torsdag 24. oktober 2013

En vanlig, helt perfekt dag hjemme hos oss

"Hvordan ser en vanlig dag ut hos dere, Pia?", lurer dere på. "Del med oss, din perfekte mammahverdag!"
Oki doki!

Vi vekker barna slik at vi har god tid om morgenen. Mens far steller i stand en solid og næringsrik frokost, spiller vi andre et brettspill eller bedriver høytlesing. Så koser vi oss sammen ved frokostbordet. Nystekte scones med godt pålegg glir ned på høykant, hjemmelaget musli slår alltid an, og ferskpresset jus legger grunnlaget for en flott dag.

Vi følger barna til skole og barnehage, sier farvel med en god og varm klem, så sykler vi til jobb der vi er så effektive at vi rekker å hente skoleguttene i det skoleklokka ringer for siste gang den dagen. Vi henter barnehagejenta, alle sammen. Stor glede!

Vi drar hjem, lager middag sammen, og så lar vi praten gå. Det er ikke måte på hva barna vil dele fra skolehverdagen! Det er bare å komme med spørsmålet "Hva har dere gjort på skolen i dag, da?" så fosser ordene ut! De har så mye flott de vil dele! Brødrene viser stor respekt for hverandre, lytter ivrig til hverandre, og synes det er spennende å høre om hvordan vi alle har hatt det den dagen. Fireåringen blir absolutt ikke fort mett, ei heller vil hun bæsje akkurat når vi setter oss, og hun klager aldri over det som serveres. Nei, den jenta sitter ved bordet så lenge hun kan!

Etter middag tar en av oss voksne gladelig oppvasken, mens den andre setter seg ned med barna og hjelper til med leksene. Fireåringen er så søt der hun skribler enkle ord og setninger, og alle støtter og roser hverandre.

Etter lekselesing setter barna seg ned med et slag sjakk eller en runde vri åtter, og mor og far rekker sin daglige hyrdestund inne på soverommet.

Så ser vi kanskje en halvtime på barne-tv, men høydepunktet er kveldstimene vi har sammen. Da er alt elektrisk avslått, jeg serverer et forfriskende fruktfat eller en liten skål med herlige nøtter og gojibær, og vi snakker løst og fast om hva som gjør oss lykkelige, hva vi har satt mest pris på i dagen som snart er omme og hva vi kan gjøre for at morgendagen kan bli enda bedre.

Kveldsstell, høytlesing, en time på tredemølla for mor og far, et glass med noe godt og rødt mens mor sitter i fars armkrok. Et veldig koselig tips fra oss er at vi voksne leser hver vår setning i ei felles bok, høyt og kjærlig og sammen.

Så går vi til sengs. I svalt og nystrøket sengetøy.

Og dere?

44 kommentarer:

 1. Har du vært rundt huset mitt og tittet inn av vinduene nå, Pia? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp. Det gjør jeg daglig. Etter hyrdestunden, før ssengetøystrykinga.

   Slett
 2. Jeg ler meg nesten ihjel....

  SvarSlett
  Svar
  1. Søstra mi ringte og lo seg nesten i hjel hun og. Spesielt det med hyrdestunden synes hun var artig...

   Slett
 3. ¨Haha, jeg ler så jeg griner :)

  SvarSlett
 4. ha , ha, akkurat som her. bare her er alle barna med å lage den næringsrike middagen hver dag.... :-). Og det er ikke pølser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, og vi har aldri Big One pizza. Som jeg har kjøpt på Rema - ta 3 betal for 2.

   Slett
 5. Idyllen lenge leve ;) Unga dine vil få mye å leve opp til når de blir voksne :)
  Men med en Bønnamor i hus, vil nok dette gå smertefritt ;)

  SvarSlett
 6. Du føler deg ordentlig truffet av den #bakfasaden-greia til VG, skjønner jeg? ;-)

  Herlig innlegg! Ler så jeg griner.

  SvarSlett
 7. Jepp, slik er det her også. Alltid!

  SvarSlett
 8. Hva er gojibær? Ellers var alt akkurat som et vanlig hjem vel? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo! Alle vet jo hva gojibær er!

   Slett
  2. Jeg tror at gojibær er en type bær. Mer vet jeg ikke, jeg har særs lite gojibærerfaring.

   Slett
 9. "Tror du hun tuller?" Sier mannen min når jeg leser dette høyt for ham....

  SvarSlett
 10. Skikkelig dårlig gjort at du legger ut alt dette perfekte sånn at vi andre føler oss enda surere og mer utilstrekkelige og rotete. Du må jo forstå at ikke alle har en daglig hyrdestund og at det kanskje ikke er så innmari kult for oss at du skryter uhemmet av det her på SoMe liksom...jeg psyker jo helt....
  MOAHAHAHAHAAAA....du er helt konge Pia, vi snakker LÆTTIS - HURRA!! :)

  SvarSlett
 11. Godt å høre at vi er flere, Pia :-) Nå har jo akkurat yngstemann begynt på videregående, men det betyr jo bare enda mer kvalitetstid med min bedre halvdel :-) Kos dere :-D

  SvarSlett
 12. Godt å høre at vi er flere, Pia :-) Nå har jo akkurat yngstemann begynt på videregående, men det betyr jo bare enda mer kvalitetstid med min bedre halvdel :-) Kos dere :-D

  SvarSlett
 13. Godt å høre at vi er flere, Pia :-) Nå har jo akkurat yngstemann begynt på videregående, men det betyr jo bare enda mer kvalitetstid med min bedre halvdel :-) Kos dere :-D

  SvarSlett
 14. Godt å høre at vi er flere, Pia :-) Nå har jo akkurat yngstemann begynt på videregående, men det betyr jo bare enda mer kvalitetstid med min bedre halvdel :-) Kos dere :-D

  SvarSlett
 15. Dere har det akkurat som oss jo.. For her blir heller aldri hyrdestunder avbrutt;)

  SvarSlett
 16. Jupp! Nett som å lese en skildring av dagen min! Er det ikke deilig??

  SvarSlett
 17. Haha. Da jeg begynte å lese, så tenkte jeg "Hæ? Er dette sant?" og ble mer og mer nedtrykt etter hvert som jeg leste og plutselig gikk det opp for meg at "Hallo! Hun tuller bare!" :-) Hehe! Kjempemorsomt innlegg! Slike dager har vi ofte av også ;-)

  SvarSlett
 18. Forstod at det ikke var helt sant da jeg kom til lesing og
  brettspill på morgenen. Helt greit at en kan lage
  næringsrik frokost. Men etter det sklir det som regel ut.
  Ha nok en herlig og perfekt dag :)

  SvarSlett
 19. Ja det er akkurat sånn det er her hos oss også! Så heeerlig denne hverdagen altså!

  SvarSlett
 20. Så godt at vi er flere som fikser livet og hverdagene helt etter boka! :D

  SvarSlett
 21. Ber til høyere makter om at ironien har kommet til Pias Verden! Etter å ha forsovet meg, ristet liv i 3 kropper og håpet på litt hjelp tilbake fant den eldste chips-posen fra kvelden før! Etter en krangel med midterste bestemte de tre seg for å fordele chipsen seg i mellom i tre nesten like høye hauger i sofaen.. det var da jeg gav opp.. For seint på skole og jobb i dag - så får håpe dagen tar seg opp når vi går for den gode praten rundt middagsbordet litt seinere.. amen

  SvarSlett
 22. Haha! Det er godt å høre at det er andre barn som heller aldri må bæsje når vi skal spise middag ;)

  God helg dere!
  Klemmer

  SvarSlett
 23. Å, nei, du vet. Jeg er jo student, så jeg står opp rundt fem om morgenen og tar en liten times joggetur før jeg lager en sunn og billig frokost og sminker meg. Så går eller sykler jeg til Universitetet, sitter litt på lesesalen før forelesningen starter, bare sånn at jeg er helt sikker på at jeg er godt forberedt, noterer noen sider under de fantastisk spennende forelesningene (dagens høydepunkt!), og setter meg igjen på lesesalen. Siden jeg leser så fort og effektivt pleier jeg å være ferdig til fem, sykler hjem igjen og lager middag til kjæresten, vasker og rydder litt, gjør litt håndarbeid - koser meg skikkelig, med andre ord. På kveldstid er det ut av huset for å være lærer på norskopplæring for fremmedspråklige, hjelpe sønnen til en i menigheten med leksene eller dirigere kirkas barnekor. Jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å være med på sånne ting, og ikke minst kjenner jeg en stor takknemlighet over all den fritiden du får og alle de økonomiske bekymringene du slipper som student.

  SvarSlett
 24. Fantastisk!
  tusen takk for utviklingssamtale-innlegget om Bønna. Nå i denne perioden hvor jeg skriver uttalelser så det formelig lukter svidd, var det ekstra stas å lese det innlegget først. Skal si det ble mange kreative framoverveiledninger på de noe rundt 100 uttalelsene jeg har! Så tusen takk, innleggene dine lyser opp!

  hilsen Karen

  SvarSlett
 25. Dere glemte jo å legge puslespill! :) :)

  SvarSlett
 26. Herlig :) Du er fantastisk :) :) :) :) :) :) :)

  SvarSlett
 27. Ja, har ikke alle det sånn? Hehe :-)

  SvarSlett
 28. Ja slik har nå vel alle det? Hahah, herlig!

  SvarSlett
 29. Hehehehe... har ledd mye mens jeg har surfet rundt her på bloggen din ::)))

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails