fredag 27. september 2013

Høstquiz!

Høstferie!
Da må vi kjøre quiz.
Ti høstferiesysler under her.
Kun en er rett.
Hva gjør jeg i høstferien?

1) Jeg gleder meg sykt til herlige soppturer i skog og mark! Hele uka skal vi leve av naturens skatter! Kan det bli bedre?

2) Fjorårets høsttur ble ikke helt som planlagt. Du kan lese om turen her. Vi prøver på nytt. Med fly denne gang.

3) Hellas! Jeg og gutta ble så begeistra for Stoupa at vi tar turen igjen! Denne gangen alle seks!

4) Ryanair har alltid rimelige billetter, og London har alltid noe å by på. Jeg og et par gutter reiser, og høydepunktet blir Phantom of the Opera.

5) Jeg skal sitte inne og stirre apatisk på en skjerm, ungene får fri tilgang til alt hva huset kan tilby, og mannen skal jobbe. En gledens høstferie!

6) Jeg skal sperre meg selv inne på ei hytte og skrive videre på boka "Vi må snakke om Bønna".

7) Jeg skal flambere en ost. Og knuse en hvitløk. Med knokene.

8) Jeg synes det høres så fristende ut å fly Norwegians store flaggskip, Dreamliner. Hvor langt kommer man egentlig? Strander man på Gardermoen, faller man ned over Dubai eller holder batteriene helt til Bangkok?

9) Jeg skal designe (okei, ikke helt da, men nesten) en ny barnekolleksjon for Polarn O Pyret!

10) Jeg skal fjerne mandlene. Håper jeg kommer fra det med livet i behold.

Et av punktene er riktig, resten er bare oppspinn.
Klarer du å gjette riktig?
(Hvis du for eksempel følger med på instagram og skjønner hva eller hvor, så må du ikke tyste!)

26 kommentarer:

 1. Vi må snakke om Bønna, definitivt. Samtidig som du kan flambere ost og knuse hvitløk.
  Ta masse bilder underveis, slik at du kan dokumentere det.

  Husker turen deres fra i fjor, lo godt da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må ha et godt og presist slag hvis du skal knuse hvitløk med nevene.

   Slett
 2. Jeg tipper Londontur på deg og et par gutter! Fordi både London og Phantom of the opera er fantastisk :-)

  I kveld ble det Pias eplekake og is til dessert her, og gjett om trøgstingen var fornøyd! Han er ikke veldig bortskjemt med hjembakst..

  God helg, og god tur til London til deg og gutta! ;-)

  Gina :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Funka oppskriften? Du trenger ikke å rose hvis den ikke var helt toppers, altså. For jeg begynte å tenke i ettertid at jeg nok pleier å legge til litt ekstra både her og der, det kan bli litt lite røre, liksom... Men har man en ganske liten form, så går det jo bra. Hils trøgstingen! Så får vi se om du har skutt blink med gjettinga di...;)

   Slett
  2. Kaka smakte nydelig! Den ble utrolig saftig! Røra var ikke veldig stor nei, så jeg måtte nøye meg med kun to epler. Og så bytta jeg ut rosinene med dotter med vaniljekrem som jeg skvisa ned i røra. Mmmm, det smakte deilig :-)

   Gina

   Slett
 3. Håper jo at det blir nr 6. Skriv boka!!!

  SvarSlett
 4. Jeg vil gå for Bønnavarianten. Selv ville jeg skrevet den i Hellas, men ikke med fem andre...

  SvarSlett
 5. Hmm? Eg meiner at eg følger ganske så godt med på IG. Men hugsar ikkje noko som kan gje meg eit hint her... Så eg går for Londontur.

  SvarSlett
 6. Steis, du har det gøy med skrivinga di - og jeg med deg! :)
  god helg og ingen tipping herfra
  alt virker like (u)sannsynlig - hehe!

  SvarSlett
 7. Tipper du enten tar turen vestover eller manglene ....
  Går for Vestlandet...
  Ha gode feriedager, åkke som...

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal også til Vestlandet - med en volvo fra XC70, det har kostet oss fort 5-10 000 i verkstedsutgifter flere ganger.. Har nå latt den 6 år gamle bilen stått i garasjen siden påske, og likevel har den pådratt seg /oss nye utgifter, da både ryggesensorene og det innvendige alarmsystemet er gåent, har visst kjøpt en blåmandagbil... en liten trøst å lese om din vestlandstur i fjor, dere går oss en høy gang!

   Slett
 8. Skulle ønske at svaret e nr. 6, men eg tenke at nr. 5 kanskje e rett? :p

  SvarSlett
 9. Jeg tipper det blir nummer 4, Londontur med gutta! Men egentlig hadde jeg håpa på Bønnaboka :-)

  God tur!

  SvarSlett
 10. Jeg håper det blir Bønna-bok, det hadde jo vært utrolig gøy. Men den kan du jo kanskje skrive mens du sitter apatisk foran TV´n, eller evt i pausene? Å gi ungene fri tilgang skal man ikke undervurdere forresten, det kan jo bli tidenes ferie - så jeg går for den!

  SvarSlett
 11. Nummer 10. En klassiker ;)

  Hvis ikke er det garantert nummer 3!

  Hehehe ;)

  SvarSlett
 12. Bønna-bok ville jo vært utrolig kult da, men tror på londontur. Selv om jeg også ønsker en polarn og pyret kolleksjon velkommen

  SvarSlett
 13. Du kan klare alt på den høstferien, Plukk litt sopp før du reiser til hellas via london med dreamliner, lei hytte der, ha skrivesaker md til Bønnabok, unga får noen frie dager, du designer innimellom, mannen reiser hjem (til fjorårets høydepunkt) etter to dager med jenta, du og gutta via london igjen dagen etter, så møter dere mann og barn, du tar mandel operasjon og dere vender hjem til mer sopp og knuser hvitløk som du kursa deg på i hellas og flamberer osten, mannen jobber. Hektisk men mulig?

  Går for nr 10 eller 5

  SvarSlett
 14. Dersom det er nr. 10 må du ha lykke til :)

  SvarSlett
 15. Tipper det er fjerning av mandler..men håper på bok om Bønna. Go' ferie:) lene

  SvarSlett
 16. Satse på Nr 5 ;-)
  Men håper på nr 6 :-)

  Nbl

  SvarSlett
 17. Håper virkelig at det er å skrive videre på boka! For det var nettopp det jeg tenkte mens jeg satt her og leste om Bønna! Er lærer og kjenner igjen noen foredretyper her ja :) Alt dette satt sammen i et foreldreperspektiv ville blitt en herlig bok! Tenker litt på Hubert-bøkene av Svingen :) Stå på, elsker Bønna-bloggen din!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails