søndag 23. juni 2013

Ferie! Drømmestedet?

Vi har ingen enorme reiseplaner nå i sommer. Men jeg liker jo å drømme. Og jeg liker å få tips. Derfor lurer jeg på: Hvis du skulle komme med et konkret reisetips - hva ville det være? Hvor kan du anbefale andre å dra? Har du navn på et hotell? Og hva er bra med akkurat det stedet? Det behøver ikke å være paradis på jord, og kanskje vet du om mange fine steder. Men gi meg et reisetips. Til glede, inspirasjon og fristelse for oss andre.

Jeg kan komme med et par:
For seks (?) år siden bodde vi på dette hotellet på Karpathos. Dit reiser jeg gjerne tilbake. Hotellrommet var kjempestort, og bassengområdet var passe flott og romslig. Det ser ut på bildet som om hotellet ligger rett på stranda - det var ikke tilfelle, og det var bratt og litt kronglete å komme seg ned til stranda. Men bortsett fra det - flott sted. Jeg liker sånne steder der det er litt plass, det det er litt rolig og der det ikke kryr av turister.

(Ta det med ro - jeg har absolutt ingen skjult avtale med noe reisebyrå - kommer bare med et random tips. Hadde faktisk tenkt å tipse om et sted i Tyrkia, men ser at Lilleput reiser har fjernet Foça som reisemål. Så populært var det, lissom...)

Ellers kan jeg varmt anbefale vår Portugalfavoritt som du kan lese mer om her. Vi har bodd i disse to leilighetene, trygt og greit å bestille.

So bring it on. Reisetips. Hvor? Og hvorfor?

Ha en drømmende dag med eller uten ferie!

38 kommentarer:

 1. Jeg har vært både på Karpathos og i Foca! Har du kanskje vært i Parga? Det er nemlig det tredje "ikke så mange som har vært"-stedet jeg har besøkt. Det var i 1990, mer utbygga turiststed nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke vært på Parga. Har vært på Chios og Lesvos, flotte steder det og.

   Slett
 2. Lilleput har jo reiser til litt små, enkle men fantastiske steder!

  SvarSlett
 3. Av sydendestinasjoner er favorittene mine greske Skiathos og Parga. Og når det gjelder storbyferie så er favoritten min Praha :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thailand og Nord-Norge er forresten heller ikke å forakte!

   Slett
  2. Er det mye turister på Parga?

   Slett
  3. I Parga, ikke på.., Parga ligger på fastlandet innenfor øya Korfu. Jeg har vært der både i skoleferien og i august etter skolestart. Turistmengden var en god del større i skoleferien, og størsteparten av turistene var grekere og italienere, mye campingturister. Stedet anbefales sterkest for kjærestetur, da det er veldig kuppert (mye bakker og trapper) og ikke spesielt barnevennlig. Og så er det super-romantisk der! :-)

   Slett
  4. Ha ha, jeg trudde Parga var ei øy...det er liksom det det er i Hellas...Har vært inne og sikla på Skiathos:)

   Slett
  5. Skiathos er virkelig nydelig! I sommer drar jeg dit for tredje gang på tre år. Har tidligere reist sammen med bare gubben, men i år skal vi ha med minstemor og niese (på 16 og 15) :)

   Slett
 4. Vi tilbragte tre uker her i mars. Passet relativt nybakte foreldre helt perfekt! :) Øya er ikke større enn at man får med seg det man vil uten å utsette barna for heteslag og uutholdelige bilturer! Kan også anbefale øya Sipan utenfor Dubrovnik!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her skulle det være ja: http://www.le-beach-club.com/

   Slett
  2. Ah! Mauritius! Så bra ut!

   Slett
 5. Vi hadde en drøy uke rett utenfor St.Ives da ungene var ganske små. Været var strålende, så de fleste dagene var vi på stranda, men det var en god del å se også.

  SvarSlett
 6. Carole i Italia er kjempefint og Thassos i Hellas.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vært både i Italia og Hellas, men disse to stedene var ukjente for meg - må Google:) Takk:)

   Slett
 7. Skopelos med det lille stedet Agnontas, er en liten perle og vårt reisetips. To restauranter og en kafe,absolutt intet partyliv og helt perfekt for en småbarnsfamilie.Kl 23.00 er det HELT stille og man kan nyte et glass på verandaen. Stedet har en herlig strand som på ettermiddagstid myldrer av glade grekere som er på strandtur med hele storfamilien. http://www.lithanemon.gr/portal.php?action=homepage&language=US, hos Litza og Kosta i Lithanemon blir vi tatt i mot som om vi skulle være familie - og med jevne mellomrom under oppholdet får vi servert deilige hjemmelagede lokomades. Her er det leiligheter med litt ulik størrelse - "vår" er på toppen med en deilig hage utekjøkken. Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for flott og konkret reisetips! Det så veldig flott ut! Hvordan reiser dere dit?

   Slett
  2. For å komme til Skopelos flyr man først til Skiathos og tar båt videre. Kommuniserer visstnok ikke veldig bra, så det går mye tid til reise og venting.

   Slett
  3. Ikke nødvendigvis så mye venting - det går både rutefly og charter til Skiathos. Eller man flyr til Athen, Volos eller Thessaloniki og tar båt ut. Litt venting i havna blir det jo, men har aldri ventet mer enn to timer i havna. Timer som er helt greie å vente - da er man uansett i lykerus over varme, deilige omgivelser. Turen over tar bare en liten time (med katamaran) Vi er her for tredje år på rad og med tre jenter på 5, 9 og 11 år er det rett og slett helt perfekt.
   Ingeborg

   Slett
  4. Åhh... skrive innlegg uten briller er no herk, LYKKERUS :-)

   Slett
 8. Jeg ville uten å mukke reist til Bali og sjekket inn på Le Meridien ;)

  Setter så umåtelig pris på alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg. Jeg får dessverre ikke kommentert så ofte lenger, det er den tida vet du. Men jeg skal slutte å unnskylde meg, for nå skal jeg nyte tiden jeg har og oppdatere meg på dine sprell :)

  Fiin søndagskveld!
  klemklem
  -Maia

  SvarSlett
 9. Hotell med mat? Eller uten? Jeg likte Hotel Convencion i Madrid, der jeg var en uke i fjor sommer :) Du finner det under Madrid på bloggen min :)

  Ps:
  Nå er det klart for stemmer :) Lykke til! :)
  http://www.egedenne.com/2013/06/the-independent-blogger-award-time-to.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Det spiller ingen rolle om det er hotell med mat eller ei:) Takk for tips:)

   Slett
 10. Bokbyen Tvedestrand. Det er relativt enkelt å finne et hus å leie om sommeren i de fleste kystbyene på Sørlandet. Tvedestrand er en gammel og sjarmerende by med masse antikvariat og bokhandler. Eller dra til Farsund; besøk Lista fyr, lange sandstrender (danske tendenser), ta en tur med kaptein Torjus i skuta hans. Dra til Kristiansand og bo i Noas ark eller den nyåpnede Abrahavn ved Dyreparken. Til Stavanger; Oljemuséet, Jernaldergården, Prekestolen, Jærmuséene. Ta en ferie i Norge. Eller lei et sommerhus i en liten by i Danmark. Dra til Göteborg og få med deg kule, barnevennlige muséer. Vitenmuséer/vitensentre finnes i flere byer og er ofte bra, morsomme og lærerike for liten og for stor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange perler i Norge, ja. Men så var det været...

   Slett
 11. Reis til Sunne i Värmland i Sverige. Närme grensa. 1,5 time til Charlottenberg. Der finner du Sunne Vattenpark, Der er kjempekoselig, med århundredets langgrunne sandstrand,stooor lekepark, bowlinghall, Rottneros Parken, ikke uten grunn att det heter "Sagolika Sunne" God tur uansett hvor dere drar! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Har aldri vært i Sunne - takk for tips:)

   Slett
 12. Sydentips er det dårlig med herfra, men jeg får slå et slag for Cornwall! Har ikke vært der med unger, men har venner som har (bl.a en kollega som reiser til St Ives for andre gang nå i sommer med mann og tre barn). Man er jo ikke garantert sol i England, men Cornwall er i det minste den solrikeste delen av landet.
  Vi bodde to netter på dette hotellet i Mousehole, og det var helt superdupert! Veldig fin stemning, og supergod mat i restauranten. http://www.oldcoastguardhotel.co.uk/Home.aspx

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser at Åshild over her også anbefaler St Ives:)

   Slett
 13. Jeg anbefaler å reise på interrail! Jeg dro med mann og tre gutter på interrail for to år siden, og skal igjen neste år. Forrige gang var det Ungarn, Kroatia og Italia som var hovedlandene. Neste år satser vi på Frankrike, Spania og Portugal Skrev blogg under forrige tur, bare å lese :)

  SvarSlett
 14. Norsk ferie?

  Sørlandet, Kragerø (Øyhopping, Gunnarsholmen, sykkelmuligheter, Playmomuseet, innom slaktern for en pølse, bakern for en softis og ikke minst fiskebutikken for en titt av alle godsakene, sommerteater, bademuligheter, relativt rimelige vandrehjem)
  Kr.sand (bystranda, vandring, verdens beste sjokoladekake på Drømmeplassen, badeland, dyrepark m mer)

  Man må være forbredt på å bli loppet med norsk ferie, da.

  Ellers har vi satset på Portugal, med fly til Faro og leid et hus. Portugal er vekkert :-)

  SvarSlett
 15. Maldivene! Hundrevis av øyer som alle er Paradis på jord. Vi var på Veligandu som er 200x600 meter. Perfekt avslapning, nydelig hvit sand som utrolig nok ikke blir varm! Krystallklart varmt vann, fantastisk mat og drikke. Fotballbane, tennisbane, basketbane med flomlys, og spillrom med biljard, bordtennis, dart osv. Ingen butikker, bare en bitteliten suvernirbutikk. Spa og treningsrom. Fantastiske snorkel og dykkemuligheter. Selv helt inne på grunna føles det som om man svømmer i et akvarium. Man får hilse på hai, rokker og skilpadder. Maldivenes motto er "No news, no shoes!" Anbefales på det sterkeste :-)

  SvarSlett
 16. Anbefaler Amalfi på Amalfikysten i Italia på det varmeste! Fantastisk liten by, kjempegod mat og flott utsikt! Dette er visst stedet hvor italienerne selv reiser på ferie! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails