onsdag 3. juli 2013

Mamarazzi. Og jazz

Vi er inne i ei spennende uke her på Kongsberg. I dag starter Kongsberg Jazzfestival, og alle gutta skal i ilden.

I løpet av årene som mamma har jeg vært på mange konserter, danseoppvisninger og opptredener. Fotballkamper og skoleforestillinger. I mange år var jeg veldig opptatt med kameraer. Jeg zoomet og fokuserte. Var den ikke på? Flate, batteriet burde vært lada! Og så dukker det opp et mannshode rett foran linsa, og jeg flytter meg litt til siden, og mellom to innslag sjekker jeg de bildene jeg har tatt. Eller videoopptaket. Æsj, det ble uklart! Og så spiller de igjen, jeg kryper nærmere scenen, og prøver å få meg en bra posisjon uten å forstyrre andre - herregud, har jeg ikke skrudd på kameraet?! - og så filmer jeg og så knipser jeg, og rekker å sette meg akkurat når applausen starter. Jeg fikler med dekselet og leiter etter kameraveska, og så klapper jeg en gang og er klar til å nyte konserten. Eller kampen. Eller hva det nå har vært som har foregått.

For det er ikke mye jeg har fått med meg. Alt er jo over. Det er ferdig. De har forlatt scenen. Gått av banen.

Nå filmer jeg ikke. Jeg tar et bilde i ny og ne, men stort sett sitter jeg og følger med på det som skjer der foran meg. Og jeg får det med meg. Der og da.
Fjortenåringen skal spille fem konserter disse dagene, i tre forskjellige band. Jeg gleder meg veldig til å se og høre!
 
Hva med deg? Er du opptatt av å filme og dokumentere?
Ha en super dag med eller uten jazz!

3 kommentarer:

 1. Jeg har nok vært litt sånn at det skal tas bilder og filmer, men har blitt litt mer avslappet på det. Går glipp av mye når jeg bare ser ruta som filmer. Sist ble det tatt video med profkamera (minner meg på at det ikke har kommet tilbud om å kjøpe filmen, det må jeg sjekke).

  Vet ikke helt om jeg skal le eller bekymre meg for de som tar video med telefonen på høykant. TV'n er vanligvis ikke den veien...

  SvarSlett
 2. Jeg tenker egentlig som deg; vær til stede, få det med deg. Jeg har kåla endel jeg og. Men ikke så veldig mye. Bilder fra sånne oppptredener blir aldri veldig bra. Lucia er aller vanskeligst å få fine bilder av synes jeg. I nattemørket med lysa. Men koselig å se. Og høre!

  SvarSlett
 3. Jeg tenker egentlig som deg; vær til stede, få det med deg. Jeg har kåla endel jeg og. Men ikke så veldig mye. Bilder fra sånne oppptredener blir aldri veldig bra. Lucia er aller vanskeligst å få fine bilder av synes jeg. I nattemørket med lysa. Men koselig å se. Og høre!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails