for meg :) Jeg har lenge hatt et slikt stativ som jeg kan feste kameraet på. Planen i år er å ta julekortbilde av hele gjengen - sette kameraet på timer og så løpe bort og sette meg med familien…. lurer fælt på om det blir bra. Jeg kommer vel til å rive ned hele kameraet på vei bort til de andre : )

  SvarSlett
 9. Du er tøff og ungene hadde det artig.

  SvarSlett
 10. Tja, jo kanskje :) Hadde en mariusgensershoot i skogen for litt siden.. tror de får duge.. Vet ikke om jeg har ork å stille opp ungene en gang til lissåm..

  SvarSlett
 11. Haha, takk for denne ;) Jeg kjenner meg veldig godt igjen i styret. Det er ikke så lenge siden jeg fortsatt var på motiv-siden av kameralinsa, og mamma styrte noe voldsomt for å få tak i et bra julekortbilde av alle fire barna. Det var ikke så lett, skal jeg si! Vi barna var ikke så veldig begeistret, men vi prøvde som best vi kunne (okay, ikke helt) for å gjøre det bra, og det ble jo bra til slutt. Nå er jeg den som tar bilde og setter himmel og jord i bevegelse for å finne det perfekte bildet - på bekostning av kjæresten. Snuppa på syv måneder bryr seg ikke så mye enda ;)

  SvarSlett
 12. Planer har jeg, men spørs om de blir gjennomført. Det var vanskelig med tre, nesten umulig med fire, hvordan er det da med fem? I fjor droppet vi det, for første gang siden eldste kom til verden for 14. år siden. Jeg har prøvd meg noen ganger i løpet av hlsten, men for det første er det vanskelig å finne en tid der alle er tilgjengelige og så har vi snart 2 åringen som er mest opptatt av å se bildene, helst før de er tatt :P

  SvarSlett
 13. Hehe, det nest siste der hadde absolutt funka som julekort da. Skikkelig artig bilde. :-D Jeg tenker jeg gjør som de siste tre åra jeg.. finner et eller annet i "arkivet". All heder og ære til deg som holder ut dette styret hvert år. Og med fire stykker! Jeg har bare en, og ga opp når han var to. :-D

  SvarSlett
 14. Jeg ser det levende for meg! Problemet er at jeg blir litt perfeksjonistisk og prestasjonsgal i slike situasjoner, og ville revet meg i håret over barnas opptrinn og endt med å brøle sint til alle satt stille og så lei seg ut...

  SvarSlett
 15. Jeg er imponert over at du i det hele tatt klarer å samle alle fire ungene til julekortfotografering.
  Det har jeg gitt opp. Her blir det collage...

  SvarSlett
 16. Sikker på at det blir et fint julekort også i år - likte godt det der fireåringen henger opp-ned :-) Jeg pleier å lage julekort selv (sånn type klipp og lim), men er ikke så sikkert på om jeg rekker det i år - kanskje vi skal prøve oss på bilde vi også :-D

  SvarSlett
 17. Ho ho! Ja du så jo at jeg har gjort et forsøk på dette prosjektet selv i helga.. og du skal vite at samtlige av dine bilder her, er mer vellykkede enn mine. Til og med det med katten!
  Det endte opp med en mamma som gikk på en smell (i år igjen!!), og helt andre bilder ble brukt på kortet!

  SvarSlett
 18. Syns du kunne brukt det siste bildet jeg ;) Her i huset satser jeg på å ha tid til litt fotoshoot i helgen, så får vi se om det blir noe brukbart ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails