onsdag 19. juni 2013

Til og for FORUT

Da ivrige Ingvar fra Forut tok kontakt med meg og inviterte meg med til India, var det viktig for begge parter at dette ikke skulle være et kjøpt og betalt oppdrag. Jeg sto helt fritt til å skrive og si hva jeg ville. Ja, jeg måtte faktisk ikke skrive noe i det hele tatt. Det var opp til meg.

Men han godeste Ingvar visste nok hva han gjorde. Selvfølgelig ble jeg begeistra. Det jeg har sett av organisasjonen Forut, har imponert meg. (Bortsett fra nettsida da. Den er ikke kjempefancy. Men hva kan man forvente av en gjeng fra Gjøvik, lissom?)
Hyperingvar helt til venstre, så følger to meget driftige og dyktige damer, og resten er en gjeng jenter som gikk på datakurs.
 
Forut virker som en solid, nøktern og stødig organisasjon. Seriøse. Engasjerte. De er ikke så flinke til å fremheve seg sjøl. Det burde de kanskje. For de legger ned masse arbeid som fortjener å bli sett.

I India møtte vi sympatiske, gode voksne. Engasjerte, stolte og bevisste. Trygge og solide. Det var veldig godt å se.
Prosjektene som drives, går på å hjelpe de aller svakeste. Ikke sånn "Her har du en tier til lunsj." Mer sånn "Du er verdt noe som menneske, vi skal støtte deg slik at du etter hvert kan stå på egne bein, få deg en utdanning, få deg en jobb, komme deg ut av elendigheten".


Jeg blir faktisk rørt når jeg tenker på dagene i India. Det var fine, intense, gode, vonde dager. Som absolutt ga meg tro på en bedre fremtid for veldig mange.
Av en eller annen grunn ble vi damene veldig begeistra for denne gode mannen...
 
Akkurat som Forut, er heller ikke jeg så god til å skrike og tigge om oppmerksomhet. Men på Foruts vegne vil jeg veldig gjerne få tipse om at man kan bli Forut-fadder, der pengene går til Foruts prosjekter. Og så vil jeg tipse dere som jobber i barnehage og på skoler om noe som heter Barneaksjonen og Skoleløpet, som er flotte opplegg der barna lærer mye om barn i andre land, samtidig som de er med på å hjelpe dem som trenger det mest.

P.S: Ingvar - hvis dere skulle trenge en livlig blogger i førtiåra til nok en studietur, for eksempel til Malawi eller Nepal, så veit du åssen du får tak i meg;)

10 kommentarer:

 1. Kjekt at det finnes organisasjoner som arbeider for gode levekår for de som trenger det.

  Kjekt at du fikk bli med slik at du kan dokumentere at det nytter!

  SvarSlett
 2. Kjære Pia!

  Akkurat sånn trodde jeg du kom til å skrive om FORUT og prosjektene. Helt ekte. Helt hverdagslig. Helt riktig. Helt følt. Fortsetter å følge deg!

  Riktig god sommer fra Kjersti, Elverum

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Kjersti, for flott kommentar:) Det var en flott tur vi hadde, med to utrolige Forut-folk, flotte Ingvar og fantastiske, kule Kari. God sommer til deg og:)

   Slett
 3. Mye fint folk fra Gjøvik ;-)

  SvarSlett
 4. FLotte bilder. Jeg har vært medlem av Forut i mange år. Og er helt enig i alt du skriver om dem!

  SvarSlett
 5. Det er så herlig å lese slike "fra hjertet" innlegg, du er så god på det :)

  SvarSlett
 6. Forut er BRA! Svigermor fra Gjøvik har innprenta det i oss alle og da er det godt å se/høre at de faktisk er så stødige som jeg har hatt inntrykk av!
  Bra sak, fin lesning og flotte bilder a gitt!

  SvarSlett
 7. Bra skrevet. Og vil veldig gjerne lese mer fra turen din. Hørtes spennende ut.
  Men du - Ikke noe stygt om Gjøvik. Jeg flytter dit om tre uker.
  (Vel, nesten i hvert fall. En mil utenfor)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails