tirsdag 17. september 2013

Han som ble igjen

Jeg fikk en kommentar i dette innlegget fra en kjær leser som tydeligvis synes jeg skrev altfor lite om katter. Det beklager jeg. Dessuten ser jeg jo at katter er veldig inn i bloggverdenen, og jeg er jo ikke den som styrer unna trender og fashion, så her kommer et lite kattedryss.

Alle kattungene vi fikk i juni, har dratt til sine nye hjem, mens kattemor og en sønn er igjen hos oss. (Kattesønn, altså. Vi beholder samtlige menneskesønner)

Vi beholdt den største kattungen, fordi vi ønsker oss en stor kosebamse. Eller kosekatt, da. Og han her kommer til å bli stor. Maine Coon er den største katterasen som finnes.
I tillegg er Maine Coon sosiale og barnevennlige katter. Det passer oss bra.
Fireåringen ELSKER kattene sine. Jeg vet ikke om de elsker henne like sterkt tilbake, men de er nå venner.
Sønn og mor. Håper de kommer til å forbli venner. Ellers kommer vi til å slite når han lille vokser opp til en megakatt.
 
Har du katt?

23 kommentarer:

 1. JA, vi har en supersøt pus - men bare en vanlig blandingskatt, da. Jeg elsker katter - og deres var skikkelig søte :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke si bare - blandingskatter er flotte:)

   Slett
 2. Nydelige bilder! Skulle gjerne hatt katt, men min far er veldig allergisk, og vi kan liksom ikke velge katt foran far og morfar...;)

  SvarSlett
 3. Bare husk att katter ikke bryr seg om att de er i familie så enten kastrer (anbefales pga lukta uansett) eller steriliser... Eller så får du starte blogg som den gale kattedama om noen år med en masse rare innavla små :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, det er en erfaren oppdretter som har guida meg gjennom dette, så alt er kontrollert;) Han kastreres, hun på p-piller med tanke på et nytt kull. SÅ skal hun også steriliseres:)

   Slett
 4. Hahaha, CATS! <3 <3 <3 Men 4-åringen er grådig vakker, asså. Dessuten er det fint å lære barna om kjærlighet til dyr. Selv gikk jeg til innkjøp av en batteridrevet katt før helgen. Som sier mjau og greier. Det er en start, tenker jeg.

  SvarSlett
 5. Jepp. Plutselig hadde vi katt vi også!

  SvarSlett
 6. Ja! To! Men det visste du jo. Nydelige sønn og mor! Bergljot

  SvarSlett
 7. Jepp, vi har fortsatt den hissige, gamle katten. Vi trudde at han skulle stryke med i sommar. Han var såå sjuk. Vi stod til og med opp om natta for å mate han. Men han kvikna til att, og er no seg sjølv igjen. Hissig og sta, og eit familiemedlem....

  SvarSlett
 8. Nope.. And it´s never ever ever gonne happen! Og det sier jeg til tross for at jeg vet at man aldri skal aldri, og til tross for at jeg har to dyreelskende jenter. Så jeg må være sterk i overbevisningen!
  ..Det er vel egentlig bare et tidsspørsmål... Hmpfr.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, les her: http://www.piasverden.com/2012/03/kattekampanje.html
   Mannen var antikatt, helt til gutta satte i gang med en kattekampanje...

   Slett
 9. Har to gamle herrer,på henholdsvis 14 og 13 år. Den ene er Norsk skogkatt,den andre en vanlig huskatt..herlige pelsdotter med mye personlighet. Eldstemann er en matglad tøysete kosegutt,yngstemann en litt sær,egenrådig herremann som bare er sosial på egne premisser. Katt er herlig!!!
  Helene

  SvarSlett
 10. Fin pus!

  Betryggende at de uten pels blir beholdt og ikke sendt av gårde til nærmeste loppemarked, eller noe.

  SvarSlett
 11. Har kattepus, Pondus, på snart 3 år (hvor blir tiden av?)
  Fikk tak i Pondus da gamlefar Mio var skikkelig gammel. Fikk beholde verdens beste Mio til i fjor vår, da han nærmet seg 18 år. Verdens beste, snilleste og herligste pus.
  Arvtageren er god han også, men en liten hissigpropp som ikke går av veien for å klore eller bite, om han ikke er fornøyd.

  SvarSlett
 12. Hihi, herlige pusene!

  Vi har en mor og datter boende, mor åtte og datter fire år, og kjærligheten mellom dem er nesten til å ta på. Ligger inntil hverandre, vasker hverandre, krangler, leker sammen - med andre ord har de et veldig godt forhold. Men begge er steriliserte, så det kan kanskje ha noe med saken? Da slipper de jo hormoner som gjør de ekstra territorielle og konkurrerende..? Kan jo hende at en tur til dyrlegen når kattesønn er utvokst kan hjelpe på mor og sønnforholdet. Uansett har de ikke vondt av det, mange gunstige grunner til sterilisering - helsemessig. Også slipper man jo ekstremt illeluktene markering fra hannkatter! *blææh!* Gode er dem iallfall - katter er herlige dyr og Main Coon er jo virkelig flotte puser! :)

  SvarSlett
 13. Ja, nå har vi bukket under for utilbørlig press og skaffet oss katt vi og:-)

  SvarSlett
 14. Hjelpes kor nydleg! Vi har ein omplasseringskatt som snart fyller 10 år. Ho er redd og skeptisk, sjølv om vi har hatt ho sidan ho var 16 veker. Ungane lærer å vere stille og rolege rundt ho, men vi saknar å ha ein kosete katt. Kanskje vi skal vi maine coon-eigarar?

  SvarSlett
 15. Så nydelige katter :-) Har en katt vi også, og det er mye kos i den. ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 16. Skjønner egentlig ikke at familier med små barn ønsker seg katt - jeg har nemlig ikke tall på hvor mange kattebæsjer jeg har måttet forhindre mine små å fortære i sandkassa! Fysj!!

  SvarSlett
 17. Vi har katt. Koselig med firbente som labber rundt oss. Hun har en fantastisk personlighet og har aldri så mye som vist tegn til å bite eller klore selv om de de minste ikke alltid har vært like forsiktige med henne :)

  SvarSlett
 18. Jeg har katt! Og har en savnet katt. Vært borte siden juni. :-/
  Fine bilder, jeg har sansen for det katteslaget der.Også.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails