lørdag 24. august 2013

Sushi!

Før var sushi for meg litt sånn som Knausgård - jeg klarte ikke å fatte hvorfor folk var så hekta. Tanken på en rå fisk/ris-kombo fikk ikke akkurat tennene til å løpe i vann.
Nå ble jeg aldri noen Knausgård-fan. Men sushi! Du verden så godt det er! Det hadde jeg faktisk aldri trodd.
 Her i byen har vi to gode sushirestauranter. Når vi en sjelden gang tar oss råd til å bestille mat hjem, velger jeg glatt sushi over pizza. Seriøst. Og jeg har minst en til i familien som er enig med meg. Tiåringen har allerede bestemt at vi skal servere sushi når han konfirmeres.

Jeg ble utfordra av Godfisk til å lage sushi hjemme. Jeg trodde det ikke var mulig å lage sushi sjøl. Men etter å ha vært inne på Godfisks kampanjeside "Så lett er det å lage sushi!", har jeg skjønt at det faktisk er mulig. (Jeg ser jo flere instagramvenner også legger ut sushibilder. Og mye av det er da hjemmelaga?)

I mange butikker nå er sushiris, sushieddik og nori (den derre pressa tangen) lett tilgjengelig. Og laks  eller annen fisk får du tak i. Kanskje du vil bruke reker? Og så trenger du litt grønnsaker.  Handleliste til sushi finner du her
 Å sitte sammen, plukke, rulle og smake, er jo litt sånn som vi er vant til fra tacoens tid. Nå er kanskje sushi på vei inn som ny helgekostradisjon?
Godfisks facebookside finner du mange gode sushitips, inspirasjon og råd. Check it out!
 
Liker du sushi? Lager du sushi sjøl?

11 kommentarer:

 1. Vi elsker sushi hele gjengen. Til og med Yme langer innpå med rå fisk. Har laget hjemme noen ganger også, men rimelig godt hell. Et godt tips er å lage chilimajones og ha sammen med reker eller laks i makiene. Det smaker himmelsk!

  SvarSlett
 2. Vel.. jeg er fortsatt skeptisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men har du smakt? Jeg var kjempeskeptisk helt til jeg fikk smake for første gang:)

   Slett
  2. Nei.. da kunne jeg jo kanskje måtte slutte å være skeptisk ;-)

   Slett
 3. Mmmh, sushi er deilig! Det lager vi ofte her i heimen - og har kost oss med det akkurat i kveld faktisk :)
  Jeg liker best makibitene jeg da :)

  Fortsatt god helg

  SvarSlett
 4. Bror min og svigerinna mi er nokre racerar på å laga sushi OG på å spisa den.... Dei har lært meg også, men foreløpig har eg ikkje laga sjølv, berre handla på sushiresteurant sjølv og spist sjølv, det er EG god på. Det er ingen av mine små eller store gutar som er det minste interesserte i sushi, så nett der står eg aleine ;-)

  SvarSlett
 5. Har ikkje smakt. Trur eg må smake av nokon som kan lage, før eg ev prøver å lage sjølv. Er skeptisk, ja!

  SvarSlett
 6. Jeg fikk heller ikke sansen for Knausgård. Det var sønnen som presset meg til å smake på sushi, og jammen er det godt.

  SvarSlett
 7. Det er kjempegodt! :) Men om man har mulighet, er det langt billigere å kjøpe det man trenger i innvandrerbutikker..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails