tirsdag 22. oktober 2013

Bokanmeldelser. Og mystery box.

Det var jo interessant lesning for meg etter forrige innlegg. At det finnes folk der ute som faktisk mener at denne årstida er toppers, får meg til å tvile på menneskeheten. Men la gå. Det er rom for alle slags mennesker i et samfunn.
 
Noe av det som er ålreit med høsten, er at det er boktid. Jeg tenkte at jeg skulle komme med to bokanmeldelser. Den ene er fra tolvåringen, den andre er fra meg.
Her har jeg prøvd å dandere blogginnleggets elementer på et og samme bilde. Bøker og boks. Ikke akkurat så flott. Jeg føler bildet mangler en liten vase eller en tekopp eller en makron.
 
Vi begynner med "Norske konger og dronninger" av Jon Ewo. Sjuende klasse hadde besøk av en bibliotekar som anbefalte bøker. Den ene boka hun fortalte om, var en slags historiebok om alle norske konger og dronninger gjennom tidene. Tolvåringen synes denne boka virket spennende, og han tok turen ned på biblioteket. (Og mens vi er inne på bibliotek - de som aldri bruker biblioteket har ikke forstått hvilken gullgruve de går glipp av! Besøk biblioteket!)
 
Tolvåringen synes at boka hadde kule historier, og bildene var veldig bra. "Det var på grunn av bildene jeg ble interessert i boka" sier han.  "Man lærer noe uten å skjønne at man lærer noe", fortsetter han. Og det betyr vel at ved å lese denne boka, kan du lære masse historie på en spennende måte. Boka er visst også veldig lettlest.
Disse bildene er ikke fra Hosseini-boka. Jeg skjønner at denne boka har fenget min sønn når jeg ser illustrasjonene...
 
Den siste boka jeg har lest, er Khaled Hosseinis "Og fjellene ga gjenlyd". Jeg elsket både "Drageløperen" og ikke minst "Tusen strålende soler". Jeg gledet meg til denne, men ble nok litt skuffa. Jeg liker Hosseinis fortellerkunst, og denne boka hadde elementene til å bli en ny, gripende tåreperse. Men det ble for mye fram og tilbake, både med tid, sted og personer, og etter en grei og lovende start, kjedet jeg meg litt gjennom resten av boka.
 
Så var det mystery boxen. I dag fikk vi en pakke i posten fra Jollyroom. De har sendt meg noe som de lurte på om vi kunne teste ut. Siden dette noe absolutt er noe man trenger nå, takket jeg ja. Hva tror du er i esken?

Hva kan det være? Hint: noe man trenger nå. Ikke isskrape. Ei heller barbiedukke. Klarer du å gjette?
 
Enda en ting: Kan Cicilie melde seg? Du vant en Lillebapysj. Og siden jeg ikke aner hvem du er og ikke har mailadressen din, må du ta kontakt med meg. Hvis ikke, får vi vel trekke på nytt....

 Ha en toppers tirsdagskveld! (Nå var det like før jeg begynte å skrive "fininger"... Begynner å bli bloggskada....)

9 kommentarer:

 1. Har lest de to første av Khaled Hosseini, elsker dem! Har ikke fått lest den siste boka enda, men må nok gi den en sjanse jeg å..
  I mysterieboksen tror jeg det er ytterklær, luer og votter til alle barna, regndress/vinterdress til Henny?

  SvarSlett
 2. Denne boka var litt annerledes enn de to første. Les den du og, så får jeg høre hva du mener:)
  Ang esken - kan liksom ikke avsløre noe akkurat nå.

  (Men du er flink til å tippe;)

  SvarSlett
 3. Takker for tipset om bøker. 12 åringen her elsker bøker, så tipset skal gå videre til han. Selv skal jeg starte med The univers versus Alex Woods etter anbefaling av ei venninne.

  Vi sitter å venter på ved akkurat nå, men det kommer vel ikke fra Jolly rom. Leker er ikke sesongbetinget, så støvler og dress?!?
  Ha det toppers du og!

  SvarSlett
 4. Fininger er nok kommet for å bli, hehe!

  SvarSlett
 5. Låner gjerne den kongeboka!
  Og i den boksen tipper jeg det er regntøy.

  SvarSlett
 6. At biblioteket er en gullgruve forsto jeg tidlig på barneskolen. På universitetet mitt har vi en foreleser som sitter i et eller annet opplegg som gjør at han leser alle barnebøkene som kommer ut i løpet av året. I fjor brukte han en dag på et utvalg av de beste bøkene som hadde kommet ut i 2012, og en av bøkene han hadde plukket ut var nettopp "Norske konger og dronninger". Det er ikke rart at tolvåringen din er fascinert. Så får vi bare håpe at han fortsetter å stikke innom biblioteket.

  SvarSlett
 7. hva trenger vi absolutt nå??? Stearinlys, termos, ull og regntøy?
  Det trenger i hvert fall vi her på vestlandet ;) venter i spenning :)

  SvarSlett
 8. btw. deler litt din oppfatning av og fjellene gav gjenlyd - mye frem og tilbake ødela nok stemningen litt der ja..

  SvarSlett
 9. Digger at du ikkje har småkaker og blomstervase med på bildet. Noko meir våsete enn makroner skal ein jaggu leite lenge etter!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails