onsdag 25. september 2013

Bønna, PPT. Og BUP?

Else-Beth!

Jeg forsto ikke helt det siste brevet vi fikk med hjem - hvorfor skal vi ha et møte med PP-tjenesten? Bønna er jo ikke akkurat åndssvak, sånn som Kimm-Marius i klassen er? Du har selv sagt at Bønna er et helt utrolig barn?

Han er jo langt over gjennomsnittet i de fleste fag. Han kunne telle til ti OG skrive navnet sitt før han begynte på skolen! Dere påstår at han ikke gjør det så bra på tester, men hva forventer dere? På forrige test satt Bønna på en vond stol, og han fikk ikke lov av assistentlærer Bodil å spisse blyanten sin!

Vi er heller ikke interesserte i å ha noen samtaler med barne- eller ungdomspsykiatrien! Dette har vi gitt klar beskjed om tidligere! Min mor var stadig inn og ut i psykiatrien, men hun ble ikke noe bedre, snarere tvert i mot. Der var det bare reimer og neddoping som gjaldt. Heldigvis ble jeg helt normal til tross for en turbulent oppvekst. Bønna er da også helt normal! Det er ikke noe i veien med Bønnas psykiatri!

Dette BUP eller PPT som dere også stadig nevner, kan gjerne hjelpe oss, men jeg skjønner ikke helt hvorfor vi må stille på møter? De kan vel finne ut hva slags medikamenter Bønna trenger, og ta den videre kontakten med de andre foreldrene i klassen? Det hadde vært greit for oss snart å få en forklaring på Bønnas oppførsel på skolen - vi føler noen ganger at lærere og andre foreldre ser på oss som om dette skulle være vår skyld! Vi har da ikke gjort noe galt? Det er da ikke vår skyld at Bønna knuser ruter i nabolaget, tenner på gardiner i klasserommet eller sprer sjikane på facebook - vi er jo ikke der når han holder på! Hvordan skal vi stoppe dette? Vi er ofre her, Else-Beth, ikke skyldige!

Bønna har alltid hatt det godt, Else-Beth! Vi har ikke spart på noe! Han var den første i barselgruppa som fikk Bjørn Borg-truser, og han har fått samtlige iPhone-modeller på selveste lanseringsdatoen, så det er ikke oss det står på!

Jeg vet at vi ikke har fått fulgt opp hjemmearbeidet så mye i det siste, men vi har vært opptatte med å forberede tiårsjubileum i vinklubben vår. Etter høstferien skal vi sette oss ned alle sammen og ta en god titt på ukeplanen.

Mvh Pia

P.S: Kan du hjelpe Bønna med å føne håret etter gymtimene - jeg liker ikke at han skal gå med fukt i håret nå utover høsten.

11 kommentarer:

 1. Dette er vel snart nok til en bok om Bønna :D

  SvarSlett
 2. Dette er vel snart nok til en bok om Bønna :D

  SvarSlett
 3. Dette er jo litt vondt å lese, må jeg jo si.

  SvarSlett
 4. Oioioi, her har du virkelig truffet spikeren på hodet.
  Sitter og smiler (men synes samtidig synd på Bønna som har slike foreldre, og det verste er jo at det finnes barn der ute som har foreldre som ikke vil se at de kunne trengt hjelp)

  SvarSlett
 5. Akkurat den med å føne håret etter gym opplevde jeg for et par dager siden. Sms om det tikket inn 05.30 om morgenen......

  SvarSlett
 6. Hehehe, en g o d titt på ukeplanen... Regner med Bønna har egen pedagogisk plan? *smiler*

  SvarSlett
 7. Hahahaha. ... dette fekk meg til å le høgt. Kjempeartig skrive!!

  SvarSlett
 8. Å, det er synd på både Bønna og hans lærer! Og på Anonym som tydeligvis burde føne 30 unger istedenfor å spise lunsj...

  SvarSlett
 9. Veldig bra og festlig skrevet ;) Men er også litt trist, med tanke på at en god del barn lever under lignende omstendigheter... Og ja du burde absolutt samle det i ei bok !! ;)

  SvarSlett
 10. Elsker bloggen din! Syns det er så gøy at du blogger, som lærer. Jeg går mitt 3.år i praksis nå, og har fått beskjed av lærere om å slette bloggen min...

  SvarSlett
 11. Hei, åååh noen ganger er jeg så misunnelig på deg Pia som skriver disse "Bønnabrevene" . Vi har er barn som er "innrullert" både hos BUP og PPT. Og når jeg har disse stundene hvor er sliten , lei meg og sår på vårt barns vegne. Så skulle jeg ønske at jeg hadde klart å blåse ut som denne mor til "Bønna" gjør .

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails