søndag 20. oktober 2013

Bønnaintervjuet

Så kom da endelig dette intervjuet, som vi alle har ventet på så lenge. Det var nok mange av dere som løp bort til papirsøpla, rev opp det nyeste Utdanning og leste bladet fra begynnelse til slutt. Slik som vi jo alltid gjør.

Til de av dere som er skuffa over intervjuet, så må jeg bare si at jeg skjønner dere godt. Intervjuet ble absolutt ikke slik jeg hadde blitt forespeilet. Jeg hadde for eksempel et stort ønske om å få ligge på kjøkkenbordet iført bikini, og så ville jeg at journalisten skulle skrive noe sånt som "Her har hun på seg en småfrekk stripete bikini i størrelse xs!" eller "Lavkarbodietten gir virkelig resultater!"

Men nei, da, journalisten nektet å ta slike bilder. For intervjuet skulle handle om Bønna, ikke meg! Jeg ble rimelig oppgitt, for å si det sånn. Jeg kom med mange forslag for å tilfredsstille journalisten.
Jeg foreslo at vi kunne dandere noen bokser med bønner rundt meg, i en slags hjerteform, liksom. Og noen tente telys. Eller vi kunne ha et slags enchilada-tema, med bønner og meg som hovedingredienser, men da så hun liksom bare sånn nedlatende på meg.

Og jeg må si at skuffelsen var stor da jeg så bildet i bladet - uretusjert! Hvilke journalister ved sine fulle fem legger ut bilder uten å retusjere dem først?! Selv vet jeg at ved å legge på noen glamourøse effekter, blir bildene straks mer leservennlige. Men dette "bryet" hadde da journalisten ikke påtatt seg.
Her viser jeg fram mine nye akrylnegler, og anbefaler neglelakk og neglefiler. Det er helt umulig å se det, men her har jeg faktisk gjort små endringer på bildet, slik at jeg tar meg best mulig ut.


Fra spøk til side: Intervjuet var fint, det, men det jeg synes var mest stas var illustrasjonen! At Bønna har blitt tegna av selveste Egil Nyhus, mannen bak blant annet Sabeltanntegningene, var veldig stort.
Nå var det ikke bare Bønna bladet handlet om - temaet var krevende foreldre. Jeg har jo trodd at jeg overdriver voldsomt når jeg skriver om Bønna, men det viser seg at jeg gang på gang fjaser om noe som lærere faktisk har opplevd.

Synes du foreldre krever mye?
#########
Noe helt annet: Du har fortsatt et døgn på deg hvis du vil slenge deg med på pysjamaslotteriet.

6 kommentarer:

 1. Gratulerer - kjempestas og vel fortjent! Kjenner det er litt ok å få satt et ansikt på Bønna til de kommende historiene :)

  SvarSlett
 2. Veldig bra artikkel, og godt å se hva andre opplever. Jeg har faktisk oppdaget at Anne Cath. Vestly også skrev om Bønna og har laget et blogginnlegg om det i dag. Det kommer om noen uker.

  SvarSlett
 3. Hvor kan vi andre som ikke er lærere finne artikkelen ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, da ser jeg at selveste Utdanning har svart deg under her...

   Slett
 4. Her kan du finne sakene om Pia, Bønna og historier lærere i skole og barnehage har fortalt til Utdanning.
  http://utdanningsnytt.no/4/Meny-B/Samfunn/Hverdagsliv/Pia-blogger-om-urimelige-foreldre/
  http://utdanningsnytt.no/4/Meny-B/Samfunn/Hverdagsliv/Knallharde-foreldrekrav/

  SvarSlett
 5. Takk :-). Jobber som barnefysioterapeut og vi har mange utfordringer vi også ;-) Lader opp med en Bønnahistorie av og til, ikke ukjent dette ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails