mandag 28. oktober 2013

Språkstimulering

Da-gbladet hadde noen tips om hvordan man kan bli en språ-kvinner. Selv om jeg kan være litt uenig i hvordan Dagbladet velger å dele ordene sine, så er det gode tips de kommer med. Det å lese, snakke og synge for barna sine, fra de er helt små, er viktig.

Noen leser ikke for barna sine ("Jeg liker ikke å lese!"), noen synger ikke ("For jeg kan ikke synge!") og noen snakker ikke ("Er vel ingen vits i å snakke til en liten unge som ikke svarer?")

JO! Snakk, fortell, rim og les. Syng! Lek med lyder og ord! Forklar! Og fortell! Gi barnet ditt et språk. Et godt språk. Det vil hun dra nytte av seinere i livet.


Tidligere innlegg om barn og bøker finner du her og her.

9 kommentarer:

 1. Ut-rolig skrev-et - men jeg er ve-ldig e-nig i bu-dskap-et!

  SvarSlett
 2. Men også snakke MED, og ikke bare til:)

  SvarSlett
 3. >"Noen leser ikke for barna sine ("Jeg liker ikke å lese!")"

  Det finnes også noen voksne som virkelig sliter med å lese (og skrive), og derfor ikke leser for barna. Det stopper dem tydeligvis ikke fra å jobbe i Dagbladet.

  SvarSlett
 4. Så sant; så sant! Det har funket veldig bra her i gården ;) Me har sunget og lest og pratet, og en ting til som er lurt, å gjenta det de prøver å formidle. Gjerne som et spørsmål tilbake. Det tror eg og kan bidra til at de lærer raskere ;)

  SvarSlett
 5. :-D Hurra jeg har gjort noe riktig i alle fall. Min har gode sjanser til å bli en språ-kvinner såvidt jeg kan skjønne.

  SvarSlett
 6. Jeg husker da minstemann begynte i barnehagen - han var to og et halvt år - og så fikk jeg en dag en bemerkning fra avdelingsleder om at de skjønte at han var vant til at vi snakket ordentlig med ham ! Ja, tenk det. Det var han vant til, gitt. Og han var vant til at vi hørte på ham også.

  Alle her har vært og er noen skikkelige språkunger. De snakker og leser og skriver og formulerer seg på spennende måter. Det kan godt hende at de hadde vært sånn uansett. Men vi har selvfølgelig snakket ordentlig med dem alltid. Og sunget og lest og alt det der.

  SvarSlett
 7. Uff og uff - og så i avisa da :-/ Jeg er sid på å finne slike feil selv jeg, og jeg klarer ikke å slutte med det heller ;-)

  Jeg har alltid kvekka med det nebbet jeg har til ungene, og det ser ikke ut til at noen av dem har tatt skade av sangen min :-D

  Ha det godt

  SvarSlett
 8. Kan det være at ingen har lest høyt for den stakkars journalisten?

  SvarSlett
 9. hahahahahaha nå lo jeg så jeg fikk tårer i øynene...ahh, digg!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails