mandag 21. oktober 2013

Hei, hå, nå er det høst igjen! Eventuelt vinter

Ja da. Virkelig en fryd å stå ute litt over sju på morran og skrape is. Mens det snør.

Noen mennesker synes denne årstida er så fryktelig flott. "Det er så kooooselig å krumme seg sammen under et pledd foran peisen med ei god bok. Og kakao!" Jo, da, jeg nekter ikke for at akkurat det er veldig koselig. Men seriøst, hvor mye krumming foran peisen med gode bøker blir det egentlig? Hvis du har jobb og noen barn? Greit, noe glede, kos og avslapning får du skvisa inn. Men veier det opp for frosne fingre, isskraper som forsvinner og frykten for fallskader? Nei. Det gjør ikke det.

Jeg kan helt sikkert skrive noe flott om både høst og vinter, men det er ingen tvil om at jeg er et sommermenneske. Gi meg sol, gi meg varme og gi meg sjansen til å gå barbeint. Jeg gleder meg allerede til neste sommer.
Når jeg titter ut, ser jeg dette. Og vi vet alle at dette bare er starten. Ærlig talt, mener du virkelig at dette er topp? (Og hvis ja, er du sikker på at du er frisk? Sånn mentalt?)

Hvilken årstid liker du best?

Og når vi er inne på frost og kulde: jeg skulle trekke ut en leser som skulle få en deilig pysjamas. Denne gangen begynte jeg å telle nederst på lista, tallet var fem, og jeg havnet på en Cicilie i Trøndelag som ønsket seg denne pysjen. Du må sende meg en mail, Cicilie!

17 kommentarer:

 1. Takk! På vegne av pendler som ikke var like hæppi som ungene for snøen som kom på fredag. Eneste plusset var at de var utrolig raske å få ut døra, noe som ellers tar lang tid.

  SvarSlett
 2. Jeg liker utvilsomt sommeren best. Sol, sol og sol.

  Gratulerer med gevinst til en navnesøster.

  Cecilie

  SvarSlett
 3. Hehe! Er veldig einig. Er eit sommarmenneske eg også.
  Men i år har vi hatt ein fin haust med lite regn og med fin temperatur. Hausten var faktisk finare enn sommaren i år.
  Snøen er ikkje komen enda...

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg også til neste sommer - eller iallefall til neste vår, sånn sent i april kan det ofte være fint.
  Akkurat rundt jul vil jeg likevel ha snø. Fire ukers vinter hadde gått an.

  SvarSlett
 5. Æ e helt enig me dæ, Pia ;) hate å måkke sny, skrape is, og like heller lite å gå på ski. Lure av og til på ka som hold mæ igjen her oppe i iskalde nord?? Hmpf... jaja, kun sju måneda til våren ;)
  Randi

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig glad i overgang mellom sommer og høst, men når kulda setter inn og vinden blåser, da er det guffent. Lovte riktignok at jeg ikke skulle klage så fælt på vinteren i år siden vi hadde en såpass grei sommer...Men, jeg ser ikke bort fra at der kommer noen mindre pene ord når ungenes blaute og skitne vinterklær skal tørkes... :)

  SvarSlett
 7. Jeg liker vår, sommer og høst best. Kjenner at jeg kryper inn i "hiet" når vinteren kommer. Det er også så mye styr med alle klærne barna skal ha på seg, leting etter lur og votter i barnehagen/ og på skolen, våte vinterdressser... Nå gleder jeg til vår, så jeg kan pakke bort alt vinterutstyret:-)

  SvarSlett
 8. Jeg liker ikke vinter. Jeg prøver alt jeg kan å tenke blidt og polyanna-aktig - for jeg må jo gjennom dette. Vedfyring og stearinlys og vin og te og alt som er. Men jeg synes det er ille. Fire uker hadde holdt for meg også. Men jeg tror ikke jeg har gitt vinterfobien min i arv til ungene - så det er bra. For de skal jo gjennom en haug vintre de også.

  SvarSlett
 9. Men belønningen er flott skiføre etterhvert.....å ja, stemmer, du liker ikke skigåing heller. :-)
  Nei, perioden vi går inn i nå er den absolutt verste. Det er som kroppen bruker flere uker på å venne seg kulde. Midtvinters er jeg mer herda.

  SvarSlett
 10. Overgangen mellom vinter og vår, når du vet at våren og sommeren (og høsten) ligger foran deg. På den annen side; høst og vinter gir anledning til å fortsette på strikkeprosjektet fra i fjor... med varme på peisen og repriser av serier som gir go'følelsen.
  Men jeg glemmer stadig å sette av tid til å skrape is av bilen, og innen jeg har innarbeidet det som en morgenrutine er det blitt vår. :)

  SvarSlett
 11. Er ikke venn med høst og vinter. Er helt klart et sommermenneske. Flytter til varmere strøk så snart jeg blir pensjonist. :)
  Fantastisk artig med intervjuet under her. Jeg har alltid trodd du hadde erfaring med å jobbe i grunnskolen. Historiene om Bønna er helt på kornet.
  Ellen :)

  SvarSlett
 12. Men......når man har sommer hele året, så savner man faktisk vinteren......Helt sant! Trodde aldri jeg skulle si noe sånt, men jeg savner årstider noe vanvittig! Mulig jeg glamoriserer deilig, kald norsk vinter etter flere år her nede ved ekvator og mulig jeg får meg en stor trøkk i trynet den dagen vi flyttet hjem! Men allikevel - gleder meg til norsk vinter ! (Tror jeg! ;) )

  SvarSlett
 13. I år gikk vi rett fra sommer (def på sommer er over 10 grader pluss) til snø, vinter og skikkelig glatt føre. For to uker siden gikk jeg i småsko, og i forrige uke måtte broddene på og siden har de blitt på. Nå er det et år siden jeg opplevde høsten sist, siden vi gikk rett fra sommer til vinter, men i prinsippet er jeg helt enig med deg, høst er ikke nødvendigvis noe å rope hurra for, spesielt når det er tynnis på barmark, bleh!

  SvarSlett
 14. Jeg er visst den eneste som digger vinter her :) "Ski now work later" står det på kjøkkenskapet vårt, og barna har gledet seg til skibakken åpner igjen helt siden mai (da vi hadde vår siste skitur he he) Ja her har du utpåturaldrisur-familien ;) Og apropos isskraping - det er ikke uten grunn at nordlendinger er kjent for å ha større garasje enn hus :-D

  SvarSlett
 15. Jepp, jeg liker høsten og vinteren!!!!! Min mentale helse tør jeg ikke sjekke om er bra, kan jo få svar man ikke liker. Dette isskrapinggreien vet jeg ingenting om..jeg er vel den eneste på snart 40 som ikke har lappen. Vente på bussen i kulda, det kjenner jeg til. Men siden kald vinter gir meg mange grunner til å fornye garderoben med kjempedyre vinterjakker, så er jeg egentlig ikke så sur for den kulda, jeg.

  God vinter, Pia!!!!

  SvarSlett
 16. Jeg er som deg - et sommerens barn :-) Men en fin høst kan jeg tåle....

  Kos deg som best du kan - klem Siv

  SvarSlett
 17. Veldig enig med deg, Pia! Vår og sommer er best, og høsten slik den har vært frem til nå, med sol, klar og fin luft og fantastiske farger i naturen. Men når det nærmer seg den blå delen av temperaturskalaen, regn går over til snø og køen blir uendelig på legevakta - DA gleder jeg meg til sommeren igjen. Det er veldig koselig med et par innekvelder med pledd, stearinlys, kakao og sløvings med god samvittighet. Men så kan sommeren komme...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails