fredag 19. juli 2013

Å dele seg

Vi gjør veldig mye sammen som familie. Vi seks. Måltider. Utflukter. Turer. Diverse prosjekter.
Så gjør vi mye hver for oss. Vi er seks personer. Det er ikke alltid så morsomt for en treåring å være med på rockekonsert. Det er ikke kult for en fjortenåring å huske på en lekeplass. Det er ikke alltid praktisk å være sammen, alle seks, hele tida. Man kan lytte, følge med, snakke, slappe av eller være sammen på en annen måte når man deler opp familien.
Noen vil kanskje stikke og bade...
...mens andre vil plukke blomster. For eksempel.

Nå drar jeg og gutta på en utenlandsutflukt (nei, hverken Nordbysenteret eller danskebåten er involvert denne gangen). Treåringen drar til besteforeldre. Mannen blir hjemme og snekrer trapp og passer katter.

Er dere alltid sammen?

Ha en fortsatt varm sommer!

12 kommentarer:

 1. Vi er mye sammen. Men jeg kjenner godt igjen det med å dele seg. I hvertfall for kortere stunder. Vi har en som trenger mye løping og fotball og action. Vi har noen som trenger mye ro. Vi har en som trenger lange samtaler og skogturer med mamma. Vi har veldig ulik fordeling av tålmodighet. Vi har mange ulike ønsker. Det er veldig greit med noen inndelinger i blant. god tur!

  SvarSlett
 2. Hei Pia! Å være sammen er fint, men det er jammen godt å dele seg litt også. Helt nødvendig mener jeg når man har stor aldersforskjell på barna. Dessuten trenger hvert barn også å få være alene sammen med en eller begge foreldrene. Og av til trenger jammen mor litt tid alene også .... :) God tur med gutta, Pia!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Deling er bra når alder eller interesser er forskjellige. Da har vi noe artig å fortelle hverandre om etterpå. Andre ganger er det finest å dele opplevelsen der og da. Noen ganger er det dessuten deilig for mor/far å få lov å tusle i vei og være alene litt.

  SvarSlett
 5. Vi pleier også å dele oss opp. En av oss voksne alene, eller at vi tar ett barn hver. Men så er barna våre ganske jevngamle. Det må også sies at det er veldig kjekt at eldstedatter har blitt stor nok til å bli med på mors shopping, med påfølgende isspising etterpå;)
  Ha en riktig god tur, og en fortsatt deilig sommer!!

  SvarSlett
 6. Så herlig! Godt å dele seg litt :)
  Her er vi stort sett sammen, fordi vi ikke har noe familie her som vi for eksempel kan sende barna til, el. Men det er veldig godt de gangene vi klarer å få til en barnevakt, eller når bare en av oss kan gjøre noe sammen med lillegull, og den andre kan være effektiv i heimen... Gull verdt for stor og liten :)

  God helg, og god tur :)

  SvarSlett
 7. Vi er mye sammen, men tenker det er lurt å dele seg også. Med en på to og fem merker jeg at det ofte er toåringen som får mest oppmerksomhet og jeg tenker det kan være lurt å dele seg for å få litt kvalitetsstid sammen med hvert enkelt barn. Sånn sett synes jeg det høres kjempefint ut å reise på ferie slik dere gjør. God tur og fortsatt god ferie, Pia:-)

  SvarSlett
 8. Selv om vi gjør mye sammen, ser jeg klart at vi også deler oss. Nå begynner guttene å bli så store at jeg neste er blitt litt vant til at de er andre steder enn hjemme. Før følte jeg at noen manglet når de var på overnatting hos kamerater eller lignende. Litt rart når de blir eldre, litt vemodig i grunn :)

  SvarSlett
 9. Med 10 års aldersforskjell fra yngst til eldst (har fire barn) er det nødvendig og hyggelig å dele seg innimellom. Ifjor tok mor og far med seg et barn av gangen på tur. To valgte bytur i utlandet med shopping og to valgte Minucruise med Colorline. Dette gjentar vi gjerne! Veldig hyggelig med full fokus både fra mor og far i to dager.
  Kos dere sammen eller delt.
  Kathrine

  SvarSlett
 10. Akkurat nå er sambo og Mini på tur til Telemark, mens jeg er hjemme.
  I April var Mini og jeg på utenlandstur alene.

  Så vi deler oss uten å ha mange barn :D

  SvarSlett
 11. Vi er som dere. Mye sammen. Men deler oss også opp litt innimellom. Tror det er sunt for alle parter.

  Men jeg har til gode å reise på utenlandsferie mens mannen snekrer. Jeg har vel strengt tatt til gode å se mannen snekre EVER! Mulig jeg må vise han dette innlegget. Se om han lar seg inspirere. For jeg må jo si at trappa deres er blitt helt knall! Fint med Instagram, gitt! :-)

  Fortsatt fin ferie!

  SvarSlett
 12. Hmm... vi deler oss nok noe, der hvor det er naturlig at noe passer bedre for 12 åringen, mens andre ting er mer aktuelt for treåringen ja, slik du beskriver. Ferier har vi alltid hatt sammen da. Men ser jo at det absolutt kan være aktuelt for mor (for eksempel) å ta med eldstedatteren (for eksempel) på en liten weekend til London eller noe (for eksempel). Det handler vel nok så mye om å ikke få dårlig samvittighet fordi ikke "alle sammen" får oppleve akkurat det samme, hele tiden! Huske litt på at "alt til sin tid" gjelder slike ting som dette også...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails