torsdag 8. august 2013

Jakten på en hage. Del 3

Mens jeg og kidsa har mesket oss i finværet, har mannen gått for lut og kald saft her hjemme. Han har målt, snekret og vært utallige turer på Byggmax, og har hatt sin beste ferie ever. På kveldstid har han spilt wordfeud til fingertuppene har blitt såre, og han har zappa vilt og ukontrollert. Han har kost seg med brødskiver og røkte kjøttpølser og øl. Og sikkert vært veldig seint oppe.
Men det har gitt resultater, mine damer og herrer! Se på forvandlingen - før hadde vi bare masse skytestein (som du kan se på bildene hvis du klikker her)

Nå har vi et uteområde som kan brukes. Med trapper og greier. Før dere begynner å klage på at det her vel ikke er verdens mest snasne hage, ber jeg dere tenke på hvem som står bak verket: En meget praktisk mann uten estetisk sans. Og en kvinne med bittelitt estetisk sans, null hageglede og null tålmodighet. Og fire kids som syter "Hvorfor må vi grave HELE tida?"" eller "Hvorfor må vi bære noe HELE tida?" når de blir bedt om en liten håndsrekning.

På øvre nivå har vi da fancye grusmatter med elvesingel. Bæring av tre tonn elvesingel var den kvalitetstida jeg og mannen fikk sammen denne sommerferien.

Bortsett fra å bære stein, å mase og å kjøpe et par planter og hagemøbler på salg, er det vel mannen som skal ha æren for uteområdet. Han koser seg liksom med hagejord og lecakuler og sånt. For meg et det et illevarslende tegn på at noe er seriøst galt, men jeg får akseptere (og være litt glad for...) at vi er forskjellige.
Rekkverk ble nedstemt på instagram, og resultatet ble ei dødsfelle. Men snasen trapp, så absolutt. Hageslangen går som en grønn tråd gjennom hele uteområdet.
 
Og det var så langt vi rakk. Får gjøre mer neste sommer.
 
Elsker du hagearbeid?
Ha en grønn kveld med eller uten fingre!

11 kommentarer:

 1. Så deilig me grus og platting, slipp den hersens gressklippinga ;) va virkelig uteområde etter min smak! Flink mann du har :)

  SvarSlett
 2. Platting er det viktigaste i ein hage. Sett på nokre urner med blomster, så har du det. Litt meir usikker på om dødsfeller er like viktig, men flott arbeid var det.
  Hagearbeid er sånn passeleg OK i finevér . I år er det ikkje OK; mildt sagt. Våtaste sommar på 40 år.

  SvarSlett
 3. Dette er da absolutt en flott hage, men et rekkverk er nok lurt.

  Vi hadde kvalitetstid i går med noen tonn singel.

  SvarSlett
 4. Han var sååå flink! Vi fulgte med på'n hele uka og foret ham opp på grillmat en kveld :-)
  Hilsen nabo'n!

  SvarSlett
 5. Fortjener jammen både Wordfeud og å være lenge oppe når resultatet er så flott!
  Kjempefin hage, Pia!

  SvarSlett
 6. Er mannen til låns?
  Jeg har en mann med snekkerfobi og jeg trenger både levegg og platting.
  Ellen :)

  SvarSlett
 7. Nei, jeg lyver hvis jeg skriver at jeg elsker hagearbeid, og det er stygt å lyve. Om våren og sommeren tilbringer jeg så mye tid som mulig ute i vår hage. Rekkverk stemmer jeg for. Ha en fin sensommernatt! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 8. Jeg elsker det vel ikke akkurat, men jeg liker å ha det fint rundt meg, så da gjør jeg det allikevel. Nå har vi bodd i eget hus i to år og jeg begynner endelig å få litt "dreisen" på det. Også har jeg en VELDIG flink handyman som bygger akkurat det jeg vil ha :-) Livet er fint :-)

  SvarSlett
 9. Jeg bor på hybel, så hagen min står i vinduskarmen: To kaktus, en IKEA-plante, en orkidé og tre (snart) døde avleggere. Jeg tenker i grunnen at den hagen ikke trenger å vokse noe særlig selv om hybelen skulle vokse til en leilighet eller et hus...

  SvarSlett
 10. Jeg har lyst til å elske hagearbeid. Men..... Jeg liker å pynte på verandaen. Og mannen har i sommer båret stein. Store stein. Som han har funnet i Trysil. Fordi jeg vil ha naturstein i støttemuren. ;) Det blir sikkert fint, i 2015. ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails