mandag 17. juni 2013

GYD! OMG el LOL?

Sånne forkortelser er ikke alltid så lette å skjønne. Jeg prøver å holde meg oppdatert, og fatter både LOL og YOLO og ROTFLMAO. Og et par til.

Så fikk jeg en tekstmelding fra ei venninne. Gyd:) sto det. Og jeg fikk jo hetta, for jeg ante ikke hva det betydde. Glad Y Deg? Neppe, tviler på at hun ville ha skrevet det. Så jeg grublet videre. Kunne det bety Great You Douche? Grab Your Dick? Get Young Dwarf?  Og hvis ja - hvorfor i all verden vil en kvinne i slutten av tredveåra skrive noe slikt til en kvinne som har passert førti? Jeg kunne ikke fatte det.

Jeg prøvde å google det, men det eneste jeg fant ut var at GYD er forkortelsen for Guyanesisk dollar. Igjen - hvorfor i all verden sende noe slikt?

Til slutt konkluderte jeg med at det nok var en skrivefeil.  Men jeg er jo dame. Må tenke ut femti alternative problemstillinger før jeg klarer å konkludere med det mest logiske.

Autokorrektur på mobilen gjør jo at man lett kan skrive noe man absolutt ikke hadde tenkt til å skrive... Disse eksemplene er fra Damn you autocorrect.
 
Har du noen gang skrevet noe du absolutt ikke hadde tenkt til å skrive?
Ha en artig kveld med eller uten feil!

20 kommentarer:

 1. HAHAHAHAHA! Jeg dør litt på meg av den siste der:-P

  SvarSlett
 2. Hahaha:)Må bare le:)LOL!!!

  Du får jammen meg sagt det altså:)

  SvarSlett
 3. Bra kommunikasjon! LOL sier jeg også! Det er nesten det eneste jeg skjønner av sånne forkortelser...

  SvarSlett
 4. Jeg tror jo fortsatt at LOL betyr Lots of Love.... Har skrudd av min autokorreksjon for lengst..

  SvarSlett
 5. "Jeg tenker på deg" ble til "jeg tenner på deg". Meldingen gikk for sikkerhets skyld til en kvinnelig bekjent som liker damer....

  SvarSlett
 6. Takk for en god latter.
  Jeg har forsket og skrevet mye om kulturelt og religiøst mangfold. I mange år skrev fingrene mine helt av seg selv et helt annet ord enn "mangfold" - nemlig "mannfolk". Men nå er jeg jo en gammel gift kone - så nå klarer jeg å skrive riktig :-)

  SvarSlett
 7. Har ikke autokorrekt, så slipper å tabbe meg ut (på det området). Men feel free til å forklare forkortelsene! Jeg kan LOL, og FTW. Men FTW skjønner jeg ikke selv om jeg vet hvilke ord bokstavene står for....

  SvarSlett
 8. Mhm. Skulle si til en venninne at jeg tok med Dexter (serie på dvd) i morgen. Sendte: Tar med sexterapeut i morgen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, legger merke til at det ofte er noe sexfiksert det rettes til, ja!

   Slett
 9. Med tenåring i huset er det bare å henge med, men jeg aner ikke hva GYD står for....håper virkelig du opplyser oss om du skulle finne det ut ;-) Det har vel gått litt vel fort i svingene av og til, men nå er jeg flink til å se over meldingene før jeg sender dem ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trur ikke gyd betyr noe spesielt...

   Slett
 10. Ha ha, nei og nei... Dette er jo virkelig supermorsom hverdagshumor! Av eksemplene dine må jeg si at svarene nesten er det morsomste, f.eks.den siste - å svare tørt at "jeg er glad hun bare tilbyr meg ingefærøl". ...
  Selv kan jeg i farten bare komme på da jeg som FAU-leder skulle sende sms til rektor på skolen. Han het Arne, og stavekontrollen retta det til brød. "Hei brød, husker du møtet i morgen?". Ok, hadde vært verre hvis det ble stående brødhue...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fascinerende hvordan de klarer å bytte om på ord. Arne? Brød? ;)

   Slett
 11. Haha, jeg kalte en gang inn til "obligatorisk personangrep" i stedet for personalmøte. Det sier vel litt at ingen leet så mye som et øyelokk.

  SvarSlett
 12. Haha!
  Ler godt av Bergljot og andre sine kommentarer ovanfor her :))

  SvarSlett
 13. He he! Autokorrektur gjør hverdagen gladere, det er ingen tvil om det. GYD bør kanskje stå for Grab Your Day. ;)

  SvarSlett
 14. Den forrige telefonen min foreslo alltid "penishovud" for "sengs" - et ord jeg aldri har brukt i en melding, på en målform som ikke er min egen. Telefonen jeg har nå har jeg arvet fra mamma, så når jeg skriver "kom" foreslår den selvfølgelig "konfirmantundervisning".

  SvarSlett
 15. Ei jeg kjenner skulle skrive "kondolerer til dere alle sammen" via mobilen sin, men på Facebook - til noen som nettopp hadde opplevd to veldig tragiske dødsfall på kort tid. For sent oppdaget hun at telefonen hennes rettet "kondolerer" til... jada... "kondomer". Kondomer til dere alle sammen. Fine saker, vet du. Særlig siden minst 50 pers hadde kommentert før henne, og alle fikk varsler om en ny kommentar. Og den det gjaldt hadde vel noen hundre venner på vennelisten.

  Å, jeg elsker damnyouautocorrect.com! :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails