torsdag 12. september 2013

Nytt skoleår

Hei Else-Beth!

Jeg føler at det er litt diskriminerende at det kun tilbys snacks og forfriskninger til de av barna som liker frukt og melk. Du vet jo at Bønna er fruktintolerant, og grønnsaker kommer ikke på tale. I sommer gjorde vi en lite hyggelig erfaring etter at Bønna hadde hatt et mildt opptak av gulrot hjemme hos naboen. Huden hans ble lett oransje, og vi observerte også et par røde kviseaktige flekker i Bønnas panne. Fastlegen tok oss ikke på alvor -  hun mente at flekkene faktisk var kviser! Makan! I vår familie har vi ALDRI hatt acneproblemer! Dessuten renser jeg Bønnas hud så ofte jeg kan, og vi er langt over gjennomsnittet opptatt av hygiene, så det var en rimelig drøy påstand fra legens side!

Melk kan han jo heller ikke drikke, og det blir tungvint for oss med all denne kalde saften vi må sende med daglig. Hva med en brusautomat for de større skolebarna? Eventuelt variere litt med kakao og krem på kalde dager? Og hvorfor nektes han å ha med seg en boks med Red Bull i ny og ne? Gutter i den alderen trenger da påfyll av energi?

Når det gjelder skolesekken, er den altfor tung for et barn på Bønnas størrelse. I fjor slet han mye med kronisk prolaps på grunn av hard skolesekkbæring. Vi håper dere kan sende med ham kun de bøkene han trenger hjemme. De andre kan dere legge igjen i hylla hans på skolen. Sjekk gjerne om det ligger gamle matpakker eller krøllete ark nederst i sekken - vi har ikke anledning til daglig å rengjøre Bønnas sekk. Alt skolerelatert er faktisk deres ansvar. Hadde vært topp om dere kunne samle inn sekkene fredag og vasket dem, slik at elevene fikk rene sekker hver mandag. (Men det er vel for mye å be om, kjenner jeg dere rett...)

Mvh Pia

P. S: Bønna sier at dere skal gå til en gapahuk neste onsdag. Siden Bønna ikke er interessert i gapahuker, ønsker vi at han skal få et tilpasset individuelt alternativ med ekte skole den dagen.

P.P.S: Bønna fikk plutselig ME mandag morgen, og måtte holde seg hjemme et par dager. Uansett er det vel ikke så mye man går glipp av de første dagene i uka, mandager går vel bort til småsnakk om helgens aktiviteter, og på tirsdager har han vel Bodil?


13 kommentarer:

 1. :))) Takk for dine herlige betraktninger, du skyter blink;)

  SvarSlett
 2. Det er så bra å lese slike betraktninger når man er lærer...

  SvarSlett
 3. Uff, er det virkelig slik at mange kjenner seg igjen i Bønna historiene? Med kravstore foreldre mener jeg. Ikke akkurat god reklame for læreryrket dessverre :( Vi trenger flere gode lærere, som ikke bare takler utfordringer med elevene, men vel så mye med foreldrene tydeligvis (?) :o

  SvarSlett
 4. Helt ening!
  Kjempebra blogg :-)

  SvarSlett
 5. Ha ha, har du tilgang på jobbmailen min? De to siste innleggende har truffet blink med tanke på hva jeg træler med på jobb på samme tid. Sitat: "Denne uken har "Bønna 2" ikke hatt med seg noen skolebøker hjem, så da regner jeg kanskje med at mye av planen blir gjort på skolen." Skal si fra hvis du skulle gå glipp av noe, jeg :)

  SvarSlett
 6. Nais! Hoho... :) Skulle bare mangle...

  SvarSlett
 7. Hard skolesekkbæring ?? Hihihi. Takk for at du ga meg en god latter på morgenquisten.

  SvarSlett
 8. <3 Bønna, mora, Else-Beth og Bodil <3

  SvarSlett
 9. Ler så jeg griner!

  SvarSlett
 10. Måtte lese denne for mannen i dag, og; tusen takk for at hans oppfatning er betydelig utvidet når det kommer til hva blogging er og hvorfor jeg trives sånn med det.. ;-)

  SvarSlett
 11. Hehe.. stakkars Bønna. Eller egentlig mest stakkars Else-Beth.
  Og aller mest takk til deg Pia. Mye god latter må gi en bra start på helgen. :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails